Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beoogd minister Gennip 'enthousiast' over hervorming arbeidsmarkt

Beoogd minister Gennip 'enthousiast' over hervorming arbeidsmarkt

DEN HAAG (ANP) - De beoogde minister van Sociale Zaken Karien van Gennip voelt "enthousiasme" om de broodnodige hervorming van de arbeidsmarkt "aan te pakken". Dat zegt de aanstaande bewindsvrouw na een gesprek met formateur Mark Rutte. "Er ligt een aantal rapporten waar we mee aan de slag kunnen", aldus Van Gennip (CDA).

De auteur van het belangrijkste rapport over de arbeidsmarkt, voormalig topambtenaar Hans Borstlap, uitte kritiek op het coalitieakkoord van Rutte IV. "Ik mis urgentie op dit onderwerp." Met de aanbevelingen van Borstlap - die er in de kern op neerkomen dat vaste contracten minder vast moeten worden en flexcontracten juist minder flexibel en onzeker - zou eigenlijk het vorige kabinet al aan de slag zijn gegaan. Maar vooral wegens de coronacrisis lukte dat niet: het ministerie van Sociale Zaken had de handen vol aan de coronasteunpakketten.

Van Gennip noemt het, ook vanwege de grote uitdagingen waar Nederland voor staat "nodig" om weer terug de politiek in te gaan. De christendemocrate is geen onbekende aan het Binnenhof: tussen 2003 en 2006 was ze staatssecretaris van Economische Zaken. Daarna ging ze voor het CDA de Kamer in. "Politiek, als je er eenmaal in hebt gezeten, laat je nooit meer los. De grote maatschappelijke vragen blijven je bezig houden", zegt Van Gennip.

Meer uit Binnenland

Heijnen fluit NS terug om spitsheffing, Kamer nog niet gerust

DEN HAAG (ANP) - De NS moet de omstreden spitsheffing opnieuw overwegen en bovendien met alternatieven komen, zegt demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur). Een externe partij gaat de alternatieven van de NS beoordelen. Ook mag de NS in het vervolg alleen nieuwe tarieven invoeren met goedkeuring van het kabinet en de Tweede Kamer. En voor 2026 komt er überhaupt geen spitsheffing. Heijnen komt binnenkort met een brief waarin ze de aanscherpingen verder uitwerkt.

1 uur geleden
Curaçao betaalt miljoenen voor voormalig openluchtbordeel

WILLEMSTAD (ANP) - Curaçao heeft dinsdag tijdens een veiling het voormalige openluchtbordeel Campo Alegre gekocht. Premier Gilmar 'Pik' Pisas legde namens de overheid 8 miljoen Antilliaanse gulden neer, omgerekend 4,2 miljoen euro.

3 uur geleden
Acteur Bas Muijs eerder dit jaar gegijzeld en zwaar mishandeld

ARNHEM (ANP) - Acteur Bas Muijs is in maart van dit jaar gegijzeld en zwaar mishandeld in Arnhem. Dat bevestigt zijn advocaat Petra Breukink dinsdag nadat roddelvlogger Yvonne Coldeweijer via Instagram meldde dat de acteur slachtoffer was in deze zaak. Het AD berichtte in juni al over de zaak, maar destijds was nog niet duidelijk dat het om Muijs ging.

4 uur geleden
Huurprijzen in juli 2024 waarschijnlijk met zo'n 5 procent omhoog

DEN HAAG (ANP) - De huurprijzen voor de vrije sector en de sociale huur stijgen volgend jaar naar verwachting met respectievelijk maximaal 4,9 procent en 5,8 procent. Dat meldt demissionair woonminister Hugo de Jonge dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

5 uur geleden
Kabinet wil geen jaartal koppelen aan uitbreiding EU

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet wil geen jaartal koppelen aan de uitbreiding van de Europese Unie. Volgens minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) moeten kandidaat-lidstaten voldoen aan de eisen voor toetreding, de zogenoemde Kopenhagen-criteria, en moet het toetredingsproces "strikt en fair" zijn. Een datum is niet leidend voor het kabinet, zegt ze.

5 uur geleden
Extern onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling Waternet

AMSTERDAM (ANP) - Het stichtingsbestuur van Waternet laat een extern onderzoek uitvoeren na eerdere berichtgeving van het NRC over mogelijke belangenverstrengeling van de voormalig directeur Roelof Kruize. Dat staat in een brief die dinsdag is gestuurd naar de Amsterdamse gemeenteraad door wethouder Melanie van der Horst (Water) en Joyce Sylvester, dijkgraaf van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

5 uur geleden
Fiscus beslist meestal te laat op verzoek tot inzage gegevens

DEN HAAG (ANP) - Het lukt de Belastingdienst vaak niet om op tijd te beslissen op verzoeken van belastingplichtigen om inzage in hun eigen persoonsgegevens die bij de fiscus gebruikt worden. De wettelijke termijn daarvoor wordt in vier op de vijf gevallen niet gehaald. Dat meldt demissionair staatssecretaris Marnix van Rij (Belastingen) aan de Tweede Kamer.

6 uur geleden