Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bergwijn wil weg bij Spurs, maar Ajax is niet de enige gegadigde

Bergwijn wil weg bij Spurs, maar Ajax is niet de enige gegadigde

ZEIST (ANP) - Steven Bergwijn wil Tottenham Hotspur snel verlaten, maar weet niet of Ajax zijn nieuwe club wordt. "Er zijn meer gegadigden", zei de aanvaller vlak voor een training van het Nederlands elftal in de aanloop naar het uitduel van woensdag met Wales in de Nations League.

Bergwijn heeft niet het idee dat er nog een hoofdrol bij Tottenham Hotspur voor hem in het verschiet ligt. Hij moet daar concurreren met onder anderen Harry Kane en Son Heung-min, respectievelijk de spits van de Engelse nationale ploeg en de gedeeld topscorer van afgelopen seizoen in de Premier League. "Ik kan ook niet bij Oranje blijven komen zonder dat ik bij mijn club speel", zegt Bergwijn met het oog op het WK in Qatar.

Toch is Bergwijn ook met weinig speeltijd bij de Spurs belangrijk voor Oranje. Vrijdagavond tegen Belgiƫ maakte hij alweer zijn vijfde doelpunt in de laatste vier interlands. Louis van Gaal was na de winst op de 'Rode Duivels' (1-4) lyrisch over de 24-jarige Amsterdammer. "Depay en Bergwijn kunnen net zo belangrijk worden als Robin van Persie en Arjen Robben op het WK van 2014", jubelde de bondscoach.

Schreuder

Bergwijn heeft al gesproken met Alfred Schreuder, de nieuwe trainer van Ajax. Al wil hij dat zelf niet bevestigen. Hij houdt het bij een veelzeggende glimlach als hem naar de inhoud van dat gesprek wordt gevraagd. De kampioen van Nederland wilde Bergwijn in de winterstop van het afgelopen seizoen al naar Amsterdam halen. Financieel directeur Susan Lenderink en de raad van commissarissen van Ajax vonden een transfersom van 30 miljoen euro toen niet verantwoord.

Ajax heeft zich vorige maand opnieuw bij Bergwijn en Tottenham Hotspur gemeld, maar dat heeft nog niet geleid tot een transfer. De transferwaarde van Bergwijn wordt nu geschat op ruim 20 miljoen euro. Door zijn goede optreden tegen Belgiƫ is hij waarschijnlijk weer iets duurder geworden. Ajax is ook niet de enige club met interesse in de aanvaller die als jeugdspeler van de club uit de hoofdstad naar PSV vertrok.

Bergwijn hoopt dat hij nog voor zijn vakantie weet waar hij komend seizoen speelt. "Ik wil nu weg bij de Spurs, dat is duidelijk. In de winter mocht ik niet weg en toen heb ik geen problemen gemaakt. De laatste maanden werd er echter nauwelijks naar mij omgekeken daar. Of het belangrijk is dat mijn nieuwe club in de Champions League speelt? Dat is niet eens topprioriteit. Al zou het lekker zijn. Ik wil weer iedere week op het veld staan. Dat is het belangrijkste."

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

12 uur geleden
Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.

14 uur geleden