Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Berlijns warenhuis KaDeWe vraagt bescherming tegen schuldeisers

Berlijns warenhuis KaDeWe vraagt bescherming tegen schuldeisers

BERLIJN (ANP/RTR/DPA/AFP) - Het beroemde Berlijnse warenhuis KaDeWe, voluit het Kaufhaus des Westens, heeft bescherming aangevraagd tegen schuldeisers. Volgens het bedrijf, waartoe ook de warenhuizen Alsterhaus in Hamburg en Oberpollinger in München behoren, is er wel goede hoop op een doorstart.

Sinds de opening in 1907 is het warenhuis bij de Berlijnse Wittenberg Platz, niet ver van het treinstation Zoologischer Garten, een symbool geworden van de Duitse hoofdstad en tevens een grote toeristische trekpleister. Qua verkopen gaat het de laatste tijd beter dan ooit tevoren, laat de onderneming weten. Maar "exorbitant hoge huren" zouden het "vrijwel onmogelijk" maken om "winstgevend te opereren".

Volgens het Duitse persbureau dpa heeft KaDeWe een soort faillissementsaanvraag ingediend die typerend is voor bedrijven met goede vooruitzichten op voortzetting van de bedrijfsactiviteiten. Het is de bedoeling dat de winkels voorlopig open blijven.

Vastgoedconcern Signa

KaDeWe is voor bijna de helft eigendom van vastgoedconcern Signa dat al enige tijd in grote financiële problemen verkeert. Dat bedrijf is tevens eigenaar van de grote Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof, die enkele weken geleden het faillissement aanvroeg en dringend op zoek is naar nieuwe eigenaren.

Bij KaDeWe in Berlijn werken ongeveer negenhonderd mensen. Alsterhaus in Hamburg en Oberpollinger in München tellen respectievelijk tweehonderd en driehonderd medewerkers. Op het hoofdkantoor van het bedrijf in Berlijn werken ook nog eens driehonderd mensen.

Meer uit Financieel

Utrechts bedrijf levert oorbeschermers tegen racelawaai Indy 500

UTRECHT (ANP) - Het Utrechtse gehoorbeschermingsbedrijf Alpine Hearing Protection heeft een exclusief contract in de wacht gesleept voor de Indy 500, de belangrijkste autorace van het jaar in de VS. Het bedrijf verwacht tijdens de racedagen, die tot en met 26 mei duren, tienduizenden oordoppen en oorkappen aan bezoekers te verkopen.

1 minuut geleden
Roséproductie Duitsland op recordniveau, ten koste van rode wijn

MAINZ (ANP/DPA) - Niet eerder werd er in Duitsland zoveel rosé geproduceerd. Vorig jaar maakten Duitse wijnboeren samen 1,1 miljoen hectoliter roséwijn. De groeiende productie van rosé gaat ten koste van rode wijn, meldt het Duitse Wijninstituut (DWI) vrijdag. Toch blijft witte wijn het populairst bij Duitse wijnboeren.

3 minuten geleden
Stakingen voor hoger loon in Duitse bouwsector gaan door

FRANKFURT (ANP/DPA) - Werknemers in de Duitse bouwsector zetten hun stakingen door, meldt de grote vakbond IG BAU vrijdag. Afgelopen week werd het werk al neergelegd door ongeveer 12.500 bouwvakkers. De vakbond breidt de stakingen nu uit naar transportinfrastructuur, waardoor ook bouwwerkzaamheden aan wegen, spoorwegen en bruggen in heel Duitsland stil komen te liggen.

11 minuten geleden
RTL Group en DPG Media willen overname doorzetten

DEN HAAG (ANP) - RTL Group en DPG Media willen de overname voortzetten. Dat laten de bedrijven in een verklaring weten aan het ANP, in reactie op het nieuws dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) meer onderzoek nodig heeft naar de gevolgen van de voorgenomen overname van RTL Nederland door DPG Media.

45 minuten geleden
Tesla wil in China datacentrum beginnen voor zelfrijdende auto's

SHANGHAI (ANP/RTR) - Tesla wil een datacentrum in China beginnen voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto's, waar gegevens van Chinese voertuigen kunnen worden verwerkt. Dat melden anonieme bronnen aan persbureau Reuters. De plannen komen op een moment dat de Amerikaanse overheid de overdracht van AI-technologie van Amerikaanse bedrijven naar China aan banden wil leggen.

1 uur geleden
ACM heeft meer onderzoek nodig naar overname RTL door DPG

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft meer onderzoek nodig naar de gevolgen van de voorgenomen overname van RTL Nederland door DPG Media. Door de overname zou een machtig mediabedrijf ontstaan met een groot aanbod op onder meer televisie, radio en via dagbladen.

2 uur geleden
Laatste bankschikking in derivatendrama Vestia

LONDEN (ANP) - De woningcorporaties die uit het vroegere Vestia zijn voortgekomen, hebben een schikking getroffen met de Britse bank Barclays. Deze schikking sluit een reeks schikkingen met banken af die zijn voortgekomen uit het derivatendebacle, dat de corporatie jaren terug miljarden euro's heeft gekost. Barclays betaalt 43,5 miljoen euro.

2 uur geleden