Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Benelux Tour gaat niet door in 2022

Benelux Tour gaat niet door in 2022

BERINGEN (ANP) - De Benelux Tour gaat dit jaar niet door. De organisatie van de enige meerdaagse etappekoers in de UCI WorldTour in België en Nederland, laat weten dat het de rittenkoers niet goed kan organiseren dit jaar en stelt de wedstrijd uit naar volgend jaar. De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland van 29 augustus tot en met 4 september.

De organisatie gaat samen met de UCI en de twee nationale wielerbonden op zoek naar een betere datum in 2023.

Volgens de organisatie zijn er problemen door de overvolle wielerkalender, op logistiek en op mediavlak. Zo zou de politie in Nederland niet kunnen zorgen voor de begeleiding van de ritten in Nederland. Daarnaast had de organisator Golazo problemen met het plannen van de aankomsturen en de daaraan gekoppelde tv-uitzendingen. De uitzenduren van andere wedstrijden, waaronder de Ronde van Spanje op dat moment, zouden de organisatie dwingen om aankomsttijden te plannen die voor supporters en genodigden ter plaatse en tv-kijkers oninteressant worden. Daarnaast zouden de ploegen met onmogelijke starturen of tijdstippen van verplaatsingen te maken krijgen.

Wielerfans

"Het verschuiven van de Benelux Tour naar 2023 is zeer jammer voor de wielerfans in de lage landen, net zoals het dat is voor ons team dat al maanden aan de voorbereidingen bezig is", zegt Christophe Impens van Golazo. "Maar het is een noodzakelijke beslissing en de enige oplossing om problemen te vermijden. Alle betrokken partijen hebben er alleen maar baat bij dat we aan een betere en sterkere Benelux Tour kunnen werken voor de volgende jaren."

De Benelux Tour werd vorig jaar gewonnen door de Italiaan Sonny Colbrelli. Mathieu van der Poel was in 2020 de laatste Nederlandse winnaar.

Meer uit Sport

Schaatsster Schouten neemt met ereronde in Thialf afscheid

HEERENVEEN (ANP) - Schaatsster Irene Schouten heeft haar laatste rondjes op het ijs van Thialf gereden. De 31-jarige drievoudig olympisch kampioene, die afgelopen week verklaarde dat ze stopt met schaatsen, nam met een ereronde afscheid van het publiek in Heerenveen.

9 uur geleden
Schaatser Nuis wint 1000 meter en neemt leiding over op NK sprint

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kjeld Nuis heeft met de winst op de eerste 1000 meter de eerste plaats in het tussenklassement op de NK sprint in Heerenveen gepakt. De 34-jarige Zuid-Hollander was eerder op de zaterdag als zevende geëindigd op de eerste 500 meter.

10 uur geleden
Vingegaard soleert naar tweede ritzege op rij in Galicië

CASTELO DE RIBADAVIA (ANP) - Jonas Vingegaard van de Nederlandse wielerploeg Visma - Lease a Bike heeft zijn tweede ritzege op een rij geboekt in O Gran Camiño, een vierdaagse rittenkoers in het Spaanse Galicië. De 27-jarige Deen redde het solo en verstevigde zijn leiding in het algemeen klassement.

10 uur geleden
Wielrenster Vos wint Omloop Het Nieuwsblad bij eerste deelname

NINOVE (ANP) - Wielrenster Marianne Vos heeft de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen op haar naam geschreven. De 36-jarige renster van Visma - Lease a Bike, die voor het eerst de Omloop reed, won na ruim 127 kilometer tussen Gent en Ninove de sprint van een groepje van vier. Wereldkampioene Lotte Kopecky werd tweede.

11 uur geleden
Schaatser Scheperkamp boekt zege op eerste 500 meter NK sprint

HEERENVEEN (ANP) - Merijn Scheperkamp heeft de eerste 500 meter voor mannen op de NK sprint gewonnen. De 23-jarige schaatser van Team Jumbo-Visma noteerde een tijd van 34,52 en was daarmee 0,12 seconden sneller dan nummer 2 Stefan Westenbroek. Tim Prins gaf 0,24 toe.

12 uur geleden
Haanappel voelde na 75-jarige vriendschap als zus voor Dijkstra

TILBURG (ANP) - Sjoukje Dijkstra is diep geraakt door het overlijden van Joan Haanappel (83). De twee kunstrijdsters hadden een hechte vriendschap, hoewel ze als topsportsters concurrenten van elkaar waren.

12 uur geleden
Schaatsster Fledderus wint eerste 500 meter NK sprint

HEERENVEEN (ANP) - Marrit Fledderus heeft met een miniem verschil de eerste 500 meter voor vrouwen op de NK sprint in Heerenveen gewonnen. De 22-jarige schaatsster was 0,02 seconde sneller dan Dione Voskamp. Nummer 3 Isabel Grevelt volgde op 0,08 seconden.

12 uur geleden