Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beslag op geld en dure auto's van Europarlementariër om fraude

Beslag op geld en dure auto's van Europarlementariër om fraude

BRUSSEL (ANP) - Het Europees Openbaar Ministerie (EPPO) en de Italiaanse FIOD hebben beslag gelegd op dure auto's en bankrekeningen van een Italiaanse Europarlementariër en haar medewerkers. Ze verdenken de uiterst rechtse Stefania Zambelli van fraude met vergoedingen van het parlement voor haar personeel. Er is in totaal meer dan 170.000 euro in beslag genomen, meldt het EPPO.

Zambelli, lid van de rechts-populistische Lega, betaalde volgens de EPPO vier assistenten uit voor werk dat ze niet of nauwelijks verrichtten. Ze gaf dat werk wel op aan het EU-parlement, en poetste hun cv ook op met nooit behaalde diploma's en nooit verworven vaardigheden. Minstens één van de medewerkers was naaste familie. De politica uit het Noord-Italiaanse Brescia zou ook een deel van het geld in eigen zak hebben gestoken.

De 51-jarige Zambelli spreekt de beschuldigingen tegen. De fraudezaak heeft volgens de EPPO niets te maken met het omkoopschandaal waarin het Europees Parlement is verwikkeld, dat Qatargate is gaan heten.

Meer uit Buitenland

Vier nieuwe bezoekers naar ISS gelanceerd

CAPE CANAVERAL (ANP/RTR) - Zondagavond (plaatselijke tijd) zijn drie Amerikaanse astronauten en een Russische kosmonaut in een raket vertrokken vanaf Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida naar ruimtestation ISS.

22 minuten geleden
Haïti roept noodtoestand uit na uitbraak gevangenis

PORT-AU-PRINCE (ANP/RTR) - De regering van Haïti heeft zondagavond (plaatselijke tijd) de noodtoestand uitgeroepen in het hoofdstedelijke departement Ouest voor minstens 72 uur na gewelddadige confrontaties en de ontsnapping van honderden gedetineerden uit twee gevangenissen.

23 minuten geleden
Nikki Haley wint Republikeinse voorverkiezing in Washington

WASHINGTON (ANP/RTR) - Presidentskandidaat Nikki Haley heeft zondag de Republikeinse voorverkiezingen in Washington gewonnen. Het is de eerste overwinning in het nominatieproces voor de voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties tegen oud-president Donald Trump. Dat melden Edison Research en CNN.

3 uur geleden
Tweede deel Dune brengt in eerste weekend 178 miljoen op

LOS ANGELES (ANP) - De tweede Dune-film heeft in het eerste weekend wereldwijd 178 miljoen dollar opgebracht. Dat meldt Variety. De actiefilm heeft hiermee binnen vijf dagen bijna het hele budget terugverdiend. In de VS bracht de film 81,5 miljoen dollar op, waarmee het tot nu toe het beste openingsweekend voor een film van 2024 is.

5 uur geleden
Netanyahu-rivaal Benny Gantz bezoekt Washington

WASHINGTON (ANP/AFP) - Minister Benny Gantz van het Israëlische oorlogskabinet houdt de komende dagen in de Amerikaanse hoofdstad gesprekken met de regering-Biden over een staakt-het-vuren en grotere humanitaire hulp in de Gazastrook.

5 uur geleden
Duitse conservatieven ageren voor meer defensie in EU-verkiezingen

BERLIJN (ANP/DPA) - Bij de komende Europese verkiezingen zal het Duitse conservatieve CDU/CSU-blok campagne voeren voor grootschalige herbewapening van de Europese Unie, inclusief de aankoop van vliegdekschepen en een eigen raketschild. Dat blijkt uit het zondag bekendgemaakte verkiezingsprogramma van de conservatieven.

7 uur geleden
Wetsvoorstel bekend dat shutdown VS tot eind september voorkomt

WASHINGTON (ANP/RTR) - Onderhandelaars van het Amerikaanse Congres hebben zondag de tekst vrijgegeven van een wetsvoorstel om de overheid te financieren voor de rest van het begrotingsjaar, dat tot eind september loopt. Voor de Verenigde Staten dreigt een overheidssluiting ('shutdown'), tenzij het parlement uiterlijk vrijdag overeenstemming vindt over de begroting.

8 uur geleden