Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bendes opgerold die Britten aan Costa del Sol 'legaliseerden'

Bendes opgerold die Britten aan Costa del Sol 'legaliseerden'

MÁLAGA (ANP) - De Spaanse politie heeft bijna vijftig arrestaties in Marbella en omgeving verricht, in een actie tegen twee bendes die waren gespecialiseerd in het 'legaliseren' van Britten die na de Brexit, vooral aan de Costa del Sol, in de problemen raakten met hun verblijfsstatus. Ze zijn al sinds 1 februari 2020 geen burgers van de EU meer. De bendes hadden hun kantoren in Marbella en in Ceuta en opereerden los van elkaar, maar op dezelfde frauduleuze manier, melden Spaanse media.

De verdachten zouden elk gemiddeld per 'legalisering van een verblijfsstatus' 1600 euro hebben verdiend. Ze worden onder meer beschuldigd van valsheid in geschrifte en medeplichtigheid aan illegale immigratie. Van de verdachten zijn er vijf aangehouden die verantwoordelijk zouden zijn geweest voor de kantoren waar de frauduleuze regularisering werd aangeboden en verkocht en 42 anderen wegens vervalsingen en andere praktijken om de dubieuze verblijfsstatussen te ritselen.

Het politieonderzoek begon in 2021, toen het de immigratiedienst in Zuid-Spanje begon op te vallen dat er veel verzoeken binnenkwamen van twee advocatenkantoren, één in Marbella en één in Ceuta. De politie nam er tweehonderd onder de loep en ontdekte dat bij circa 120 verzoeken sprake van allerlei valse verklaringen, inclusief vervalste huurcontracten, gezondheidsverzekeringsbewijzen en bankafschriften.

Het Verenigd Koninkrijk is eind januari 2020 uit de Europese Unie gestapt. Het was 47 jaar lid geweest. In Spanje wonen veel Britten permanent, alleen al aan de Costa del Sol wordt hun aantal op 60.000 geschat.

Meer uit Buitenland

Secret Service vraagt Trump geen buitenevenementen meer te houden

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse geheime dienst heeft oud-president Donald Trump "aangemoedigd" geen grote campagne-evenementen meer te houden in de buitenlucht. Dat melden bronnen aan de Washington Post.

9 minuten geleden
Links blok kiest onbekende ambtenaar als Franse premierskandidaat

PARIJS (ANP/AFP) - Het Franse linkse blok dat de verkiezingen in Frankrijk won, heeft de Parijse ambtenaar en econoom Lucie Castets naar voren geschoven als kandidaat-premier. De vier partijen van het Nieuw Volksfront laten dat in een verklaring weten.

5 uur geleden
Democratische leiders: Harris wilde zelf haar nominatie verdienen

WASHINGTON (ANP) - De leiders van de Democraten in het Congres hebben naar eigen zeggen op verzoek van Kamala Harris gewacht met het uitspreken van hun steun. Harris vond het belangrijk dat de gedelegeerden haar van onderaf zouden steunen, in plaats van dat de partijtop haar naar voren zou schuiven, zei de leider van de partij in de Senaat, Chuck Schumer. Maandagavond bleek de steun van de meerderheid binnen te zijn.

5 uur geleden
Amerikaanse president Biden hersteld van corona

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft geen corona meer. Zijn lijfarts laat dat weten in een brief die het Witte Huis heeft gedeeld. Volgens de arts zijn alle ziektesymptomen verdwenen en heeft Biden na zijn besmetting geen koorts gehad.

6 uur geleden
Biden spreekt woensdag de natie toe over zijn presidentschap

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden geeft woensdagavond om 20.00 uur (Amerikaanse tijd) een toelichting op zijn besluit om zich terug te trekken uit de race voor herverkiezing. Dat laat de president weten op X.

8 uur geleden
Hoofd van Secret Service stapt op na kritiek op beveiliging Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het hoofd van de dienst die onder meer Amerikaanse presidenten beveiligt, is opgestapt. Kimberly Cheatle was als directeur van de Secret Service (USSS) verantwoordelijk voor de bewaking bij het evenement waar oud-president Donald Trump werd beschoten. De Amerikaanse president Joe Biden heeft haar bedankt voor haar werk.

9 uur geleden
ICC vraagt zienswijzen rond mogelijk aanhoudingsbevel Netanyahu

DEN HAAG (ANP) - Ruim zestig regeringen, organisaties en personen mogen bij het Internationaal Strafhof (ICC) hun standpunt indienen over mogelijke arrestatiebevelen tegen onder anderen de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu. Het hof buigt zich over de vraag of Netanyahu, de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant en de hoge Hamasfunctionarissen Yahya Sinwar, Mohammed Al-Masri en Ismail Haniyeh aangehouden moeten worden, zoals de aanklager wil.

12 uur geleden