Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beschuldigde D66'er: ik werk mee aan onderzoek

Beschuldigde D66'er: ik werk mee aan onderzoek

DEN HAAG (ANP) - De prominente D66'er die in een anoniem bericht van seksuele intimidatie wordt beschuldigd, vindt het "goed dat D66 een zorgvuldig onderzoek instelt". Het gaat om lobbyist en D66-strateeg Frans van Drimmelen, die "volledig" zal meewerken aan het onderzoek. "Ik zie met vertrouwen de uitkomst tegemoet."

Partijleider Sigrid Kaag meldde donderdag dat ze het partijbestuur heeft gevraagd een extern onderzoek te laten doen naar de aantijgingen.

"Een anoniem artikel schetst een situatie en doet insinuaties waarin ik mij absoluut niet herken", zegt Van Drimmelen in een reactie. "Los van mijn persoonlijke emotie, vind ik het verschrikkelijk dat deze berichtgeving organisaties raakt zoals D66 en ons adviesbureau; omgevingen waar we grensoverschrijdend gedrag niet tolereren."

Zakelijke partners

De zakelijke partners van Van Drimmelen melden "enorm geschrokken te zijn" van het bericht. "Het is een complete verrassing, een donderslag bij heldere hemel" zegt Marieke van der Werf, een van de drie partners. Van Drimmelen staat hangende het onderzoek op non-actief. In een verklaring stellen de partners dat ze het onderzoek van D66 steunen "omdat we grensoverschrijdend gedrag op geen enkele manier tolereren. Ze vinden het voor nu het beste als Frans, lopende het onderzoek, tijdelijk zijn taken aan de collega’s overdraagt. Frans kan zich hierin vinden."

Van der Werf benadrukt dat "er op dit moment geen enkele aanleiding is om zelf onderzoek te doen" naar mogelijk wangedrag van Van Drimmelen tegenover medewerkers. Bij de leiding en bij de vertrouwenspersoon van het kantoor, waar 27 mensen werken, zijn volgens haar geen meldingen bekend, ook niet in het verleden.

Meer uit Binnenland

Groningenveld gaat echt dicht: Eerste Kamer stemt voor wet

DEN HAAG (ANP) - De Eerste Kamer heeft voor de wet gestemd die regelt dat het Groningengasveld definitief dichtgaat. Behalve JA21, Forum voor Democratie en 50PLUS stemde de voltallige senaat voor de historische wet.

3 minuten geleden
Kabinet gaat met Israël praten over onderdelen F-35

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet gaat met Israël praten over het weer doorleveren vanuit Nederland van onderdelen voor de F-35 gevechtsvliegtuigen. Dat is door de rechter verboden, maar mag wel als de vliegtuigen niet worden ingezet voor operaties in de Gazastrook. Demissionair premier Mark Rutte is niet positief over het gesprek. Hij denkt niet dat Israël zit te wachten op deze beperking, zei hij in de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Kamer wil ook op internet geen reclames meer voor online gokken

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer wil dat gokbedrijven ook op internet geen reclames meer mogen maken voor onlinekansspelen. Een SP-motie die het kabinet oproept tot een uitbreiding van het reclameverbod voor online gokken is dinsdag aangenomen. Eerder werd op verzoek van de Kamer al een verbod ingesteld op reclames voor online gokken op televisie, op posters en bushokjes.

1 uur geleden
Tweede Kamer wil op termijn af van adoptie kind uit buitenland

DEN HAAG (ANP) - Adoptie van kinderen uit het buitenland moet op termijn niet meer plaatsvinden, vindt de Tweede Kamer. Een voorstel van de SP hiertoe haalde dinsdag een meerderheid. De motie verzoekt het kabinet om met een nieuw plan te komen waarin de zogeheten interlandelijke adoptie "op zorgvuldige wijze" wordt afgebouwd.

3 uur geleden
Warmtenetsubsidie moet Gronings aardbevingsdorp van gas afhelpen

GRONINGEN/EEMSDELTA (ANP) - Met 2 miljoen euro subsidie van de provincie Groningen kan het 'aardbevingsdorp' Loppersum verdergaan met de aanleg van een warmtenet. De gemeente Eemsdelta, waar Loppersum onder valt, wil de voorziening in februari 2025 klaar hebben.

4 uur geleden
Wilders nog steeds ontevreden: formatieplan asiel niet florissant

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders "was gewoon echt boos" over de asielplannen die voorliggen op de formatietafel, en is nog steeds ontevreden. Hij is "vol hoop" dat er zaken gaan veranderen, "al ziet het er nu niet heel erg florissant uit", zei de leider van de grootste partij na opnieuw een formatieoverleg.

4 uur geleden
Ede zoekt nog plaatsen voor zo'n honderd Oekraïners uit Harskamp

EDE (ANP) - Ede zoekt nog plaatsen voor ongeveer honderd Oekraïners die nu op Legerplaats Harskamp in het gelijknamige dorp wonen. Defensie wil het militaire oefenterrein in juli zelf weer gaan gebruiken. Een deel van de gebouwen op de legerplaats is sinds 2022 in gebruik voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Er woonden sindsdien ruim vierhonderd mensen.

5 uur geleden