Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Berghuis: sommige media zijn veel te ver gegaan

Berghuis: sommige media zijn veel te ver gegaan

ROTTERDAM (ANP) - Steven Berghuis keerde zondag terug in een vijandige Kuip, nadat hij ruim twee jaar geleden van Feyenoord was overgestapt naar Ajax. De sfeer in het stadion viel hem mee, maar de Oranje-international wilde na afloop bij ESPN wel zijn verhaal kwijt over de voorafgaande dagen. "De media hebben het lekker aangewakkerd in allerlei berichtgeving. Ik heb verstandige mensen gehoord, onze trainer en de trainer van Feyenoord bijvoorbeeld, maar ook hele domme", vertelde Berghuis na het duel dat in 1-1 eindigde.

"Allereerst René van der Gijp, ik begin met de domste. De dingen die hij over mij heeft gezegd. En dan het AD, met mij in Ajax-shirt schreeuwend op de cover. Het heeft wel impact gehad op mij en mijn familie. Ik denk dat media moeten nadenken voordat ze wat zeggen of schrijven. Mijn enige oma die nog leeft stuurde vlak voor de wedstrijd ook nog een bericht dat ze bezorgd is. Dit wordt gecreëerd door Van der Gijp en het AD. Maar ook bij Jinek, waar gezegd werd dat de Klassieker er een van leven en dood is. Waarom moet je die woorden gebruiken? Denk een beetje na."

Berghuis keerde vorig seizoen voor het eerst met Ajax terug in De Kuip, die toen vanwege het coronavirus leeg moest blijven. Supporters van Feyenoord probeerden voor die wedstrijd de spelersbus van de bezoekers uit Amsterdam te bestormen. Ze gooiden ook met zwaar vuurwerk. De politie moest hard ingrijpen en verrichtte 78 aanhoudingen.

Vuurwerk en fakkels

Ajax arriveerde dit jaar niet met de bekende rode spelersbus bij De Kuip. Trainer Alfred Schreuder en zijn spelers zaten in een voertuig dat wekelijks toeristen naar Engeland vervoert. De politie had de omgeving rond De Kuip ook afgezet. Tientallen fans van Feyenoord gooiden nog even met vuurwerk toen ze doorkregen dat de selectie van Ajax in de toeristenbus zat. Maar de fakkels kwamen niet in de buurt van het voertuig.

Berghuis werd tijdens de wedstrijd hard uitgefloten als hij in balbezit was. "Maar daar heb ik geen moeite mee", zei hij. "De mensen hier zijn teleurgesteld dat ik naar Ajax ben gegaan. Dat mag natuurlijk. En dat snap ik goed. Fluiten mag. Met een paar spreekkoren kan ik ook leven. Met rivaliteit en vijandigheid heb ik geen moeite, maar met domme reacties vooraf wel. Mensen worden zo opgehitst. Dat lijkt me niet nodig."

Fluitconcerten

In een reactie op de website van het AD zegt hoofdredacteur Rennie Rijpma: "Ik hoop dat Berghuis ook heeft gelezen wat er op en achter die cover stond. Als redactie van het AD hebben we de stemming tegen Steven Berghuis juist gede-escaleerd. Dat laat de bewuste cover zien, als je niet alleen naar de foto kijkt, maar ook de tekst leest. Zoals Berghuis zelf ook aangaf, begrijpen wij fluitconcerten tegen een speler die kiest voor een aartsrivaal en daar ligt ook de grens van het toelaatbare."

Meer uit Voetbal

Doelman Bizot met Stade Brestois naar Champions League

TOULOUSE (ANP) - Marco Bizot mag volgend seizoen met Stade Brestois aan de groepsfase van de Champions League deelnemen. De 33-jarige doelman won met zijn ploeg de uitwedstrijd tegen Toulouse (0-3) en eindigde zo op de derde plaats van Ligue 1. Bizot verliet drie jaar geleden AZ voor zijn huidige Franse club.

30 minuten geleden
Pedri helpt Barcelona met twee treffers aan tweede plaats La Liga

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft in de voorlaatste speelronde de tweede plaats van La Liga veiliggesteld. De club won nog zonder de geblesseerde Frenkie de Jong van Rayo Vallecano (3-0).

1 uur geleden
Invaller Dumfries scoort voor Internazionale tegen Lazio

MILAAN (ANP) - Denzel Dumfries heeft met een rake kopbal een nederlaag voor Internazionale voorkomen. De verdediger scoorde in de 88e minuut voor de kampioen van Italië.

2 uur geleden
Club Brugge heeft titel na zege bij Anderlecht voor het grijpen

BRUSSEL (ANP) - Club Brugge heeft de negentiende landstitel uit de clubgeschiedenis voor het grijpen. Het elftal van trainer Nicky Hayen won in Brussel van Anderlecht: 0-1. Hayen kreeg in de slotfase een rode kaart.

3 uur geleden
Kampioen Aké begint fit aan EK met Oranje

MANCHESTER (ANP) - Als er de komende weken geen gekke dingen meer gebeuren, begint Nathan Aké fit aan het Europees kampioenschap met het Nederlands elftal. Dat zei de verdediger nadat hij met Manchester City de Engelse landstitel had veroverd.

3 uur geleden
Trainer Klopp zingt samen met fans Liverpool opvolger Slot toe

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Jürgen Klopp heeft op grootse wijze afscheid genomen bij Liverpool. De 56-jarige Duitser, die negen seizoenen lang hoofdtrainer was van de Engelse topclub, liep door een erehaag van spelers op Anfield. Toen hij bij aanvoerder Virgil van Dijk aankwam besloot hij terug te gaan naar het begin van het veld en nog eens door de erehaag te lopen.

3 uur geleden
Manchester United komt ondanks zege niet verder dan achtste plek

BRIGHTON (ANP) - Manchester United is er via de competitie niet in geslaagd zich voor Europees voetbal te plaatsen. Het elftal van coach Erik ten Hag won op de laatste speeldag bij Brighton & Hove Albion (0-2), maar dat was niet voldoende om van de achtste plaats af te komen.

3 uur geleden