Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beoogd PVV-staatssecretaris Coenradie vindt 'niets' van omvolking

Beoogd PVV-staatssecretaris Coenradie vindt 'niets' van omvolking

DEN HAAG (ANP) - De aspirant-staatssecretaris Ingrid Coenradie (Justitie en Veiligheid) weigert zich uit te spreken over de omstreden omvolkingstheorie. Herhaaldelijk weigert ze in haar hoorzitting in de Tweede Kamer uitspraken van andere aanstaand kabinetsleden hierover te "recenseren". Kamerleden willen weten of ze afkeurt dat aspirant-minister Marjolein Faber in het verleden in de Eerste Kamer heeft verwezen naar de theorie die wordt gebruikt in extreemrechtse kringen.

Dat Coenradie geen uitspraken terug wil nemen van anderen die namens de PVV in het kabinet gaan, "daarin wil ik best meegaan", zegt Ismail el Abassi van DENK. "Maar ik wil hem algemener, breder trekken. Wat vindt mevrouw Coenradie van de omvolkingstheorie sec?"

"Ik vind helemaal niets van de omvolkingstheorie. Ik vind dat wij de rechtstaat moeten beschermen", luidt het antwoord van Coenradie. Net als andere PVV-kandidaten verwijst ze steeds naar de afspraken in het hoofdlijnenakkoord om de rechtstaat te respecteren. "Ik verwacht niet dat we meer antwoord gaan krijgen van mevrouw Coenradie", verzucht El Abassi later na veel doorvragen.

Meer uit Politiek

GroenLinks en PvdA voor gezamenlijke fractie Amsterdam per 2026

AMSTERDAM (ANP) - GroenLinks (GL) en de Partij van de Arbeid (PvdA) in Amsterdam willen na de gemeenteraadsverkiezingen van 2026 gezamenlijk verder in één fractie in de raad. De leden van beide partijen hebben via een digitale peiling "met een grote meerderheid hun enthousiasme uitgesproken voor verregaande samenwerking", aldus de Amsterdamse PvdA. Het definitieve besluit volgt in september via een referendum.

21 uur geleden
Minister Veldkamp stelt Jordanië gerust na rel over tweet Wilders

DEN HAAG (ANP) - Minister Caspar Veldkamp (Buitenlandse Zaken) heeft tegenover zijn Jordaanse collega benadrukt dat het Nederland nog steeds achter de tweestatenoplossing staat, waarbij een veilig Israël en levensvatbare Palestijnse staat in vrede naast elkaar bestaan. Hij hoopt zo een diplomatieke rel met het bevriende land snel de kop in te drukken.

23 uur geleden
Kamerleden: computerstoring laat zien dat weerbaarheid beter moet

DEN HAAG (ANP) - De computerstoring vrijdag in Nederland en andere landen legt een kwetsbaarheid bloot waar de overheid meer tegen moet doen, vinden verschillende Kamerleden. "We moeten toe naar een samenleving waarin de ziekenhuizen spoedeisende hulp kunnen aanbieden, bussen kunnen blijven rijden en vliegtuigen blijven vliegen op het moment dat de systemen uitvallen", vindt Jesse Six Dijkstra (NSC). Kamerleden van VVD en GroenLinks-PvdA pleiten ook voor maatregelen om de weerbaarheid te vergroten.

1 dag geleden
Europese Commissie: EU-landen moeten internet beter beveiligen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft geen last van de wereldwijde internetstoring, zegt een woordvoerder tegen het ANP. Het is wel van "cruciaal belang" dat de EU-lidstaten hun internetbeveiligingscapaciteit vergroten. Ook vindt de Commissie dat de EU-landen hun inwoners bewuster moeten maken van het belang van internetbeveiliging.

1 dag geleden
Veldkamp belt collega Jordanië na diplomatieke rel om tweet Wilders

DEN HAAG (ANP) - Minister van Buitenlandse Zaken Caspar Veldkamp belt later vrijdag met zijn Jordaanse evenknie naar aanleiding van een tweet van PVV-leider Geert Wilders. Dat zei de minister in het NOS Radio 1 Journaal.

1 dag geleden
BuZa heeft last van storing, geen hinder bij andere ministeries

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft last van de wereldwijde computerstoring, bevestigt een woordvoerster na een rondgang door het ANP. Waar het departement precies last van heeft, kon ze nog niet zeggen.

1 dag geleden
Diverse Europese landen willen migratiedeal zoals met Albanië

WOODSTOCK (ANP) - Verschillende Europese landen voelen voor vergelijkbare migratie-overeenkomsten zoals Italië die heeft gesloten met Albanië. Premier Dick Schoof zei na afloop van de top van de Europese Politieke Gemeenschap dat het hem op de top was opgevallen dat ook Albanië duidelijk had aangegeven deze constructie te willen.

1 dag geleden