Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bende stal voor miljoenen aan metalen van koperproducent Aurubis

Bende stal voor miljoenen aan metalen van koperproducent Aurubis

HAMBURG (ANP/DPA) - Een bende dieven heeft voor miljoenen aan kostbare metalen gestolen van de Duitse koperproducent Aurubis. Dat hebben aanklagers donderdag bekendgemaakt in het kader van een rechtszaak tegen de vijf verdachten.

De groep wordt ervan verdacht 5 ton metalen te hebben gestolen met een totale waarde van ongeveer 11 miljoen euro. Dat zouden zij hebben gedaan tussen februari 2020 en januari 2021. De buit bestond naar verluidt voornamelijk uit zilverresten, die vrijkomen bij verschillende productieprocessen.

Volgens de aanklagers is een deel van het gestolen materiaal naar verwerkingsbedrijven in Turkije gestuurd.

Aurubis maakte in september bekend het slachtoffer te zijn geworden van diefstal van metalen uit de recyclingbak. Later die maand meldde de onderneming dat de schade geschat wordt op zo'n 185 miljoen euro. Vanwege de kostbare diefstal trok de onderneming haar winstverwachting voor het hele jaar in.

Meer uit Financieel

Chipbedrijven zetten AEX flink hoger na cijfers Nvidia

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is donderdag met een stevige winst geopend. Vooral de chipbedrijven lieten forse koerswinsten zien, dankzij beter dan verwachte resultaten van Nvidia. De belangrijkste speler ter wereld op het gebied van chips die worden gebruikt voor kunstmatige intelligentie (AI), wist afgelopen kwartaal opnieuw records te verbreken en de hooggespannen verwachtingen te overtreffen. Volgens topman Jensen Huang profiteert Nvidia volop van de grote vraag naar snellere computers en AI-toepassingen.

16 minuten geleden
Dalende vraag elektrische auto's zet winst Mercedes onder druk

STUTTGART (ANP) - Het Duitse automerk Mercedes-Benz waarschuwt dat de winst dit jaar gedrukt wordt door een dalende vraag naar elektrische auto's. Ook heeft het concern last van een afkoelende economie.

20 minuten geleden
Eigenaar Blokker denkt aan verkoop winkelketen

AMSTERDAM (ANP) - Mirage Retail Group, de eigenaar van onder meer Blokker, wil de winkelketen mogelijk verkopen. "We zijn inderdaad actief bezig met de herfinanciering van Blokker. We houden hierbij alle opties open, waaronder dus ook verkoop", bevestigt hij na berichtgeving in het FD.

24 minuten geleden
Prijsstijging helpt bedrijf achter KitKat en Maggi aan meer winst

VEVEY (ANP) - Nestlé, het bedrijf achter merken als KitKat, Maggi en Nescafé, is vorig jaar winstgevender geworden ondanks de sterk gestegen kosten voor bijvoorbeeld verpakkingen en grondstoffen. Dat kwam onder andere doordat het Zwitserse voedingsmiddelenconcern de prijzen verder heeft verhoogd.

43 minuten geleden
Chiptoeleverancier Besi ziet weer minder orders door minder vraag

DUIVEN (ANP) - Toeleverancier van de chipindustrie Besi heeft vorig jaar minder nieuwe orders ontvangen en opnieuw lagere resultaten behaald dan in het jaar daarvoor. Het bedrijf uit het Gelderse Duiven merkt dat de vraag naar toepassingen in computers flink minder is geworden bij onder meer Aziatische klanten. Ook vanuit de auto-industrie is minder behoefte aan de toepassingen van het bedrijf.

45 minuten geleden
Verliezen streamingplatform Viaplay lopen verder op

STOCKHOLM (ANP) - De verliezen van streamingdienst Viaplay blijven oplopen. De autonome omzet steeg weliswaar met ruim 3 procent maar het verlies over het laatste kwartaal van vorig jaar bedroeg bijna 2,9 miljard Zweedse kroon (260 miljoen euro).

56 minuten geleden
Resultaten chipbedrijven Besi en Nvidia centraal op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag vooral uit naar de resultaten van de chipbedrijven Besi en Nvidia. Besi zag de omzet in het vierde kwartaal met 29 procent stijgen vergeleken met een kwartaal eerder en wist daarmee zijn eigen verwachtingen te overtreffen. De orderinstroom nam met bijna 31 procent toe. Voor het huidige kwartaal rekent het bedrijf wel op een daling van de omzet ten opzichte van het vierde kwartaal.

58 minuten geleden