Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Benschop: altijd bereikbaar geweest, ook tijdens afwezigheid

Benschop: altijd bereikbaar geweest, ook tijdens afwezigheid

AMSTERDAM (ANP) - Dick Benschop is de afgelopen periode altijd bereikbaar en beschikbaar geweest toen er grote problemen waren op Schiphol. Dat zei de bekritiseerde topman van de luchthaven zondag in het tv-programma Buitenhof. Hem wordt verweten vaak afwezig te zijn geweest tijdens de crisis op Schiphol. Benschop pareerde die kritiek door te zeggen dat hij, ook op afstand, altijd bezig was om problemen op te lossen.

De Telegraaf schreef eerder deze week dat Benschop tijdens de meivakantie onder meer met zijn gezin op vakantie is geweest naar Portugal. Ondertussen misten sommige reizigers hun vluchten door de grote drukte op Schiphol. Ook zat Benschop met gezinsleden in een bootje op Koningsdag. "Dat komt lullig over, dat besef ik reuze goed", zei hij daarover. De baas van Schiphol vertelde die hele week thuis te hebben gezeten met een coronabesmetting en die dag "even ontsnapt is en kort in dat bootje heeft gezeten". "De rest van de dag was ik weer beschikbaar en bereikbaar."

Benschop keerde dinsdag eerder dan gepland terug van het World Economic Forum in het Zwitserse Davos omdat de rijen op Schiphol maandag weer langer waren gebruikelijk. Hij was in Davos om te praten over verduurzaming van de luchtvaart. Benschop heeft hierom ook kritiek gekregen. "Dat soort kritiek, ik ben ook geen ijskonijn, dat is natuurlijk gewoon niet leuk."

Het is de afgelopen periode erg druk op Schiphol. Dat komt onder meer door personeelstekorten bij de bagageafhandeling en de beveiliging. Veel passagiers moesten urenlang in de rij staan en sommigen hebben daardoor hun vlucht gemist. Benschop erkende zich in Buitenhof te schamen voor de problemen. "Dit is niet wie we zien, dit is niet wie we willen zijn."

Meer uit Financieel

Techbedrijven stijgen op Wall Street, olieprijzen zakken weer

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven als chipmaker AMD, Facebook-moederbedrijf Meta en elektrische autofabrikant Tesla stonden donderdag tussen de stijgers op de beurzen in New York. De bedrijven kregen er tot 4,8 procent bij. Verder ging de prijs van olie weer omlaag, na een flinke opmars een dag eerder.

6 uur geleden
Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreƫerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californiƫ.

7 uur geleden
ASR in cassatie tegen uitspraak gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR stapt naar de Hoge Raad na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. Centraal in die zaak staan drie beleggingsverzekeringsproducten die in de periode tussen 1989 en 2004 werden aangeboden door Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam. De zaak is aangespannen door de vereniging Woekerpolis.nl.

8 uur geleden
ABN AMRO schrapt 70 procent van de banen in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het personeelsbestand van ABN AMRO in New York krimpt tegen het einde van het jaar met 70 procent. Het gaat om in totaal 52 van de 73 functies in de Amerikaanse stad. Het schrappen van die banen is onderdeel van de strategie van de bank om de focus meer te leggen op Europa.

9 uur geleden
Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

10 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

10 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

11 uur geleden