Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Benzineprijs bij veel pompen weer met meerdere centen omlaag

Benzineprijs bij veel pompen weer met meerdere centen omlaag

EINDHOVEN (ANP) - Benzine en diesel worden bij veel pompen in Nederland dit weekend iets goedkoper, na de forse prijsstijgingen van de afgelopen tijd. Volgens consumentencollectief UnitedConsumers gaan de adviesprijzen van zeker drie grote oliemaatschappijen zaterdag met meerdere centen omlaag.

De literprijs voor Euro95 (E10) zou 4 cent zakken bij de partijen. Een andere aanbieder houdt zijn prijzen evenwel constant. Ook is er nog een grote oliemaatschappij waarvan nog geen nieuwe prijzen binnen zijn. Bij diesel kunnen automobilisten op basis van de voorlopige cijfers rekenen op een prijsdaling tot wel 6 cent.

Volgens marktdeskundige Paul van Selms van UnitedConsumers lijkt de paniek bij de oliemaatschappijen weer wat af te nemen. Hij heeft de indruk dat ze nu het gevoel hebben dat er voorlopig geen zwaardere sancties tegen Rusland aankomen die de olieleveringen extra in het nauw kunnen brengen.

Vrijdag gingen de prijzen ook al licht omlaag. De gemiddelde adviesprijs voor Euro95 bedraagt nu 2,478 euro per liter, terwijl donderdag nog meer dan 2,50 euro per liter moest worden betaald. Voor diesel gaat het momenteel om 2,365 euro per liter.

Van Selms waarschuwt dat de periode met hoge benzine- en dieselprijzen nog niet voorbij is. Er hoeft volgens hem ook maar iets te gebeuren en de oliemaatschappijen zouden hun tarieven weer op kunnen schroeven. Pomphouders kunnen wel afwijken van de adviesprijzen van Shell, BP, Total, Texaco en Esso, die UnitedConsumers al sinds het begin van deze eeuw bijhoudt. In de praktijk betalen automobilisten de adviesprijzen alleen langs de snelweg.

Meer uit Financieel

Franse staat biedt 700 miljoen voor strategische onderdelen Atos

BEZONS (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Franse staat heeft een bod van 700 miljoen euro uitgebracht op strategische onderdelen van het noodlijdende IT-concern Atos. Zo kan voorkomen worden dat deze diensten in buitenlandse handen vallen.

15 minuten geleden
Dsm-firmenich bij stijgers in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Dsm-firmenich behoorde vrijdag tot de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak. Analisten van Deutsche Bank verhoogden het koersdoel voor het aandeel, dat 1,9 procent wist te winnen. Het beleggingsadvies voor het voedings- en gezondheidsbedrijf blijft 'kopen'. De Amsterdamse hoofdindex toonde wat herstel, na de verliesbeurt een dag eerder.

51 minuten geleden
Microsoft stelt nieuwe AI-zoekfunctie Recall uit na kritiek

REDMOND (ANP/BLOOMBERG/DPA) - Microsoft komt dinsdag toch nog niet met een nieuwe AI-functie voor zijn computers. Na kritiek op de cyberveiligheid test het techconcern de zoekfunctie 'Recall' eerst onder een kleine groep, waarna het in het geval van goede feedback de nieuwe inzet van kunstmatige intelligentie (AI) alsnog breder uitrolt.

1 uur geleden
Canadees uit China bekent diefstal bedrijfsgeheimen Tesla

CENTRAL ISLIP (ANP/BLOOMBERG) - Een in China woonachtige Canadees heeft voor de Amerikaanse rechtbank bekend bedrijfsgeheimen van autofabrikant Tesla te hebben gestolen. De 58-jarige man hangt een gevangenisstraf van tien jaar boven het hoofd.

1 uur geleden
Vrouwelijke werknemers betichten Apple van loondiscriminatie

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Twee vrouwelijke werknemers hebben Apple aangeklaagd, omdat ze vinden dat het techbedrijf vrouwen systematisch minder betaalt dan mannen voor hetzelfde werk. Ze willen duizenden andere vrouwen vertegenwoordigen die met dezelfde vermeende discriminatie te maken hebben.

1 uur geleden
AEX koerst af op voorzichtig herstel na verliesbeurt

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag licht hoger te beginnen aan de laatste dag van de week. Een dag eerder verloor de hoofdindex nog 0,8 procent. Beleggers hebben een rumoerige beursweek achter de rug, met de verrassende aankondiging van nieuwe parlementsverkiezingen in Frankrijk, een meevallende Amerikaanse inflatie en een rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve.

1 uur geleden
Bloomberg: Duitsland bezig importheffing Chinese auto's te stoppen

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering probeert te voorkomen dat de hogere importheffingen op Chinese elektrische auto's van kracht worden, of op zijn minst af te zwakken als een volledige stop niet mogelijk is. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

2 uur geleden