Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Berichten over heffingen drukken sentiment Wall Street

Berichten over heffingen drukken sentiment Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag overwegend lager gesloten. Eerdere winsten verdampten na berichten dat de Verenigde Staten eerder opgelegde heffingen op Chinese producten voorlopig niet zullen terugdraaien. Ze zouden gelden als stok achter de deur. Verder stonden financiële fondsen in de schijnwerpers nadat een reeks banken de boeken openden.

De Dow-Jonesindex sloot de sessie nipt hoger op 28.939,67 punten. De breed samengestelde S&P 500 eindigde 0,2 procent lager op 3283,15 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 9251,33 punten.

Eerder zou de VS naar verluidt wel deels heffingen terugdraaien als onderdeel van de woensdag te ondertekenen handelsovereenkomst. Volgens de bronnen willen de VS er echter zeker van zijn dat China zich aan de afspraken houdt. China beloofde onder meer miljarden aan Amerikaanse landbouwproducten te kopen. Na woensdag worden meer details van het 86-pagina's tellende document bekendgemaakt.

JPMorgan Chase

JPMorgan Chase won 1,2 procent. De bank profiteerde de voorbije maanden vooral van goede resultaten bij de zakenbankdivisie. Het aandeel Citigroup steeg 1,6 procent. Die bank had de wind mee in zijn divisie voor obligatiehandel, terwijl de Amerikaanse consumententak sterk groeide.

Wells Fargo speelde dik 5 procent kwijt. Die bank zag de winst in het vierde kwartaal meer dan halveren. De lage rente speelde de grote hypotheekverstrekker parten. Ook moest Wells Fargo flinke kosten maken als gevolg van rechtszaken over een aantal schandalen.

Delta Air Lines

Delta Air Lines (plus 3,3 procent) haalde een hogere winst op een recordomzet. De luchtvaartmaatschappij profiteerde onder meer van het feit dat het bedrijf geen gewraakte Boeing 737 MAX-vliegtuigen in zijn vloot heeft. Daardoor hoefde Delta geen extra kosten te maken, maar wel wist het concern reizigers af te snoepen van rivalen die de 737 MAX aan de grond moeten houden.

Volgens ingewijden staat Boeing zelf op het punt om een nieuwe lening aan te vragen bij Citigroup. Het geld is onder meer nodig om de MAX-crisis te bezweren. Boeing won 0,7 procent.

De euro was 1,1128 dollar waard, gelijk aan het slot in Europa eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent meer op 58,43 dollar. Brentolie klom 0,8 procent in prijs tot 64,66 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Britse megadeal Takeaway loopt mogelijk vertraging op

AMSTERDAM (ANP) - De megafusie van maaltijdbezorger Takeaway.com en het Britse Just Eat loopt mogelijk vertraging op. De Britse concurrentiewaakhond CMA is van plan een onderzoek in te stellen naar de deal, die van het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl een van de grootste maaltijdbestelconcerns ter wereld moet maken.

28 minuten geleden
Londense City start lobby om nieuwe regelgeving na brexit

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het bedrijfsleven in Londen is begonnen met een lobby om de regelgeving, waaraan financiële instellingen in de stad moeten voldoen, opnieuw in te richten. Belangenorganisatie International Regulatory Strategy Group, die wordt gesponsord door de Londense City, doet een oproep om de bestaande regels onder de loep te nemen.

1 uur geleden
Europese beurzen blijven in de ban van coronavirus

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn donderdag met verliezen gesloten. De financiële markten verwerkten onder meer een rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Beleggers bleven daarnaast terughoudend door de vrees voor een verdere verspreiding van het coronavirus, wat ook op de Aziatische beurzen en in New York tot verliezen leidde.

1 uur geleden
Bankroet voor webwinkel Neckermann.com

AMSTERDAM (ANP) - Webwinkel Neckermann.com is bankroet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Volgens curator Seerp Gratama is nog niet met zekerheid te zeggen of gedupeerde klanten nog geld terug kunnen krijgen. Maar hij schat hun kansen niet heel hoog in, want het faillissement was aangevraagd door de Belastingdienst. Bovendien konden er de laatste tijd al geen bestellingen meer worden gedaan bij de webwinkel. Dat is meestal geen goed teken, aldus Gratama.

1 uur geleden
Wall Street opent in mineur

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verliezen geopend. Net als in Azië en Europa zijn beleggers in New York gespitst op de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus dat zich steeds verder verspreidt. Daarnaast gaat de aandacht uit naar een reeks bedrijfsresultaten en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB hield de renteniveaus onveranderd zoals verwacht.

3 uur geleden
ECB houdt rentestanden op historisch lage niveaus

FRANKFURT (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft zoals verwacht niet getornd aan de rentetarieven. Daarmee blijven de rentes in de eurozone op historisch lage niveaus staan.

5 uur geleden
'12 procent van onze economie is duurzaam'

AMSTERDAM (ANP) - Van de hele Nederlandse economie is 12,1 procent duurzaam te noemen. Dat percentage van de economie is "circulair, klimaatneutraal en inclusief", becijfert SEO Economisch Onderzoek. Samen met andere bedrijven als Rabobank en KPMG heeft het bureau onderzoek gedaan naar de mate waarin de economie al duurzaam is.

5 uur geleden