Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beroemd drijvend restaurant Hongkong na decennia weggesleept

Beroemd drijvend restaurant Hongkong na decennia weggesleept

HONGKONG (ANP/AFP) - Een iconisch drijvend restaurant in Hongkong, het 'Jumbo Floating Restaurant' is na 46 jaar uit de wateren rond de metropool weggesleept. Het restaurant behoort tot de bekendste ter wereld, mede door de rol die het in keizerlijke Chinese stijl gebouwde drijvende bouwwerk in een reeks tv-series en films vertolkte. Restaurant Jumbo, in een baai voor de kust van het eiland Hongkong, is onder meer te zien in de James Bond-film The Man with the Golden Gun (1974) en in Contagion (2011).

Het drijvende restaurant telt drie verdiepingen en is 76 meter lang. Toen het nog open was, konden er 2300 diners worden geserveerd. De keuken richtte zich op traditioneel Cantonees voedsel en visgerechten en was ook vermaard. Het heeft volgens plaatselijke media naar schatting 30 miljoen klanten gehad. Maar als horecabedrijf ging het in 2020 na jaren van problemen definitief ten onder als gevolg van coronamaatregelen. De eigenaar, investeringsmaatschappij Melco International Development, heeft eerder gemeld dat er in het buitenland een nieuwe exploitant voor is gevonden. Maar het is niet bekendgemaakt waar 'Jumbo' nu naartoe wordt gesleept.

Meer uit Buitenland

Nog eens 14 lichamen geborgen na vergaan migrantenboot bij Italië

ROME (ANP/DPA) - De Italiaanse kustwacht heeft nog eens veertien lichamen geborgen nadat een boot met migranten woensdag was vergaan voor de kust van het zuidelijke Calabrië. Daarmee komt het aantal bevestigde doden op 34.

3 uur geleden
Trump: green card voor buitenlander die VS-universiteit afrondt

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump vindt dat studenten die afstuderen aan een Amerikaanse universiteit een green card moeten krijgen, wat volgens het huidige immigratiebeleid niet het geval is. De Republikeinse presidentskandidaat zei dit in de jongste aflevering van de podcast All-In.

3 uur geleden
Barcelona gaat verhuur appartementen aan toeristen verbieden

BARCELONA (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Barcelona gaat de verhuur van appartementen aan vakantiegangers vanaf eind 2028 verbieden om zo het nijpende woningtekort in de Spaanse stad tegen te gaan. Dat heeft burgemeester Jaume Collboni vrijdag gezegd. Volgens hem zijn er nu ongeveer 10.000 appartementen geregistreerd als verhuurbaar aan toeristen.

6 uur geleden
VN-chef Guterres: Libanon mag niet het volgende Gaza worden

NEW YORK (ANP/RTR) - De secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres maakt zich grote zorgen over de oplopende spanningen tussen Israël en de Libanese Hezbollah. Hij zegt dat VN-vredeshandhavers er alles aan doen om te voorkomen dat daar net zo'n oorlog uitbreekt als in de Gazastrook.

7 uur geleden
Biden boekt overwinning bij uitspraak Hooggerechtshof wapenbezit

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse regering van Joe Biden heeft bij het Hooggerechtshof een overwinning geboekt. Het hoogste hof laat een wet in stand die mensen met een veroordeling voor huiselijk geweld verbiedt om wapens te bezitten.

8 uur geleden
Veel doden na aanvallen Israël op ziekenhuis en vluchtelingenkamp

GAZA-STAD (ANP) - Israëlische troepen beschieten mensen in het Al Mawasi-gebied ten noordwesten van Rafah in de Gazastrook. Daarbij zijn tot nu toe zeker achttien Palestijnen omgekomen, meldt de Palestijnse Rode Halve Maan. Ook zouden 35 mensen gewond zijn.

8 uur geleden
WHO: intense hitte in Gaza kan gezondheidscrisis verergeren

GAZA-STAD (ANP/RTR) - De "intense hitte" in de Gazastrook kan volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zorgen voor nog grotere gezondheidsproblemen voor de Palestijnse bevolking. Richard Peeperkorn van de WHO waarschuwt dat de hoge temperaturen van de laatste dagen bijvoorbeeld kunnen leiden tot ziekte-uitbraken.

9 uur geleden