Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beoogde redder van wankel IT-concern Atos trekt zich terug

Beoogde redder van wankel IT-concern Atos trekt zich terug

PARIJS (ANP) - De beoogde redder van het Franse IT-concern Atos heeft zich teruggetrokken uit de overname van grote delen van het bedrijf. Onlangs presenteerde een groep bedrijven onder leiding van consultancyfirma Onepoint zich als investeerder in Atos, dat moeite heeft om zijn hoge schulden af te betalen. Maar nu laat dat consortium weten dat de "omstandigheden niet rijp waren om een overeenkomst te sluiten".

Bij het reddingsplan van Onepoint, investeerder Butler Industries en digitaal dienstverlener Econocom zouden enkele miljarden euro's aan schulden omgezet worden in aandelenkapitaal.

Atos zou ook nog eens een nieuwe financiële injectie krijgen in de vorm van 75 miljoen euro aan kapitaal en 1,5 miljard euro aan nieuw krediet. Atos rekent er nog steeds op dat dit gaat gebeuren, meldt het bedrijf zelf. Ook denkt Atos nog altijd een akkoord met schuldeisers te kunnen sluiten.

Tsjechische miljardair

Nu de groep onder leiding van Onepoint zich terugtrekt, is er een kans dat de Tsjechische miljardair Daniel Křetínský een nieuwe poging doet om Atos in te lijven. Hij heeft te kennen gegeven hier interesse in te hebben.

Een faillissement van het concern zou grote gevolgen hebben. Atos levert voor tal van grote organisaties, ook in Nederland, IT-diensten. Ook de Olympische Spelen in Parijs steunen deze zomer op diensten van het bedrijf. Onlangs werd bekend dat de Franse staat voor 700 miljoen euro onderdelen van Atos wil kopen die van strategisch belang zijn, zoals de beveiliging van supercomputers.

Meer uit Financieel

Bella Hadid na ophef niet langer gezicht van Adidas-campagne

HERZOGENAURACH (ANP) - Bella Hadid is na commotie niet langer het gezicht van een campagne van Adidas na kritiek van pro-Israëlische organisaties. Een woordvoerder van het bedrijf laat aan persbureau AFP weten dat het model "met onmiddellijke ingang" uit de campagne is gehaald. Adidas heeft ook beelden ervan van sociale media verwijderd.

6 minuten geleden
Vattenfall voert winst op, ondanks moeilijke situatie warmtenetten

SOLNA (ANP) - Energieleverancier Vattenfall is er in de eerste helft van dit jaar in geslaagd de winst op te voeren. De energieprijzen zijn weliswaar flink gedaald, maar het bedrijf heeft zijn tarieven met name in Scandinavische landen voor langere tijd vastgezet. "Dit compenseerde een moeilijkere situatie voor het Nederlandse warmtebedrijf", zegt topvrouw Anna Borg.

1 uur geleden
CrowdStrike onderuit op Wall Street na wereldwijde computerstoring

NEW YORK (ANP) - CrowdStrike ging vrijdag ruim 12 procent onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, banken en televisiezenders kampten wereldwijd met computerstoringen, die werden veroorzaakt door problemen bij het Amerikaanse cyberbeveiligingsbedrijf. Een cyberbeveiligingsupdate leidde tot storingen in verschillende apps en clouddiensten van Microsoft. CrowdStrike liet daarop weten de update terug te draaien.

1 uur geleden
Computerstoring ontregelt internationaal handelsverkeer

NEW YORK (ANP) - De wereldwijde computerstoring heeft het internationale handelsverkeer ernstig ontregeld. Financiële instellingen in grote delen van de wereld ondervonden problemen met hun computersystemen, waardoor transacties moesten worden uitgesteld, blijkt uit een rondgang van persbureau Bloomberg.

2 uur geleden
ACM stelt maatregelen tegen overbelasting stroomnet vast

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een besluit genomen over een drietal maatregelen die ervoor zorgen dat grootverbruikers goedkoper uit zijn als zij het stroomnet niet of minder gebruiken tijdens piekmomenten. Hierdoor maken zij ruimte voor andere verbruikers en producenten van duurzame elektriciteit. De toezichthouder kondigde in april al een breed pakket maatregelen aan om de problemen rond netcongestie, de overbelasting van het elektriciteitsnet, tegen te gaan.

5 uur geleden
Euronext-beurzen hebben geen last van computerstoring

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De handel op de aandelenbeurzen van Euronext wordt niet beïnvloed door de wereldwijde computerstoring, meldt de eigenaar van de beurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs, Lissabon en Milaan. "We zijn op de hoogte van de huidige Microsoft-storing. Het heeft echter geen impact op de handel op onze markten en we houden de situatie nauwlettend in de gaten", stelt de beursexploitant in een verklaring.

6 uur geleden
Gasunie investeert 8 miljard in opslag waterstof, CO2 en groen gas

GRONINGEN (ANP) - Gasunie investeert tot 2030 bijna 8 miljard euro in transport en opslag van waterstof, CO2, warmte en groen gas. Dat meldt het bedrijf bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

6 uur geleden