Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Berghuis: duidelijkheid Advocaat belangrijk voor dit Feyenoord

Berghuis: duidelijkheid Advocaat belangrijk voor dit Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord is sinds de komst van Dick Advocaat aan een indrukwekkende opmars bezig. Onder leiding van de 72-jarige Hagenaar klommen de Rotterdammers op van de twaalfde naar de derde plek. "Vanaf het eerste moment zit hij erbovenop. Ik denk dat deze spelersgroep dat nodig heeft", zegt aanvoerder Steven Berghuis, die zondag met Feyenoord in Alkmaar tegen AZ een aanval wil doen op de tweede plaats.

Direct bij binnenkomst, begin november, maakte Advocaat een statement. Nicolai Jørgensen voetbalt, vanwege blessuregevoeligheid, normaal gesproken liever niet op kunstgras. Advocaat had daar tegen VVV geen boodschap aan en liet de Deense spits gewoon starten. "Er zijn nog wel meer voorbeelden. Te laat komen bij een wedstrijdbespreking bijvoorbeeld. Dat ziet hij. Dan komt hij binnen en zegt: dat gebeurt bij mij niet. Dan weet je als speler hoe laat het is", aldus Berghuis. "Dat dwingt hij wel af. Hij draait er niet omheen. Zo hoort het ook. Het hangt ook een beetje af van de groep die je hebt. Ervaren spelers weten dat sommige dingen vanzelfsprekend zijn. Dit is nog een vrij jonge groep. Niet iedereen weet misschien nog wat er gevraagd wordt en wat precies nodig is."

Berghuis is zelf met zijn 28 jaar een van de meest ervaren spelers. De international kreeg van Advocaat het vertrouwen en nam de aanvoerdersband over van Eric Botteghin. Ook met de band om is Berghuis soms nog licht ontvlambaar. Hij ontsnapte (nog voordat hij captain was) in de thuiswedstrijd tegen AZ aan rood na een overtreding op Teun Koopmeiners, tegen RKC gaf Berghuis de doelman een por en soms botst hij met fans, zoals zaterdag nog tegen FC Emmen.

What you see, is what you get

"Ik begreep niet dat sommige supporters floten. Soms denk ik: moet ik daar op reageren of niet? Maar aan de andere kant: zo ben ik gewoon. 'What you see, is what you get'. Ik draai er ook niet omheen", kijkt Berghuis terug. Wat mensen van hem vinden maakt hem niet uit. De voetbalpraatprogramma's bekijkt de aanvaller bewust niet. "Waarom zou ik? Het zou me af kunnen leiden van de focus waar ik in zit, al is het maar 1 procent."

In Alkmaar treft Berghuis de club waar hij zelf tussen 2012 en 2015 voetbalde. "Ik weet hoe ze daar werken. Het is geen toeval dat het daar zo goed gaat. Teams benaderden AZ anders dan Feyenoord. Dat is nu wel anders. Dat hebben ze ook zelf afgedwongen. Of ze kampioen kunnen worden? Dat kan wel ja", meent Berghuis, die een interessante ontmoeting verwacht. "Wij hebben ook grote stappen gezet, vooral ook qua afspraken in het veld. Er is duidelijkheid."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

Conference League heeft Feyenoord veel moois gebracht

TIRANA (ANP) - De spelers van Feyenoord lieten hun emoties even de vrije loop vlak na de verloren finale van de Conference League tegen AS Rome (1-0). Maar al snel lieten ze zich troosten door meegereisde fans, die met een klaterend applaus hun waardering uitspraken voor een serie van negentien enerverende Europese duels.

16 minuten geleden
Bijlow wilde finale voor Feyenoord en heel Rotterdam winnen

TIRANA (ANP) - Justin Bijlow zocht na de verloren finale van Feyenoord tegen AS Roma (0-1) om winst van de Conference League naar woorden om zijn teleurstelling te omschrijven. "We wilden die cup zo graag winnen", stamelde de doelman. "Voor Feyenoord en heel Rotterdam. Dit doet pijn, heel erg veel."

58 minuten geleden
Teleurgestelde Slot had de beker graag naar Rotterdam gebracht

TIRANA (ANP) - Trainer Arne Slot vond het na de verloren finale van Feyenoord tegen AS Roma (1-0) om winst van de Conference League niet het moment om al trots terug te kijken op een succesvolle campagne van achttien Europese duels richting de eindstrijd. "Dat komt wel een keer op vakantie", zei hij. "Nu is de teleurstelling heel erg groot."

4 uur geleden
AS Roma-trainer Mourinho spreekt in tranen van historische zege

TIRANA (ANP) - AS Roma-trainer José Mourinho was in tranen na de zege (1-0) op Feyenoord in de finale van de Conference League. Bovendien noemde hij de overwinning van zijn elftal historisch. "Ik ben nu 11 maanden bij deze club", zei de Portugees. "Inmiddels begrijp ik wat AS Roma voor de supporters betekent. Ze hebben heel lang op een zege als vanavond moeten wachten."

4 uur geleden
Feyenoord verliest van AS Roma in finale van Conference League

TIRANA (ANP) - Feyenoord heeft de eerste editie van de Conference League niet weten te winnen. De club uit Rotterdam verloor de finale tegen AS Roma (1-0) in de Arena Kombëtare van Tirana.

8 uur geleden
AS Roma ziet Mkhitaryan al snel uitvallen tegen Feyenoord

TIRANA (ANP) - AS Roma heeft al vroeg in de finale van de Conference League tegen Feyenoord een teleurstelling moeten incasseren. Henrikh Mkhitaryan viel al na een kwartier uit in Tirana . De aanvaller uit Armenië miste de vorige duels van AS Roma vanwege een blessure maar leek fit voor de eindstrijd van de derde competitie van de UEFA.

10 uur geleden
Feyenoord-coach Slot: het is een voorrecht om hier te staan

TIRANA (ANP) - Trainer Arne Slot van Feyenoord noemt het een voorrecht om in de finale van de Conference League te staan. "Maar dat brengt wel de verplichting met zich mee er ook het maximale uit te halen", zei hij kort voor het begin van de wedstrijd tegen AS Roma in Tirana bij Veronica. "En we weten allemaal wat het maximale is."

10 uur geleden