Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Berg metalen in brand bij sloperij in Haarlem

Berg metalen in brand bij sloperij in Haarlem

HAARLEM (ANP) - In Haarlem woedt een brand bij een auto- en scheepssloperij aan de Hendrik Figeeweg, in de wijk Waarderpolder. Volgens de veiligheidsregio Kennemerland staat er een berg schroot in brand.

Het vuur is moeilijk te bereiken en daardoor lastig te blussen. De brandweer laat een drone boven het bedrijf vliegen om de brandhaard in kaart te brengen en gerichter te kunnen optreden.

Er is een NL Alert afgegeven voor omwonenden. Wie last heeft van de rook, moet ramen en deuren dichthouden en de ventilatie in huis uitzetten. De rook waait naar het noorden en noordoosten en kan ook hinder veroorzaken in Velsen-Zuid, Assendelft en Krommenie.

Meer uit Binnenland

Nog 31 mensen vast na protesten in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Van de 36 mensen die woensdag zijn aangehouden bij de pro-Palestijnse protesten op en bij het Binnengasthuisterrein in Amsterdam, zitten er nog 31 mensen vast. Enkele arrestanten zullen ook worden voorgeleid en blijven dan dus langer in voorarrest, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam.

2 uur geleden
Amnesty wil onderzoek naar optreden politie bij UvA

AMSTERDAM (ANP) - Amnesty International wil dat er een onderzoek komt naar de manier waarop de politie woensdag heeft ingegrepen bij de ontruiming van een terrein van de Universiteit van Amsterdam. Volgens de mensenrechtenorganisatie is het recht om te demonstreren essentieel, "vooral in tijden van maatschappelijke onrust en politieke onzekerheid".

4 uur geleden
Universiteit Utrecht inventariseert schade aan bezet gebouw

UTRECHT (ANP) - Nu er geen demonstranten meer zitten in een gebouw van de Universiteit Utrecht dat woensdag was bezet, bekijkt de universiteit of de betogers binnen beschadigingen hebben aangericht. Die schade wordt in de komende dagen geïnventariseerd. De Universiteit Utrecht verwacht maandag een beeld te hebben.

5 uur geleden
36 aanhoudingen bij protesten Amsterdam, 5 agenten gewond

AMSTERDAM (ANP) - Bij de pro-Palestijnse protesten op en in de buurt van het Binnengasthuisterrein in Amsterdam zijn sinds woensdag 36 betogers aangehouden. Dat zegt de Amsterdamse korpschef Frank Paauw in het programma Sven op 1 op NPO Radio 1. Woensdagavond laat stond de teller nog op 32 arrestaties.

5 uur geleden
Partijleiders roepen demonstranten op te stoppen met geweld

DEN HAAG (ANP) - Partijleiders Rob Jetten (D66) en Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) roepen op X demonstranten op te stoppen met vernielingen en geweld. Ze snappen dat de demonstranten opkomen voor de Gazanen, maar dat moeten ze met woorden doen en niet met geweld.

6 uur geleden
Timmermans: formerende partijen nemen loopje met rechtsstaat

DEN HAAG (ANP) - Partijleider Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) haalt uit naar de formerende partijen en waarschuwt in de aanloop naar de Europese verkiezingen voor de opkomst van radicaal-rechts. Dat doet hij in een stuk op onder meer Instagram. Hij betoogt dat PVV, VVD, NSC en BBB een "loopje nemen" met de rechtsstaat door "valselijk een crisissituatie" uit te roepen om zich daarmee "aan de regels van de rechtsstaat te onttrekken".

7 uur geleden
Demonstraties UvA gaan 'over grenzen heen', zegt Rutte

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte roept demonstranten op en rond de Universiteit van Amsterdam op te stoppen met het geweld tegen de politie en het aanrichten van vernielingen. Dat doet hij op X. "De gebeurtenissen op en rond de UvA in de laatste dagen gaan duidelijk over grenzen heen. Demonstreren mag. Altijd. Maar geweld gebruiken tegen de politie en vernielingen aanrichten mag nooit. Stop daarmee!"

7 uur geleden