Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Benefietduel tennissers brengt donatie branden op 3 miljoen

Benefietduel tennissers brengt donatie branden op 3 miljoen

MELBOURNE (ANP/DPA) - Vijf dagen voor de start van de Australian Open hebben vooraanstaande tennissers een benefietduel gespeeld om extra geld in te zamelen voor de slachtoffers van de bosbranden. Dankzij 'Rally For Relief' werd het bedrag verhoogd tot bijna 5 miljoen Australische dollar, omgerekend zo'n 3 miljoen euro. 'Rally For Relief' maakt deel uit van 'Aces for Bushfire Relief', een initiatief van Tennis Australia.

Onder anderen Roger Federer, Rafael Nadal, Serena Williams en Caroline Wozniacki maakten hun opwachting in de uitverkochte Rod Laver Arena. Zij tennisten onder meer met brandweerlieden en speelden in verschillende formaties een dubbelspel. Federer sloot af met een demonstratiepartij tegen Nick Kyrgios, die al weken geleden opriep tot het spelen van een benefietwedstrijd.

Nadal maakte bekend dat hij samen met Federer 250.000 Australische dollar, ruim 150.000 euro, gaat doneren.

Wegens het slechte weer vonden de activiteiten plaats onder het gesloten dak van de Rod Laver Arena, waar maandag het eerste grandslamtoernooi van het jaar begint.

Meer uit Sport

Turners De Munck en Schmidt op finalekoers bij EK, ploeg wacht af

RIMINI (ANP) - Turners Loran de Munck en Casimir Schmidt liggen na de eerste van in totaal drie subdivisies op koers voor individuele finaleplaatsen bij de EK in het Italiaanse Rimini.

2 uur geleden
Skibond 'verguld' met comeback skilegende Hirscher voor Nederland

UTRECHT (ANP) - De kleine skinatie Nederland verwelkomt met Marcel Hirscher een van de beste skiërs aller tijden. De Nederlands Ski Vereniging (NSkiV) bevestigt dat de 35-jarige Hirscher vanaf volgend seizoen onder de Nederlandse vlag wedstrijden zal skiën. Hij maakt gebruik van zijn dubbele paspoort. Eerder gaf de Oostenrijkse skibond al goedkeuring voor de verandering van nationaliteit.

5 uur geleden
Skilegende Hirscher plant rentree als Nederlander

WENEN (ANP/DPA) - De in 2019 gestopte Oostenrijkse skiër Marcel Hirscher plant een rentree in de wereldbeker als Nederlander. Oostenrijkse en Zwitserse media brengen dat nieuws prominent. De Oostenrijkse skibond heeft bevestigd dat het een aanvraag van Hirscher om te skiën voor Nederland heeft goedgekeurd.

7 uur geleden
Oud-winnaar Quintana vastberaden Giro d'Italia te fietsen

BOGOTA (ANP/AFP) - De Colombiaanse wielrenner Nairo Quintana is vastbesloten van start te gaan in de Ronde van Italië, de koers die hij tien jaar geleden won. De renner van Movistar zegt herstellende te zijn van zijn verwondingen die hij opliep door een val in de Ronde van Catalonië.

7 uur geleden
Bijna 130 miljoen euro voor slachtoffers van turnarts Nassar

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Het Amerikaanse ministerie van Justitie betaalt een schadevergoeding van 139 miljoen dollar, omgerekend bijna 130 miljoen euro, aan slachtoffers van Larry Nassar. De voormalig teamarts van de Amerikaanse turnbond werd begin 2018 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 175 jaar vanwege seksueel misbruik van honderden veelal jonge turnsters.

19 uur geleden
Tennisster Pegula maakt in juni haar opwachting in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisster Jessica Pegula maakt in juni voor de tweede keer haar opwachting in de Libéma Open in Rosmalen. De Amerikaanse nummer 5 van de wereld speelde eerder in 2015 op de grasbanen van Autotron 's-Hertogenbosch.

21 uur geleden
Zijlaard boekt in Romandië eerste profzege met winst in proloog

PAYERENE (ANP) - Wielrenner Maikel Zijlaard is de eerste leider in de Ronde van Romandië. De 24-jarige Nederlander was in Payerne de snelste in een proloog over 2,28 kilometer. Voor de renner van Tudor Pro Cycling Team was het de eerste profzege op de weg.

22 uur geleden