Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Berghuis viert zijn verjaardag wellicht op een rondvaartboot

Berghuis viert zijn verjaardag wellicht op een rondvaartboot

DOHA (ANP) - Bondscoach Louis van Gaal doet al ruim een jaar zijn best om zijn spelers van het Nederlands elftal te overtuigen dat ze wereldkampioen kunnen worden. En toch was Steven Berghuis vrijdag vlak voor de training van Oranje in Doha verrast toen hem gevraagd werd waar hij op 19 december zijn 31e verjaardag viert. "Is dat de dag van de WK-finale?", antwoordde hij. "Oh, een dag na de finale."

Van Gaal had waarschijnlijk liever gehad dat Berghuis over een rondvaartboot in de Amsterdamse grachten was begonnen. "Maar het is zeker niet zo dat de boodschap van onze bondscoach niet aankomt", haastte de speler van Ajax zich te zeggen. "Hij is onze leider en als hij iets heel vaak zegt, dan gaan we dat zeker geloven."

Volgens Berghuis doet Van Gaal er alles aan om zijn spelers te overtuigen. "Tijdens meetings spreekt hij vaak over de wereldtitel, maar ook over WhatsApp. "Toen duidelijk werd dat hij ziek was, heb ik hem beterschap gewenst. 'Dankjewel. Ik hoop dat jij klaar bent om wereldkampioen te worden', stuurde hij terug. Dat kwam wel even aan bij me."

Rol

Berghuis zegt niet precies te weten welke rol hij op het WK gaat spelen. Frenkie de Jong, mits fit, lijkt de enige middenvelder die zeker is van een basisplaats. Berghuis kan vlak achter de twee spitsen voetballen, net als Cody Gakpo. Hij kan ook een middenveld vormen met De Jong en Gakpo. Al zal de bondscoach tegen sterke tegenstanders misschien eerder Teun Koopmeiners of Marten de Roon als verdedigende middenvelder laten spelen.

"Ik moet gewoon zorgen dat ik er klaar voor ben", zegt Berghuis. "Of ik nu begin of van de bank kom. Ik hoop dat het een mooi WK wordt en ik mijn steentje kan bijdragen. Ik vind dat we een fantastische spelersgroep hebben. We gaan voor elkaar door het vuur. Binnen en buiten het veld. Onze eerste wedstrijd van maandag komt er aan. Die gaat nu steeds meer in mijn hoofd zitten."

Meer uit Voetbal

Noodlijdend Vitesse is benaderd door verschillende partijen

ARNHEM (ANP) - Vitesse is in een poging de club te redden in gesprek met een investeringsmaatschappij uit Bahrein die banden zou hebben met fondsen uit de Verenigde Staten. Dat meldt De Gelderlander op basis van bronnen bij de noodlijdende club uit Arnhem.

1 uur geleden
Fiorentina houdt Club Brugge uit finale van Conference League

BRUGGE (ANP) - Fiorentina heeft voor het tweede jaar op rij de finale van de Conference League bereikt. De club uit Florence speelde 1-1 bij Club Brugge en dat was genoeg na de 3-2-zege in Italië vorige week.

2 uur geleden
Bayern München start met De Ligt en Mazraoui tegen Real Madrid

MADRID (ANP) - Matthijs de Ligt begint met Bayern München aan de uitwedstrijd tegen Real Madrid in de halve finale van de Champions League. De verdediger is op tijd hersteld van een knieblessure om aan de aftrap te staan in Estadio Santiago Bernabéu.

2 uur geleden
Nederlands elftal start Nations League in Eindhoven

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal begint de vierde editie van de Nations League op zaterdag 7 september tegen Bosnië en Herzegovina in Eindhoven. Het Philips Stadion kreeg bij de vorige groepsfase van het landentoernooi, die Nederland afsloot als groepswinnaar, geen wedstrijd toegewezen.

10 uur geleden
Dortmund verwacht hogere winst na halen finale Champions League

DORTMUND (ANP/BLOOMBERG) - De beursgenoteerde voetbalclub Borussia Dortmund heeft zijn winstverwachting verhoogd na het bereiken van de finale van de Champions League. De Duitsers versloegen Paris Saint Germain woensdagavond in Parijs met 1-0, na de eerdere zege op eigen veld (1-0). Dortmund stond in 2013 voor het laatst in de finale van het belangrijkste Europese voetbaltoernooi voor clubs.

11 uur geleden
Doelman Barkas langer bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - De Griekse keeper Vasilis Barkas staat ook volgend seizoen onder de lat bij FC Utrecht. De club uit de Domstad heeft de optie in zijn aflopende contract gelicht. De 29-jarige doelman is bezig aan zijn tweede seizoen bij de huidige nummer 7 van de Eredivisie.

11 uur geleden
FIFA geeft Braziliaans WK 2027-bid hogere score dan Nederlandse

ZÜRICH (ANP) - Brazilië lijkt favoriet om in 2027 het WK voetbal voor vrouwen te organiseren in plaats van Nederland, België en Duitsland. Beide overgebleven bids zijn volgens een evaluatiecommissie van de FIFA geschikt om het toernooi te organiseren, maar Brazilië krijgt met 4 van de 5 punten een hogere score dan het bid van onder meer Nederland (3,7). Vooral op het gebied van stadions en juridische kwesties is Brazilië favoriet.

13 uur geleden