Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Berghuis viert zijn verjaardag wellicht op een rondvaartboot

Berghuis viert zijn verjaardag wellicht op een rondvaartboot

DOHA (ANP) - Bondscoach Louis van Gaal doet al ruim een jaar zijn best om zijn spelers van het Nederlands elftal te overtuigen dat ze wereldkampioen kunnen worden. En toch was Steven Berghuis vrijdag vlak voor de training van Oranje in Doha verrast toen hem gevraagd werd waar hij op 19 december zijn 31e verjaardag viert. "Is dat de dag van de WK-finale?", antwoordde hij. "Oh, een dag na de finale."

Van Gaal had waarschijnlijk liever gehad dat Berghuis over een rondvaartboot in de Amsterdamse grachten was begonnen. "Maar het is zeker niet zo dat de boodschap van onze bondscoach niet aankomt", haastte de speler van Ajax zich te zeggen. "Hij is onze leider en als hij iets heel vaak zegt, dan gaan we dat zeker geloven."

Volgens Berghuis doet Van Gaal er alles aan om zijn spelers te overtuigen. "Tijdens meetings spreekt hij vaak over de wereldtitel, maar ook over WhatsApp. "Toen duidelijk werd dat hij ziek was, heb ik hem beterschap gewenst. 'Dankjewel. Ik hoop dat jij klaar bent om wereldkampioen te worden', stuurde hij terug. Dat kwam wel even aan bij me."

Rol

Berghuis zegt niet precies te weten welke rol hij op het WK gaat spelen. Frenkie de Jong, mits fit, lijkt de enige middenvelder die zeker is van een basisplaats. Berghuis kan vlak achter de twee spitsen voetballen, net als Cody Gakpo. Hij kan ook een middenveld vormen met De Jong en Gakpo. Al zal de bondscoach tegen sterke tegenstanders misschien eerder Teun Koopmeiners of Marten de Roon als verdedigende middenvelder laten spelen.

"Ik moet gewoon zorgen dat ik er klaar voor ben", zegt Berghuis. "Of ik nu begin of van de bank kom. Ik hoop dat het een mooi WK wordt en ik mijn steentje kan bijdragen. Ik vind dat we een fantastische spelersgroep hebben. We gaan voor elkaar door het vuur. Binnen en buiten het veld. Onze eerste wedstrijd van maandag komt er aan. Die gaat nu steeds meer in mijn hoofd zitten."

Meer uit Voetbal

Egurrola hield hoofd koel in sensationele slotfase Oranje

TILBURG (ANP) - Volgens middenveldster Damaris Egurrola heeft ze door haar rustige aard Oranje aan twee cruciale treffers in de Nations League kunnen helpen. De slotfase tegen België (4-0) was knotsgek, maar daar zei de dochter van een Nederlandse moeder en een Spaanse vader weinig last van te hebben gehad. "We waren mijn eerste doelpunt nog aan het vieren toen ze zeiden dat ik nog een keer moest scoren. Met overal kramp rende ik toen maar weer naar voren."

5 uur geleden
Beerensteyn: goals in Tilburg net zo belangrijk als die op Wembley

TILBURG (ANP) - Oranje-spits Lineth Beerensteyn kon niet kiezen tussen haar twee doelpunten van vrijdag op Wembley tegen Engeland of haar twee treffers van dinsdagavond in Tilburg. "Ze waren allemaal net zo belangrijk. Ik denk dat deze hele periode me wel een tijdje bij zal blijven", reageerde de 100-voudig international na de 4-0-zege op België. Mede door haar treffers houdt het Nederlands elftal als groepswinnaar kans op de Olympische Spelen.

5 uur geleden
Recordaankoop Rice helpt Arsenal in extra tijd aan zege op Luton

LUTON (ANP) - Arsenal heeft op bezoek bij Luton Town met 4-3 gewonnen. De beslissing viel diep in de extra tijd door een doelpunt van recordaankoop Declan Rice. De koploper in de Premier League kwam zo na vijftien duels op 36 punten. Liverpool volgt op 5 punten en speelt woensdag tegen hekkensluiter Sheffield United.

6 uur geleden
Bondscoach Jonker: dit is het mooiste aan sport

TILBURG (ANP) - Andries Jonker beleefde tal van emoties en zag die ook om hem heen bij de 4-0-zege van de Nederlandse voetbalsters op België. "Het schoot van links naar rechts: tranen, vreugde, tranen, vreugde en aan het einde de polonaise", omschreef de bondscoach voor de camera van de NOS de laatste minuten waarin Oranje de groepswinst nog afsnoepte van Engeland. De ploeg blijft zodoende in de race voor deelname aan de Olympische Spelen.

6 uur geleden
Egurrola helpt Oranjevrouwen in slotfase aan cruciale groepswinst

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Oranje hebben zich na een krankzinnige slotfase toch nog verzekerd van de cruciale groepswinst in de Nations League. Die was nodig om kans te houden op de Olympische Spelen van volgend jaar. Dankzij twee late treffers van middenveldster Damaris Egurrola tegen België (4-0) blijft Oranje Engeland één doelpunt voor in de poule.

6 uur geleden
Engeland loopt groepswinst in Nations League ondanks 6-0 mis

GLASGOW (ANP) - Sarina Wiegman kan deelname aan de Olympische Spelen vergeten. De Nederlandse bondscoach van Engeland zag haar ploeg een ruime zege boeken bij Schotland (0-6). Nederland bleef Engeland in de strijd om de groepswinst op doelsaldo net voor door België met 4-0 te verslaan.

6 uur geleden
Voetbalsters Oranje houden kans op Spelen na 4-0 tegen België

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Oranje houden toch nog kans op deelname aan de Olympische Spelen na twee late treffers in het thuisduel met België (4-0). Lang lag Engeland op koers voor de groepswinst, maar door twee doelpunten van Damaris Egurrola heeft Oranje een beter doelsaldo. Dat betekent plaatsing voor de Nations League Finals, waar twee olympische tickets klaarliggen.

6 uur geleden