Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bende uit Zuid-Spanje opgerold, ook arrestaties in Nederland

Bende uit Zuid-Spanje opgerold, ook arrestaties in Nederland

SANTA CRUZ DE TENERIFE/MÁLAGA (ANP) - De Spaanse politie heeft samen met EuropoI en de Nederlandse collega's een internationale bende drugssmokkelaars opgerold. Daarbij zijn in totaal 23 mensen gearresteerd in het zuiden van Spanje, Nederland, Ierland en Noorwegen. Er zijn tal van zaken inclusief bijna twintig auto's en 400.000 euro in beslag genomen bij zeker tien huiszoekingen in Málaga, op Tenerife en in Nederland, aldus Spaanse media.

Ook zijn vier vuurwapens en grote hoeveelheden marihuana, hasjiesj, cocaïne en MDMA gevonden. MDMA is een stof voor xtc-pillen (methyleendioxymetamphetamine). Het onderzoek naar de bende kwam in 2021 op gang. Toen begon de groep met het verschepen van containers waar cocaïne mee werd gesmokkeld naar het noordwesten van Europa. Daarvoor was de bende volgens de berichten voornamelijk bezig met de smokkel van hasjiesj en marihuana vanuit Spanje naar het noorden.

De Nederlandse politie raakte eerder dit jaar betrokken toen werd ontdekt dat de bende drugs naar Noord-Scharwoude (Noord-Holland) had gesmokkeld. Daar zijn toen drie verdachten aangehouden en daar zijn de vier vuurwapens en grote hoeveelheden drugs gevonden.

Meer uit Buitenland

Trump: Harris is makkelijker te verslaan dan Biden

NEW YORK (ANP) - Donald Trump denkt dat Kamala Harris bij de presidentsverkiezingen in november makkelijker te verslaan is dan Joe Biden was geweest. Dat zei de oud-president zondag op CNN. Trump en zijn campagne vielen na de terugtrekking van Biden zowel de president als vicepresident Harris aan op social media.

20 minuten geleden
Ook Californische gouverneur Newsom schaart zich achter Harris

SACRAMENTO (ANP) - De gouverneur van de staat California Gavin Newsom heeft zijn steun uitgesproken voor Kamala Harris als de Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november. Newsom gold de afgelopen weken als de belangrijkste rivaal voor Harris in het geval dat Joe Biden uit de race zou stappen. Dat deed de president zondag.

3 uur geleden
Team Kamala Harris begonnen met campagnetelefoontjes

WASHINGTON (ANP) - Medewerkers en medestanders van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zijn zondag direct begonnen met het voeren van gesprekken om de steun van gedelegeerden te krijgen voor haar nominatie in aanloop naar de Democratische partijconventie in augustus. Een bron meldt aan persbureau Reuters dat een flink team direct na de terugtrekking van Joe Biden is gestart met telefoontjes voor Harris.

4 uur geleden
Zelensky respecteert 'moeilijke, maar sterke beslissing' Biden

KYIV (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zondagavond gereageerd op het nieuws dat Joe Biden zich terugtrekt uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zelensky prees Biden om deze "moeilijke, maar sterke beslissing".

4 uur geleden
Witte Huis benadrukt dat Biden termijn als president afmaakt

WASHINGTON (ANP) - Het Witte Huis heeft zondag benadrukt dat Joe Biden zijn termijn als president afmaakt. "President Joe Biden kijkt er naar uit om zijn termijn af te maken en om meer historische resultaten te behalen voor het Amerikaanse volk", zegt een woordvoerder in een verklaring aan de Amerikaanse nieuwszender CNN. "Hij zal blijven vechten om de vrijheden van Amerikanen te beschermen", aldus de woordvoerder.

6 uur geleden
Vicepresidentskandidaat Vance bekritiseert Biden en Harris

WASHINGTON (ANP) - James David (J.D.) Vance, de Republikeinse kandidaat voor het vicepresidentschap, heeft de Amerikaanse president Joe Biden zondag "de slechtste president" genoemd die hij in zijn hele leven heeft meegemaakt. In zijn bericht op X stelt hij ook dat vicepresident Kamala Harris "met iedere stap naast Biden stond".

6 uur geleden
CNN: Harris pas zondag op de hoogte gesteld van beslissing Biden

WASHINGTON (ANP) - Het nieuws over de terugtrekking van Joe Biden als kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap kwam als een verrassing voor zijn team én voor vicepresident Kamala Harris. Terwijl enkele functionarissen al zaterdagavond op de hoogte waren gesteld, werd Harris pas zondag geïnformeerd, stelt een bron van CNN.

6 uur geleden