Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Berrettini verslaat Alcaraz in vijf sets op Australian Open

Berrettini verslaat Alcaraz in vijf sets op Australian Open

MELBOURNE (ANP) - De Italiaan Matteo Berrettini heeft zich in de derde ronde van de Australian Open in vijf sets langs het Spaanse talent Carlos Alcaraz geslagen. Het werd 6-2 7-6 (3) 4-6 2-6 7-6 (5) voor de nummer 7 van de plaatsingslijst.

De 18-jarige Alcaraz besloot het 4 uur en 10 minuten durende duel met een dubbele fout. In de vijfde set wordt er bij 6-6 een beslissende tiebreak tot de tien punten gespeeld.

"Op zijn leeftijd kwam ik nog niet eens voor op de ATP-ranglijst. Hij is ongelooflijk goed", zei Berrettini (25) na het bereiken van de vierde ronde.

Zverev

Alcaraz was vorig jaar op de US Open de sensatie van het toernooi. Hij versloeg toen onder anderen Stefanos Tsitsipas.

De als derde geplaatste Alexander Zverev leed geen setverlies tegen Radu Albot uit Moldavië. Het werd 6-3 6-4 6-4 voor de Duitser, die mikt op zijn eerste grandslamtitel. Hij haalde vorig jaar de laatste acht in Melbourne. Zverev sloeg tegen Albut zestien aces en gunde zijn opponent in een uur en 57 minuten geen servicebreak.

Kecmanovic

Miomir Kecmanovic, die het in de eerste ronde zou opnemen tegen Novak Djokovic, houdt vooralsnog de Servische eer hoog. De 22-jarige Kecmanovic verzekerde zich ten koste van de Italiaan Lorenzo Sonego van een plek in de vierde ronde: 6-4 6-7 (8) 6-2 7-5.

Kecmanovic wist op de grand slams nooit verder te komen dan de tweede ronde. Hij is de nummer 77 van de wereld.

De Spanjaard Pablo Carreño Busta, in de vorige ronde te sterk voor Tallon Griekspoor, maakte in vier sets een einde aan het toernooi van de Amerikaan Sebastian Korda, de zoon van voormalig winnaar Petr Korda. Het werd 6-4 7-5 6-7 (6) 6-3.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

4 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

6 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

7 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

8 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

8 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

8 uur geleden