Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 Belgische PostNL-depots blijven dicht, bedrijf opent nooddepot

Belgische PostNL-depots blijven dicht, bedrijf opent nooddepot

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Twee depots van PostNL in Vlaanderen die na een inval door de autoriteiten verzegeld werden, blijven gesloten. Het postbedrijf heeft een nooddepot geopend om de activiteiten in België toch voort te kunnen zetten. Het is onduidelijk hoeveel pakketten er in de twee verzegelde depots liggen en wanneer PostNL daar weer bij kan.

De Belgische autoriteiten vielen maandagochtend binnen bij pakketdepots in Wommelgem, Willebroek en Turnhout. Daarbij werden acht mensen opgepakt. Een negende persoon werd later aangehouden. Alleen het depot in Turnhout werd later weer vrijgegeven. PostNL liet al weten "zeer verbaasd en verontwaardigd over de gang van zaken" te zijn.

PostNL ligt al langer onder vuur van de Belgische autoriteiten vanwege onder meer misstanden rond zwartwerk en deeltijdwerk. In november werd het depot in Wommelgem ook al enkele dagen verzegeld.

PostNL België is onderdeel van PostNL. Het concern heeft momenteel negen pakkettendepots in België en één sorteercentrum.

Meer uit Financieel

Kredietbeoordelaar S&P kijkt positiever naar Griekenland

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global Ratings kijkt positiever naar Griekenland. Het bureau heeft het vooruitzicht voor de Griekse kredietwaardigheid verhoogd van stabiel naar positief. Dat betekent dat er een verhoging van de kredietstatus van Griekenland kan komen.

22 uur geleden
Sky News: flitsbezorger Getir weg uit Nederland, VK en Duitsland

LONDEN (ANP) - Flitsbezorger Getir is van plan te vertrekken uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van bronnen. Volgens Sky kan Getir komende week al die plannen naar buiten brengen.

23 uur geleden
Duitse industrie eist actie regering-Scholz tegen zwakke economie

BERLIJN (ANP/DPA) - De regering van bondskanselier Olaf Scholz moet nu actie ondernemen om de zwakte van de Duitse economie tegen te gaan. Dat heeft voorzitter Siegfried Russwurm van de belangrijke industriële lobbygroep BDI gezegd. Volgens hem is er geen tijd te verliezen voor Scholz omdat er over anderhalf jaar parlementsverkiezingen in Duitsland zijn.

23 uur geleden
Musk stelt bezoek India uit om 'verplichtingen' bij Tesla

AUSTIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk stelt een bezoek aan India uit dat zondag zou moeten beginnen, in verband met "verplichtingen" bij de maker van elektrische auto's. Dat meldde Musk op het socialemediaplatform X. Hij is nu van plan later dit jaar een bezoek te brengen aan India, waar Tesla een nieuwe fabriek zou willen bouwen.

1 dag geleden
IMF-bestuurder dringt aan op verdere afbouw hypotheekrenteaftrek

WASHINGTON (ANP) - Nederland kan fiscale en financiële stimulering van de woningmarkt niet gebruiken nu er een nijpend huizentekort is. Dat stelt de Nederlandse bewindvoerder Paul Hilbers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in gesprek met het ANP. Volgens hem moet Nederland niet alleen meer huizen bouwen, maar ook de hypotheekrenteaftrek geleidelijk afschaffen en de leennormen voor huizenkopers verder beperken.

1 dag geleden
Halvering bitcoin voltooid

DEN HAAG (ANP) - De zogeheten 'halving' van cryptomunt bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag voltooid. Deze halvering, die eens in de vier jaar plaatsvindt, moet inflatie van bitcoin tegengaan door de munt schaarser te maken.

1 dag geleden
Curaçao ontving nog nooit zoveel bezoekers als in maart 2024

WILLEMSTAD (ANP) - Maart 2024 gaat op Curaçao de boeken in als de beste toerismemaand ooit: het eiland verwelkomde afgelopen maand 63.556 toeristen. Dat is een stijging van 38 procent vergeleken met maart vorig jaar, zo maakte het Curaçaose toeristenbureau (CTB) vrijdag bekend.

1 dag geleden