Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Besluit Federal Reserve brengt Wall Street niet van slag

Besluit Federal Reserve brengt Wall Street niet van slag

NEW YORK (ANP) - Het rentebesluit van de Federal Reserve heeft niet veel veranderd aan het beeld op de aandelenbeurzen in New York. Het stelsel van centrale banken meldde dat de Amerikaanse economie vooruitgang boekt, waardoor de doelen van de Fed met het geven van coronasteun dichterbij komen. Dit kan betekenen dat de afbouw van het stimuleringsbeleid in zicht komt, maar dat bracht beleggers niet van hun stuk.

Net als aan het begin van de handel, sloten de belangrijkste graadmeters gemengd. De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent lager op 34.930,93 punten. De brede S&P 500 daalde een fractie tot 4400,64 punten terwijl techbeurs Nasdaq 0,7 procent won tot 14.762,58 punten.

Er was ook politiek nieuws uit Washington. Democraten en Republikeinen zeiden een akkoord te hebben bereikt over 1,2 biljoen dollar aan investeringen in infrastructuur. De Amerikaanse Senaat zal woensdagnacht nog stemmen over het verder werken aan een wetsvoorstel dat het steunpakket mogelijk moet maken.

Boeing

Beleggers kregen een grote lading bedrijfscijfers te verwerken. Boeing won ruim 4 procent na de publicatie van zijn kwartaalcijfers. De vliegtuigfabrikant profiteerde de voorbije periode van het herstel in de luchtvaartsector. Maatschappijen bestellen daardoor weer nieuwe vliegtuigen bij Boeing, nadat die orders eerder werden geannuleerd of uitgesteld.

De techbedrijven lieten elk stevige groei zien. Dat was bij Apple mede te danken aan het feit dat de iPhonefabrikant weinig last had van chiptekorten. Alphabet (plus 3,2 procent) slaagde erin om veel meer te verdienen aan advertenties dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. En Microsoft (min 0,1 procent) heeft vooral veel meer verdiend aan zijn clouddiensten.

McDonald's

Dat beleggers niet over alle resultaten even enthousiast zijn, heeft te maken met de verwachtingen die analisten vooraf hadden ten aanzien van de cijfers. Bij Apple, dat 1,8 procent verloor, speelt ook mee dat het concern met een tegenvallende prognose is gekomen voor de groei in de komende tijd.

McDonald's noteerde 1,9 procent lager. Een speciaal menu dat is samengesteld door de Zuid-Koreaanse boyband BTS heeft de verkoopcijfers van de fastfoodketen wel wereldwijd gestuwd. Ook in vergelijking met het tweede kwartaal van 2019, voor de coronapandemie, werd een stuk meer omzet geboekt.

Duolingo

Verder kwamen er onder meer cijfers van koffieketen Starbucks en vaccinproducent Pfizer. Zij gingen respectievelijk 2,9 procent omlaag en 3,2 procent omhoog.

Duolingo, de app om een nieuwe taal te leren, maakte zijn debuut op de beurs en steeg ruim 36 procent. Het bedrijf is bijna 5 miljard euro waard.

Een vat Amerikaanse olie werd 0,8 procent meer waard op 72,24 dollar. Brentolie steeg 0,1 procent tot een prijs van 74,58 dollar per vat. De euro was 1.1849 dollar waard, tegenover 1,1810 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Meer uit Financieel

Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

13 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

17 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

18 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

19 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

19 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

20 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

21 uur geleden