Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Benzineprijs tikt in Verenigde Staten nieuw record aan

Benzineprijs tikt in Verenigde Staten nieuw record aan

WASHINGTON (ANP/RTR) - De benzineprijs is zaterdag in de Verenigde Staten gestegen naar een nieuwe recordhoogte. Gemiddeld kost een gallon (3,8 liter) voor het eerst meer dan 5 dollar (4,75 euro). Omgerekend gaat het om een prijs van zo'n 1,25 euro per liter benzine.

De stijgende brandstofprijs is een van de oorzaken van de hoge inflatie. Die bedroeg vorige maand 8,6 procent in de Verenigde Staten. De bestrijding van de inflatie is voor de regering van de Amerikaanse president Joe Biden de grootste binnenlandse prioriteit.

Biden is boos over de prijzen aan de pomp. Tijdens een evenement in de haven van Los Angeles opende hij vrijdag de aanval op olieconcern ExxonMobil. "Exxon verdiende meer geld dan God vorig jaar", aldus Biden, die het bedrijf opriep minder geld te besteden aan het opkopen van eigen aandelen en meer te investeren in het opvoeren van de olieproductie.

Een hogere olieproductie moet ervoor zorgen dat de prijs aan de pomp omlaag gaat. De VS maken daar al veel voortgang mee, stelt Biden, die een recordproductie voorspelt voor volgend jaar. De president zegt met de sector in gesprek te zijn om de productie versneld op te voeren. Tegelijkertijd moet de olie- en gassector niet proberen te profiteren van de oorlog in Oekraïne door "overdadige winsten te willen boeken en de prijzen onnodig op te voeren".

Meer uit Financieel

Drukste dag ooit met passagiers op luchthavens in VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Amerikaanse luchthavens hebben vrijdag de drukste dag met passagiers ooit gehad. Volgens de Transportation Security Administration (TSA) werden vrijdag 2,95 miljoen reizigers gescreend op luchthavens in de Verenigde Staten. Daarmee werd het oude record van bijna 2,91 miljoen passagiers uit november vorig jaar verbroken, aldus de TSA.

13 uur geleden
Bankpresident Italië: goede omstandigheden voor renteverlaging

STRESA (ANP/BLOOMBERG) - De economische omstandigheden zijn goed voor een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) in juni. Dat heeft de Italiaanse centralebankpresident Fabio Panetta gezegd op de G7-top voor ministers van Financiën en centralebankiers.

14 uur geleden
G7: Israël moet banden met Palestijnse banken niet doorsnijden

STRESA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Israël moet de banden tussen Israëlische en Palestijnse banken niet doorsnijden omdat vitale diensten rond betalingen en handel moeten doorgaan. Dat stellen de ministers van Financiën van de G7 in een voorlopige slotverklaring die is ingezien door persbureau Reuters.

17 uur geleden
Opnieuw corruptieonderzoek naar hoge Chinese topfunctionaris

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen opnieuw onderzoek naar corruptie door een hooggeplaatste overheidsfunctionaris. Nu gaat het om het plaatsvervangend hoofd van de State Tobacco Monopoly Administration, die toezicht houdt op de tabaksindustrie in China.

17 uur geleden
Duitse minister waarschuwt voor handelsoorlog met China

STRESA (ANP/DPA) - De Duitse minister van Financiën Christian Lindner waarschuwt voor een handelsoorlog met China. Volgens hem kennen handelsoorlogen alleen maar verliezers en kunnen ze niet worden gewonnen. Dat heeft Lindner gezegd op een G7-top van ministers van Financiën in het Noord-Italiaanse Stresa.

18 uur geleden
Cryptobedrijven stijgen op beurs na fiat voorstel etherfondsen

NEW YORK (ANP) - De aandelen van cryptobedrijven op Wall Street zijn vrijdag flink meer waard geworden. Dat gebeurde nadat de Amerikaanse toezichthouder SEC een voorstel van beursuitbaters voor op de beurs verhandelde etherfondsen had goedgekeurd. Via die fondsen kunnen beleggers rechtstreeks in de cryptomunt investeren. Cryptobeurs Coinbase en cryptoplatforms Marathon Digital en Riot Platforms stegen tot 8,6 procent.

1 dag geleden
Staking legt luchtverkeer Parijs Orly dit weekend grotendeels plat

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft luchtvaartmaatschappijen opgeroepen zaterdag en zondag 70 procent van hun vluchten op de Parijs Orly te annuleren. Aanleiding is een staking door luchtverkeersleiders op de Parijse luchthaven, de op een na drukste in Frankrijk.

1 dag geleden