Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Berichten over heffingen drukken sentiment Wall Street

Berichten over heffingen drukken sentiment Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag overwegend lager gesloten. Eerdere winsten verdampten na berichten dat de Verenigde Staten eerder opgelegde heffingen op Chinese producten voorlopig niet zullen terugdraaien. Ze zouden gelden als stok achter de deur. Verder stonden financiële fondsen in de schijnwerpers nadat een reeks banken de boeken openden.

De Dow-Jonesindex sloot de sessie nipt hoger op 28.939,67 punten. De breed samengestelde S&P 500 eindigde 0,2 procent lager op 3283,15 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 9251,33 punten.

Eerder zou de VS naar verluidt wel deels heffingen terugdraaien als onderdeel van de woensdag te ondertekenen handelsovereenkomst. Volgens de bronnen willen de VS er echter zeker van zijn dat China zich aan de afspraken houdt. China beloofde onder meer miljarden aan Amerikaanse landbouwproducten te kopen. Na woensdag worden meer details van het 86-pagina's tellende document bekendgemaakt.

JPMorgan Chase

JPMorgan Chase won 1,2 procent. De bank profiteerde de voorbije maanden vooral van goede resultaten bij de zakenbankdivisie. Het aandeel Citigroup steeg 1,6 procent. Die bank had de wind mee in zijn divisie voor obligatiehandel, terwijl de Amerikaanse consumententak sterk groeide.

Wells Fargo speelde dik 5 procent kwijt. Die bank zag de winst in het vierde kwartaal meer dan halveren. De lage rente speelde de grote hypotheekverstrekker parten. Ook moest Wells Fargo flinke kosten maken als gevolg van rechtszaken over een aantal schandalen.

Delta Air Lines

Delta Air Lines (plus 3,3 procent) haalde een hogere winst op een recordomzet. De luchtvaartmaatschappij profiteerde onder meer van het feit dat het bedrijf geen gewraakte Boeing 737 MAX-vliegtuigen in zijn vloot heeft. Daardoor hoefde Delta geen extra kosten te maken, maar wel wist het concern reizigers af te snoepen van rivalen die de 737 MAX aan de grond moeten houden.

Volgens ingewijden staat Boeing zelf op het punt om een nieuwe lening aan te vragen bij Citigroup. Het geld is onder meer nodig om de MAX-crisis te bezweren. Boeing won 0,7 procent.

De euro was 1,1128 dollar waard, gelijk aan het slot in Europa eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent meer op 58,43 dollar. Brentolie klom 0,8 procent in prijs tot 64,66 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Microsoft investeert in zelfrijdende auto's

DETROIT (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft gaat flink investeren in autonoom rijdende auto's. Het Amerikaanse softwarebedrijf steekt samen met autofabrikant General Motors (GM) 2 miljard dollar in de start-up Cruise, dat voor het grootste deel al in handen is van GM. Ook autofabrikant Honda doet mee aan de investeringsronde in het bedrijf.

2 uur geleden
Beurzen New York opgetogen richting beëdiging Joe Biden

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn daags voor de inauguratie van president-elect Joe Biden met winsten aan de handelsdag begonnen. Het aantreden van de Democraat wordt over het algemeen gezien als gunstig voor de markten, omdat zijn partij snelle en grootscheepse economische steunmaatregelen voorstaat. Diezelfde lijn zal de beoogde nieuwe minister van Financiën Janet Yellen volgen in haar verhoor voor de Senaat, dat door beleggers met belangstelling zal worden gevolgd.

3 uur geleden
Nibud: stijging koopkracht mager, zorgen om lage inkomens

DEN HAAG (ANP) - Voor veel mensen ziet de eerste loonstrook van dit jaar er beter uit dan vorig jaar. Maar doordat ook de uitgaven toenemen, is de uiteindelijke koopkrachtstijging mager. Dat zegt het Nibud, dat Nederlanders al jaren voorlichting geeft over de financiële huishouding. Daarbij leven er extra zorgen over de financiën bij huishoudens met lage inkomens en mensen die werken in sectoren die hard worden getroffen door de coronacrisis.

4 uur geleden
Honderden KLM'ers voorlopig boventallig verklaard

DEN HAAG (ANP) - Honderden KLM'ers zijn als gevolg van de coronacrisis boventallig verklaard. De circa 500 medewerkers die het aangaat zijn daarover al ingelicht en de aanzeggingen en brieven gaan er deze week uit, bevestigt de maatschappij.

5 uur geleden
Minister Blok weer in gesprek met vertegenwoordigers reisbranche

DEN HAAG (ANP) - Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) ontvangt woensdag vertegenwoordigers uit de reisbranche tijdens een nieuwjaarsreceptie. De digitale bijeenkomst staat in het teken van de coronacrisis en samenwerking. De reissector is hard getroffen en ligt volgens brancheorganisatie ANVR sinds vorig jaar maart praktisch stil.

6 uur geleden
'Bezorgen maaltijden moet ook mogelijk blijven bij avondklok'

DEN HAAG (ANP) - Het bezorgen van maaltijden moet ook mogelijk blijven in de tijden dat er een avondklok geldt. Verder moet personeel van bijvoorbeeld pizzeria's, sushiketens, andere bezorgrestaurants en hotels van en naar het werk kunnen blijven komen in spertijd. Dat zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een reactie op de mogelijke invoering van een de avondklok.

6 uur geleden
Galapagos koploper in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Biotechnologiebedrijf Galapagos was dinsdag in trek op het Damrak dankzij een adviesverhoging. De stemming op de Europese markten was terughoudend door de vrees voor langere en strengere lockdowns in veel landen. De hoop op een sterk economisch herstel dankzij de uitrol van vaccins en omvangrijke steunpakketten, bood wel enige steun aan de aandelenhandel. Daarnaast werd gewacht op cijfers van de grote Amerikaanse banken Goldman Sachs en Bank of America, die later op de dag naar buiten komen.

6 uur geleden