Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bellingham klaagt over aanhoudend racisme in voetbal

Bellingham klaagt over aanhoudend racisme in voetbal

BERLIJN (ANP/DPA) - Voetballer Jude Bellingham van Borussia Dortmund heeft in een interview met CNN geklaagd over aanhoudend racisme. "Na de meeste wedstrijden krijg ik racistische berichten op Instagram. De hoeveelheid berichten hangt af van wat ik in de wedstrijd heb gedaan", zegt hij.

"Er is geen enkele baan ter wereld waarin je het verdient om bekritiseerd te worden met racisme. Maar racisme voelt als iets dat nooit zal verdwijnen. Helaas is dat de wereld waarin we leven. En daarom moeten we er meer tegen optreden. Vooral de mensen aan de macht."

De 18-jarige Engelse international maakte vorig jaar al enkele racistische reacties openbaar en al gauw ontving hij steun van zijn club en teamgenoten. "Ik kreeg geweldige reacties van mensen die zeiden dat ze aan mijn kant stonden. Maar van de Duitse of Engelse voetbalbond hoorde ik niets."

Incident

Hij trekt daarom een vergelijking met een incident van afgelopen december, toen hij van de Duitse bond een boete van 40.000 euro kreeg opgelegd omdat hij kritiek had geuit op scheidsrechter Felix Zwayer. "Toen waren ze er wel snel bij. Het werd al gauw een heel drama in de media. Ik heb daarvan geleerd, weet inmiddels wat ik wel en niet kan zeggen en weet dat ik mijn emoties soms beter moet beheersen."

"Maar, weet je, misschien staan we alleen wat betreft racisme. Misschien kan het ze niets schelen en is het aan mij en ons om onafhankelijk onze boodschap te verspreiden", zei Bellingham.

Meer uit Voetbal

Egurrola hield hoofd koel in sensationele slotfase Oranje

TILBURG (ANP) - Volgens middenveldster Damaris Egurrola heeft ze door haar rustige aard Oranje aan twee cruciale treffers in de Nations League kunnen helpen. De slotfase tegen België (4-0) was knotsgek, maar daar zei de dochter van een Nederlandse moeder en een Spaanse vader weinig last van te hebben gehad. "We waren mijn eerste doelpunt nog aan het vieren toen ze zeiden dat ik nog een keer moest scoren. Met overal kramp rende ik toen maar weer naar voren."

4 uur geleden
Beerensteyn: goals in Tilburg net zo belangrijk als die op Wembley

TILBURG (ANP) - Oranje-spits Lineth Beerensteyn kon niet kiezen tussen haar twee doelpunten van vrijdag op Wembley tegen Engeland of haar twee treffers van dinsdagavond in Tilburg. "Ze waren allemaal net zo belangrijk. Ik denk dat deze hele periode me wel een tijdje bij zal blijven", reageerde de 100-voudig international na de 4-0-zege op België. Mede door haar treffers houdt het Nederlands elftal als groepswinnaar kans op de Olympische Spelen.

4 uur geleden
Recordaankoop Rice helpt Arsenal in extra tijd aan zege op Luton

LUTON (ANP) - Arsenal heeft op bezoek bij Luton Town met 4-3 gewonnen. De beslissing viel diep in de extra tijd door een doelpunt van recordaankoop Declan Rice. De koploper in de Premier League kwam zo na vijftien duels op 36 punten. Liverpool volgt op 5 punten en speelt woensdag tegen hekkensluiter Sheffield United.

5 uur geleden
Bondscoach Jonker: dit is het mooiste aan sport

TILBURG (ANP) - Andries Jonker beleefde tal van emoties en zag die ook om hem heen bij de 4-0-zege van de Nederlandse voetbalsters op België. "Het schoot van links naar rechts: tranen, vreugde, tranen, vreugde en aan het einde de polonaise", omschreef de bondscoach voor de camera van de NOS de laatste minuten waarin Oranje de groepswinst nog afsnoepte van Engeland. De ploeg blijft zodoende in de race voor deelname aan de Olympische Spelen.

5 uur geleden
Egurrola helpt Oranjevrouwen in slotfase aan cruciale groepswinst

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Oranje hebben zich na een krankzinnige slotfase toch nog verzekerd van de cruciale groepswinst in de Nations League. Die was nodig om kans te houden op de Olympische Spelen van volgend jaar. Dankzij twee late treffers van middenveldster Damaris Egurrola tegen België (4-0) blijft Oranje Engeland één doelpunt voor in de poule.

6 uur geleden
Engeland loopt groepswinst in Nations League ondanks 6-0 mis

GLASGOW (ANP) - Sarina Wiegman kan deelname aan de Olympische Spelen vergeten. De Nederlandse bondscoach van Engeland zag haar ploeg een ruime zege boeken bij Schotland (0-6). Nederland bleef Engeland in de strijd om de groepswinst op doelsaldo net voor door België met 4-0 te verslaan.

6 uur geleden
Voetbalsters Oranje houden kans op Spelen na 4-0 tegen België

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Oranje houden toch nog kans op deelname aan de Olympische Spelen na twee late treffers in het thuisduel met België (4-0). Lang lag Engeland op koers voor de groepswinst, maar door twee doelpunten van Damaris Egurrola heeft Oranje een beter doelsaldo. Dat betekent plaatsing voor de Nations League Finals, waar twee olympische tickets klaarliggen.

6 uur geleden