Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Berlijn voorbereid op komst duizenden Feyenoord-supporters

Berlijn voorbereid op komst duizenden Feyenoord-supporters

BERLIJN (ANP) - De Berlijnse politie zegt voorbereid te zijn op de komst van duizenden supporters van Feyenoord, die woensdag en donderdag in de Duitse hoofdstad de Europese verrichtingen van hun club volgen. Feyenoord speelt donderdag om 21.00 uur een uitwedstrijd tegen 1. FC Union Berlin voor de Conference League.

De politie van Berlijn kan en wil geen schatting maken van het te verwachten aantal Nederlanders en houdt het op een "getal van vier cijfers". Een woordvoerder spreekt van een "hoogrisicowedstrijd", waarbij de politie in hoge staat van paraatheid en met veel manschappen aanwezig zal zijn. De Rotterdamse politie stuurt, zoals wel vaker, zeven agenten van de voetbaleenheid mee naar Berlijn. Zij staan in contact met hun Duitse collega's.

Zeker 5200 fans van Feyenoord hebben via de club een kaart voor de wedstrijd in het Olympiastadion gekocht. Maar naar verwachting reizen nog enkele duizenden supporters zonder kaart naar Berlijn, in de hoop ter plekke of via internet een ticket voor een vak met Duitse aanhang te vinden.

Slechte reputatie

De Rotterdamse clubleiding weet niet hoeveel aanhangers er daadwerkelijk afreizen. Toon van Bodegom, voorzitter van de raad van commissarissen, zei blij te zijn dat Union zoveel kaarten beschikbaar heeft gesteld. Hij maakt zich echter ook zorgen over mogelijke ongeregeldheden.

Een deel van de supporters van Feyenoord heeft een slechte reputatie. Zo richtte een groep hooligans in 2015 bij de Europese uitwedstrijd tegen AS Roma voor miljoenen euro's schade aan bij rellen rond de Barcaccia-fontein. Er werden tientallen arrestaties verricht. Die rellen zorgden voor veel ophef in Italië en Nederland.

Gewonden

Die harde kern liet zich twee weken geleden, een dag voor de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Union Berlin, ook al van zijn slechtste kant zien. Een groepje belaagde het bestuur van de Duitse club, dat aanwezig was in een Rotterdamse horecazaak.

Bestuur en supporters van Union zijn boos over het optreden van de Rotterdamse politie op de wedstrijddag. Bij charges van de ME vielen meerdere gewonden en zo'n 75 Duitsers werden aangehouden. De supportersvereniging van Union spreekt van "volstrekt onaanvaardbaar politiegeweld tegen fans die op weg waren naar het stadion". Ook zijn ze er boos over dat honderden fans lang opgehouden werden bij de toegangscontrole en sommigen pas tijdens de rust De Kuip konden betreden. Feyenoord en Union bespreken de gebeurtenissen van twee weken geleden in de aanloop naar het duel van donderdag.

Meer uit Voetbal

Ongeslagen reeks van tien EK-duels van Italianen beëindigd

GELSENKIRCHEN (ANP) - Spanje heeft met de 1-0-zege op Italië een reeks van de Italianen op EK's van tien duels zonder nederlaag beëindigd. De Italianen werden drie jaar geleden Europees kampioen. Ze wisten zeven van de laatste tien duels op een EK te winnen, drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

6 uur geleden
Spanje verslaat regerend kampioen Italië dankzij eigen doelpunt

GELSENKIRCHEN (ANP) - Spanje heeft op het EK regerend kampioen Italië ondanks een overwicht maar met een nipt verschil verslagen. In Gelsenkirchen maakte een eigen doelpunt het verschil: 1-0. Riccardo Calafiori werkte de bal in de 55e minuut achter zijn eigen doelman.

6 uur geleden
Vitesse: nog geen duidelijkheid omtrent de licentie

ARNHEM (ANP) - Vitesse zegt dat er nog geen duidelijkheid is omtrent de proflicentie. De Arnhemmers verwachten begin volgende week meer duidelijkheid vanuit de licentiecommissie van de KNVB.

7 uur geleden
Teleurgestelde Southgate weet dat Engeland beter moet op EK

FRANKFURT (ANP) - Bondscoach Gareth Southgate van Engeland heeft een hoop werk te doen met zijn ploeg dit EK. Dat zei hij direct na het 1-1-gelijkspel tegen Denemarken. "Het resultaat is niet waar we op hoopten. Er is veel werk te doen, dat is duidelijk na de eerste twee wedstrijden dit toernooi."

8 uur geleden
Masker van Mbappé in strijd met reglementen van UEFA

LEIPZIG (ANP) - Het gezichtsmasker van Kylian Mbappé met de Franse nationale vlag is in strijd met de reglementen van de UEFA. Dat hebben Franse media uitgezocht na de afsluitende training van Frankrijk voor het duel van vrijdag met het Nederlands elftal op het EK in Leipzig.

8 uur geleden
Aké en Koeman snappen ophef over imitaties Gullit niet

LEIPZIG (ANP) - Oranje-international Nathan Aké en bondscoach Ronald Koeman snappen niet waarom mensen verontwaardigd reageerden op de Nederlandse fans die zondag tijdens de EK-wedstrijd tegen Polen in Hamburg als Ruud Gullit verkleed op de tribune zaten. Een groepje mannen had zich zwart geschminkt en een pruik met dreadlocks opgedaan.

8 uur geleden
Koeman heeft goed gevoel over duel van Oranje met Fransen

LEIPZIG (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman gelooft in een goede afloop van de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK tegen Frankrijk. "Ik heb gezien hoe we ons met 26 fitte spelers op deze wedstrijd hebben voorbereid", zei hij op een afsluitende persconferentie voor het duel van vrijdag in het Leipzig Stadium. "Het is voor ons een enorme uitdaging om ons te meten met een geweldig elftal. Ik heb er wel vertrouwen in."

9 uur geleden