Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Besi opnieuw bij stijgers in terughoudende AEX-index

Besi opnieuw bij stijgers in terughoudende AEX-index

AMSTERDAM (ANP) - Besi behoorde donderdag opnieuw tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. Het chipbedrijf lijkt een inhaalslag te maken sinds het eerder deze week door investeringsbank Redburn op de kooplijst werd gezet en klom 1,5 procent. De stemming op de Europese beursvloeren was verder terughoudend, na de sterke koerswinsten een dag eerder. Beleggers verwerkten nog het rentebesluit van de Federal Reserve, dat woensdag na sluiting van de Europese beurshandel naar buiten kwam.

De Amerikaanse centrale bank hield zoals verwacht het rentetarief ongewijzigd. De beleidsmakers van de Fed gaven daarbij aan dit jaar maar één renteverlaging te voorzien. In maart gingen ze nog uit van drie renteverlagingen dit jaar. Voor 2025 worden wel meer verlagingen van het rentetarief voorzien.

De AEX noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent hoger op 932,81 punten. De hoofdindex steeg een dag eerder 1,1 procent tot een nieuw slotrecord van 931,79 punten, dankzij een meevallend Amerikaans inflatiecijfer dat voorafgaand aan het Fed-besluit bekend werd gemaakt. De MidKap daalde 0,4 procent tot 907,88 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 0,3 procent.

Vloeibaar aardgas

Zorgtechnologiebedrijf Philips was de grootste daler in de AEX, met een verlies van 1,1 procent. NN Group daalde 0,2 procent, ondanks dat de verzekeraar door analisten van investeringsbank AlphaValue/Baader op de kooplijst werd gezet.

Shell verloor een fractie. Het olie- en gasconcern is volgens persbureau Bloomberg in vergevorderde gesprekken om de activiteiten op het gebied van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) van Pavilion Energy te kopen. Temasek uit Singapore, de eigenaar van Pavilion Energy, zou volgens bronnen zo'n 2 miljard dollar willen hebben voor de lng-activiteiten.

TomTom

In de MidKap noteerde Eurocommercial Properties (min 5 procent) ex-dividend. Dat betekent dat de aandelen van het vastgoedfonds geen recht meer geven over het dividend over de afgelopen periode, wat meestal voor koersdruk zorgt.

TomTom won 2 procent. De navigatiespecialist maakte bekend dat verkeersdatabedrijf Miovision de gegevens van TomTom gaat gebruiken om zijn software te verbeteren. Financiële details van de deal werden niet bekendgemaakt.

De euro was 1,0808 dollar waard, tegenover 1,0843 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent goedkoper op 78,25 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent minder op 82,31 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP/RTR) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

1 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

3 uur geleden
Nigeriaanse boete van 220 miljoen dollar voor Facebook-moeder Meta

ABUJA (ANP/AFP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, heeft in Nigeria een boete gekregen van 220 miljoen dollar voor "herhaalde" schendingen van privacywetgeving en rechten van consumenten. Ook zou Meta zijn dominante marktpositie hebben misbruikt in Nigeria.

18 uur geleden
Activistische belegger Elliott heeft belang Starbucks, aldus media

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bekende activistische investeerder Elliott Investment Management heeft een "aanzienlijk" belang genomen in koffieketen Starbucks. Dat meldden The Wall Street Journal en Financial Times op basis van ingewijden. Elliott zou nu bij Starbucks aandringen op verbetering, na een flinke koersval van het aandeel op de beurs dit jaar en tegenvallende verkoopcijfers.

20 uur geleden
Grote staking dreigt bij Disneyland in Californië

ANAHEIM (ANP/AFP) - Duizenden werknemers van Disneyland in Californië dreigen het werk neer te leggen uit protest tegen vastgelopen gesprekken tussen vakbonden en het entertainmentbedrijf over hogere lonen en andere arbeidsvoorwaarden. De vakbondsleden hebben ingestemd met goedkeuring voor mogelijke stakingen.

20 uur geleden
Boeing verwacht verdubbeling commerciële luchtvaartvloot in 2043

SEATTLE (ANP/AFP/RTR) - De wereldwijde vloot van commerciële vliegtuigen zal in 2043 bijna zijn verdubbeld door de sterke groei van de luchtvaart. Volgens Boeing hebben maatschappijen dan in totaal 50.170 toestellen in gebruik, vergeleken met 26.750 vliegtuigen afgelopen jaar.

21 uur geleden
Luchthaven Hongkong weer operationeel na storing

HONGKONG (ANP/RTR) - De luchthaven van Hongkong is weer volledig operationeel na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag die onder meer het internationale vliegverkeer ernstig verstoorde. Volgens Chinese staatsmedia zijn de activiteiten op Hong Kong International Airport nu weer volledig normaal.

1 dag geleden