Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beschuldigers Epstein blij met arrestatie vertrouweling Maxwell

Beschuldigers Epstein blij met arrestatie vertrouweling Maxwell

NEW YORK (ANP) - Vrouwen die multimiljonair Jeffrey Epstein beschuldigden van seksueel misbruik, hebben opgelucht gereageerd op de arrestatie van zijn voormalige vertrouweling Ghislaine Maxwell. Zij wordt ervan beschuldigd slachtoffers te hebben gezocht voor haar ex-vriend.

"Vandaag kunnen de andere Epstein-overlevers en ik opgelucht ademhalen", zei Jennifer Araoz, die zegt te zijn misbruikt door Epstein. De arrestatie van Maxwell betekent volgens haar dat slachtoffers toch nog enige rechtvaardigheid kunnen verwachten.

Aanklagers zeggen dat Maxwell een "cruciale rol" speelde rond het misbruik. Ze won het vertrouwen van meisjes en zou "seksueel misbruik hebben genormaliseerd" door over seksuele onderwerpen te praten of zich uit te kleden in het bijzijn van de jonge vrouwen.

Massages

Maxwell was volgens aanklagers op de hoogte van de voorkeur van haar ex-vriend voor jonge vrouwen en wist wat hen te wachten stond. Ze zou de meisjes ook hebben aangemoedigd Epstein te masseren. Slachtoffers waren daarbij soms geheel of gedeeltelijk naakt.

"De pijn die ze heeft veroorzaakt zal nooit weggaan, maar vandaag is een stap gezet richting heling", zegt de advocate van meerdere van de vrouwen. "Ik ben zo trots dat de vrouwen die we de afgelopen zes jaar hebben vertegenwoordigd hun strijd voor rechtvaardigheid nooit hebben opgegeven."

Meer uit Buitenland

Israël: burgers bij aanval Rafah mogelijk omgekomen door brand

RAFAH (ANP/RTR) - De burgers die zondagavond bij de Palestijnse stad Rafah om het leven zijn gekomen, zijn mogelijk gestorven door een brand, zegt Israël. Dat vuur zou veroorzaakt zijn door een luchtaanval.

17 minuten geleden
Franse president verontwaardigd over Israëlische aanval bij Rafah

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron is "verontwaardigd" over de Israëlische aanval bij Rafah waar zondag 45 doden bij vielen. "Deze operaties moeten stoppen", schrijft hij op X.

33 minuten geleden
FBI onderzoekt verkoop stukken British Museum via eBay

LONDEN (ANP) - De Amerikaanse FBI onderzoekt de verkoop van antieke voorwerpen die zijn gestolen uit het British Museum, schrijft de BBC. De museumstukken stonden te koop op het onlineplatform eBay.

1 uur geleden
Rusland meldt nieuwe veroveringen in oosten van Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Rusland heeft nieuwe militaire successen geclaimd in het oosten van Oekraïne. De strijdkrachten veroverden daar de plaatsen Ivanivka in de regio Charkiv en Netajlove in Donetsk, zegt het Russische ministerie van Defensie.

1 uur geleden
Oekraïense drone raakt Russische radar op recordafstand

ORSK (ANP/RTR) - Een Oekraïense drone heeft volgens een inlichtingenbron in Kyiv een Russisch radarsysteem in Orsk geraakt. Dat is een stad die op meer dan 1500 kilometer van de grens met Oekraïne ligt en dat zou een recordafstand zijn voor de Oekraïense drone.

2 uur geleden
Polen presenteert plannen voor versterking oostelijke grens

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen heeft plannen gepresenteerd om de grens met Rusland en Belarus te versterken. Er moeten onder meer verdedigingswerken worden aangelegd. Minister van Defensie Wladyslaw Kosiniak-Kamysz sprak over de grootste operatie om de Poolse oostgrens, en daarmee de oostelijke NAVO-flank, weerbaarder te maken sinds 1945.

2 uur geleden
China en Zuid-Korea willen denuclearisatie Koreaans schiereiland

SEOUL (ANP/AFP) - China, Zuid-Korea en Japan hebben op een zeldzame top uitgesproken voor de "denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland" te zijn. De vrede daar "is in ons gezamenlijk belang en onze gezamenlijke verantwoordelijkheid", schrijven de landen in een verklaring.

2 uur geleden