Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Bescheiden' Kanté krijgt alle lof bij Chelsea

'Bescheiden' Kanté krijgt alle lof bij Chelsea

PORTO (ANP) - Niet doelpuntenmaker Kai Havertz, maar controlerende middenvelder N'Golo Kanté van Chelsea werd uitgeroepen tot beste speler van de finale van de Champions League. De 30-jarige Fransman blonk in Porto tegen Manchester City (1-0) weer uit als balveroveraar. Kanté werd in de halve finales tegen Real Madrid ook al twee keer uitgeroepen tot 'man of the match'. Volgens aanvoerder César Azpilicueta van Chelsea is er als centrale middenvelder geen betere speler ter wereld dan Kanté.

"De energie die hij brengt, de meters die hij maakt; ongelooflijk. Hij heeft ik weet niet hoeveel balveroveringen gedaan in deze finale", zei de Spaanse verdediger. "We misten hem toen hij er vanwege een blessure een tijdje niet was. Als mens is hij heel bescheiden. Ik ben zo blij dat hij bij ons voetbalt." Op de vraag of er een betere controlerende middenvelder ter wereld is dan Kanté, antwoordde Azpilicueta resoluut: "Eerlijk? Nee. Hij heeft alles."

Kanté speelde enkele jaren geleden nog op het tweede niveau in Frankrijk bij Caen. De middenvelder ging in 2015 naar Leicester City, waarmee hij direct kampioen van Engeland werd. Kanté stapte daarna over naar Chelsea en won daarmee de FA Cup en de Europa League. Hij maakte ook deel uit van het Franse elftal dat in 2018 de wereldtitel veroverde.

"Kanté is verbluffend, ik sta versteld van wat hij laat zien", zei Joe Cole, oud-speler van Chelsea, als tv-analyticus bij BT Sport. "Ik speelde bij Chelsea met Claude Makelélé. Ik dacht dat hij de beste middenvelder was, tot ik Kanté zag. Hij kan hetzelfde als Makelélé, maar dan nog met iets extra's."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden