Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Berlijn ontkent dat ambassadeur Moskou is ontboden door Kremlin

Berlijn ontkent dat ambassadeur Moskou is ontboden door Kremlin

BERLIJN (ANP/AFP) - Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken ontkent dat de ambassadeur in Moskou is ontboden door het Kremlin. Volgens Berlijn zou hij naar een afspraak op het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zijn gegaan die al lang gepland stond.

Het Russische staatspersbureau TASS schreef dat de ambassadeur op het matje was geroepen om uitleg te geven over een afgeluisterd gesprek tussen Duitse topmilitairen. In een gelekte opname was te horen dat ze spraken over het leveren van Taurusraketten aan Oekraïne en dat die mogelijk gebruikt zouden kunnen worden voor een aanval op de strategische Krimbrug.

Bondskanselier Olaf Scholz stelde eerder dat het uitgesloten was om Taurusraketten te leveren. Maandag zei hij dat in elk geval geen optie te vinden als dat zou betekenen dat er Duitse militairen mee moeten om de raketten te bedienen.

Meer uit Buitenland

Witte Huis vindt niet dat er genocide plaatsvindt in Gaza

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De regering van de Amerikaanse president Joe Biden beschouwt de aanvallen van Israël op de Gazastrook niet als genocide, zei Nationaal Veiligheidsadviseur Jake Sullivan tijdens een persconferentie in het Witte Huis.

53 minuten geleden
Israëlische activisten blokkeren hulp op weg naar Gaza

HEBRON (ANP/RTR/DPA) - Rechtse Israëlische activisten hebben geprobeerd om vrachtwagens met hulpgoederen tegen te houden, die op weg waren naar de Gazastrook. Op beelden is te zien hoe actievoerders voedselhulp uit de trucks halen en op de grond gooien.

2 uur geleden
Premier: Georgië neemt betwiste wet dinsdag aan, ondanks protest

TBILISI (ANP/AFP/RTR) - Het parlement in Tbilisi gaat dinsdag de controversiële buitenlandse-agentenwet aannemen, ondanks het protest dat maandagavond opnieuw gepland is in de Georgische hoofdstad. Dat heeft de Georgische premier Irakli Kobakhidze in een televisietoespraak gezegd.

2 uur geleden
Meer dan duizend Hamasleden behandeld in Turkse ziekenhuizen

ANKARA (ANP/RTR) - Meer dan duizend leden van de militante Palestijnse groepering Hamas zijn behandeld in Turkse ziekenhuizen, zei de Turkse president Erdogan maandag. Hij herhaalde ook zijn standpunt dat Hamas een "verzetsbeweging" is.

4 uur geleden
Hamas: geen contact meer met bewakers vier Israëlische gijzelaars

GAZA-STAD (ANP/RTR) - De gewapende vleugel van Hamas, de Al Qassam-brigades, heeft geen contact meer met de strijders die vier Israëlische gijzelaars bewaken, meldt de beweging op Telegram. "Als gevolg van de barbaarse bombardementen van de afgelopen tien dagen werd het contact verbroken", staat in de boodschap.

4 uur geleden
Leider Catalonië verlaat politiek na tegenvallende verkiezingen

BARCELONA (ANP/RTR) - De aftredende Catalaanse regiopremier Pere Aragonès stapt uit de politiek na het teleurstellende resultaat voor zijn partij bij de regionale verkiezingen van zondag. Zowel de Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) van Aragonès als andere separatistische partijen verloren veel stemmen. De Spaanse Socialistische Partij (PSOE) werd de grootste partij.

5 uur geleden
Oud-fixer Cohen getuigt in zwijggeldzaak tegen Trump

NEW YORK (ANP) - Aanklagers in New York hebben de voormalige advocaat van Donald Trump opgeroepen als getuige in de zwijggeldzaak tegen de oud-president. Deze Michael Cohen wordt volgens Amerikaanse media gezien als een onvoorspelbare maar cruciale getuige.

5 uur geleden