Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Berghuis: het is kort dag nu, ik denk niet dat ik nog wegga

Berghuis: het is kort dag nu, ik denk niet dat ik nog wegga

TILBURG (ANP) - Met twee puntgave doelpunten in de uitwedstrijd tegen Willem II (1-4) was aanvoerder Steven Berghuis opnieuw de gevierde man bij Feyenoord. De 28-jarige aanvaller liet zich onlangs nog vrij kritisch uit over de ietwat behoudende speelwijze van zijn ploeg. Trainer Dick Advocaat nam hem dat niet in dank af en even leek het erop dat Berghuis zijn al eerder uitgesproken wens om wellicht in het buitenland zijn geluk te beproeven, wat meer aandacht en belang zou gaan geven.

In Tilburg werd echter duidelijk dat de gedreven coach en de trefzekere captain, al goed voor zes goals in dit seizoen, elkaar weer helemaal hebben gevonden. "Ik denk dat hij niet weg kan gaan. Hij krijgt zoveel vrijheid bij ons en wordt ook weer topscorer. Hij kan gewoon niet meer weggaan", sprak Advocaat bij de NOS met een lach.

Berghuis op zijn beurt maakte nog een heel klein voorbehoud, voordat dinsdag de transfertermijn sluit. "Ik heb momenteel niks gehoord van concrete aanbiedingen, dat heb ik bewust links laten liggen, omdat ik me wilde focussen op deze wedstrijd. Ik heb eerder gezegd dat ik er voor opensta als de club echt bij mij past. Maar bij veel clubs zijn de deuren al dicht, denk ik. Maandagavond, als ik in Zeist met Oranje zit, volgt het verlossende woord, ja. Het is absoluut kort dag. Als je het me nu vraagt, denk ik niet dat ik wegga."

Berghuis: "Natuurlijk kan ik dan ook bij Feyenoord weer gelukkig worden. Ik ben heel erg blij met mijn rol, met het elftal en hoe er nu wordt gespeeld. Vooral de tweede helft voelde vandaag heel erg lekker, ik voelde me als een vis in het water met de jongens. Het is zeker geen straf om bij een club als Feyenoord te spelen. Maar je moet ambities uitspreken, dat houdt me hongerig om elke dag het beste uit mezelf te halen. En dan weet je ook dat grotere clubs uit het buitenland je kunnen wegnemen. Zoiets vind ik niet slecht, ik gebruik het gewoon en het komt mijn prestaties ten goede, denk ik."

Meer uit Voetbal

PSV zonder geblesseerde verdediger Obispo op trainingskamp

MARIENFELD (ANP) - PSV is zonder Armando Obispo vertrokken naar Marienfeld, waar de selectie van trainer Peter Bosz komende week op trainingskamp verblijft. De verdediger liep zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge (1-1) een blessure op en blijft achter in Eindhoven.

31 minuten geleden
Duitser Müller (34) beëindigt interlandloopbaan

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Thomas Müller stelt zich niet langer beschikbaar voor het Duitse voetbalelftal. Dat meldt de 34-jarige aanvaller van Bayern München in een video op sociale media.

33 minuten geleden
Spaanse voetballers hopen na EK op nieuwe periode van dominantie

BERLIJN (ANP/RTR) - De Spaanse voetballers hopen dat de Europese titel het beginpunt is van een nieuwe periode van dominantie. Na de zege van 2-1 tegen Engeland in Berlijn, werden veel vergelijkingen getrokken met de vorige succesperiode. Spanje won in 2008 het EK en pakte vervolgens ook de titel bij het WK van 2010 en het EK van 2012.

2 uur geleden
Martínez bezorgt Argentinië in verlenging zestiende Copa América

MIAMI GARDENS (ANP) - Het Argentijnse voetbalelftal heeft voor de zestiende keer de Copa América gewonnen. In de finale in Miami Gardens werd Colombia na verlenging verslagen: 1-0. Invaller Lautaro Martínez maakte in de 112e minuut het doelpunt.

3 uur geleden
Oyarzabal kan zijn geluk niet op na winnende treffer voor Spanje

BERLIJN (ANP) - Mikel Oyarzabal kon zijn geluk niet op na de finale van het EK tussen Spanje en Engeland (2-1). "Ik heb gedaan wat ik moest doen", zei de maker van het winnende doelpunt. "Ik was al blij toen ik voor het EK werd geselecteerd. Maar nu heb ik het geluk gehad dat ik een duel mag beslissen."

10 uur geleden
Bondscoach Southgate wil nog niet over zijn toekomst speculeren

BERLIJN (ANP) - Bondscoach Gareth Southgate wilde na de nederlaag van Engeland tegen Spanje (1-2) in de finale van het EK nog niet over zijn toekomst praten. "Ik denk niet dat dit het juiste moment is om zo'n beslissing te nemen", zei hij. "Ik moet met de juiste mensen overleggen. Dat is iets voor later."

11 uur geleden
Spanjaard Rodri verkozen tot beste speler van EK

BERLIJN (ANP) - De Spaanse middenvelder Rodri is verkozen tot beste speler van het EK voetbal in Duitsland. Hij veroverde zondag de Europese titel met zijn landenploeg door Engeland in de finale te verslaan (2-1).

11 uur geleden