Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Besluit over coronatests voor reizigers vrijdag verwacht

Besluit over coronatests voor reizigers vrijdag verwacht

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet maakt naar verwachting vrijdag bekend of ook reizigers die zonder coronaklachten uit het buitenland terugkeren worden getest op het virus. Eerder zou dit donderdag bekend gemaakt worden, maar volgens een woordvoerder van het ministerie voor Volksgezondheid is er meer tijd nodig.

Reizigers die nu terugkomen uit een land waar code oranje geldt, wordt dringend aangeraden om veertien dagen in quarantaine te gaan. Het kabinet heeft aan het Outbreak Management Team (OMT) om advies gevraagd over het testen van alle reizigers die uit deze risicogebieden komen. Als het OMT het testen van deze reizigers aanraadt, is het mogelijk niet meer nodig dat zij twee weken in quarantaine gaan als ze negatief getest zijn.

Mensen kunnen anderen besmetten zonder zelf te weten dat ze ziek zijn. In februari namen terugkerende wintersporters het virus mee naar Nederland. De vrees bestaat dat terugkerende vakantiegangers deze zomer voor een tweede golf van de epidemie zorgen.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

wink-wink 5 dagen geleden
Wederom is het kalf verzopen voordat de strontput gedempt is. Sterker nog. Zelfs putje scheppen, is klaarblijkelijk te moeilijk. Stel een reisverbod in naar risicolanden; en omgekeerd. Hoe simpel kan het niet zijn?

Meer uit Gezond

Zorgverzekeraars noemen extra premiestijging 'voorbarig'

ZEIST (ANP) - Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zegt dat het voorbarig is om te concluderen dat de zorgpremie door de uitbraak van het coronavirus extra gaat stijgen. In een brief aan de bewindslieden die belast zijn met de zorg in Nederland schrijven de samenwerkende zorgverzekeraars dat er "nog geen zicht is op de totale kosten".

1 dag geleden
Gezondheidsverklaring medewerkers slachterij is 'fakemaatregel'

HELMOND (ANP) - Het laten invullen van gezondheidsverklaringen door medewerkers van slachterij Van Rooi Meat in Helmond is een fakemaatregel. Dat zegt John Klijn, bestuurder bij FNV.

1 dag geleden
Artsen registreerden in maart en april 8300 coronadoden

DEN HAAG (ANP) - Onderzoekers tellen 8300 mensen die in maart en april zeker of vermoedelijk zijn overleden aan het coronavirus. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bureau heeft de doodsoorzaakverklaringen van artsen over die maanden voor het eerst bestudeerd. Daardoor is dit de meest precieze inschatting van het aantal sterfgevallen door corona tot nu toe.

5 dagen geleden
Gommers: paniek over oplopende besmettingen niet nodig

DEN HAAG (ANP) - Nederland hoeft niet direct in paniek te raken nu het aantal besmettingen oploopt. Dat zegt Diederik Gommers, voorzitter van de Vereniging voor Intensive Care, in een interview met het AD. "Onze GGD’s weten wat ze doen, op de ic zijn we ook verder dan in maart."

5 dagen geleden
Meer dan 300 nieuwe coronabesmettingen

DEN HAAG (ANP) - Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 342 nieuwe coronagevallen vastgesteld, het hoogste aantal sinds begin mei. De afgelopen vier dagen lag het aantal nieuwe gevallen boven de 200, nu komt het voor het eerst boven de 300. In de afgelopen zeven dagen zijn 1559 mensen positief getest.

5 dagen geleden
Laagste aantal coronapatiënten op ic sinds maart

ROTTERDAM (ANP) - Op de intensive cares liggen veertien mensen met het coronavirus. Dat is het laagste aantal sinds de begindagen van de uitbraak, begin maart. Op woensdag lagen zeventien patiënten op een intensivecareafdeling.

5 dagen geleden
Binnen paar dagen duidelijkheid over mondkapjes

NIJMEGEN (ANP) - Binnen een paar dagen zal blijken of mensen in bepaalde steden of gebieden in Nederland een mondkapje moeten gaan dragen. Het Rijk en de veiligheidsregio's zoeken op dit moment uit onder welke voorwaarden een burgemeester voor het dragen van mondkapjes mag kiezen. Er worden onder meer afspraken gemaakt over de onderbouwing van het kiezen voor een mondkapje, over de mate waarin het verplicht kan worden gesteld en over de handhaving op straat. Rijk en regio's denken er enkele dagen voor nodig te hebben, aldus een woordvoerster van het Veiligheidsberaad, het samenwerkingsverband van de veiligheidsregio's.

5 dagen geleden