Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belgische partijvoorzitters kunnen weer fysiek gaan onderhandelen

Belgische partijvoorzitters kunnen weer fysiek gaan onderhandelen

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De voorzitters van de zeven Belgische partijen die onderhandelen over een nieuwe regering kunnen hun collega’s weer fysiek ontmoeten. Ook uit een tweede test is gebleken dat ze niet zijn besmet met het coronavirus. Hun naaste medewerkers blijken het virus ook niet te dragen.

Een van de twee informateurs, de liberaal Egbert Lachaert, raakte eerder besmet waardoor de onderhandelingen vertraging opliepen. Koning Filip verwacht het duo op 21 september op het paleis voor hun eindverslag. Wellicht wordt dan een formateur benoemd.

De onderhandelaars zaten uit voorzorg in quarantaine totdat definitief duidelijk was of Lachaert het virus aan hen had doorgegeven. Ondertussen overlegden ze wel op afstand.

Lachaert zegt dat hij zich beter voelt en zijn isolatie beëindigt. "Dankzij het harde digitale werk van de voorbije dagen kunnen we nu snel weer fysiek met respect voor de regels rond de tafel", zegt zijn sociaaldemocratische mede-informateur Conner Rousseau.

De interim-regering van premier Sophie Wilmès blijft in ieder geval aan tot 1 oktober.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Spanje meldt ruim 30.000 nieuwe coronabesmettingen sinds vrijdag

MADRID (ANP/RTR) - Spanje heeft sinds vrijdag 31.428 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Het ministerie van Volksgezondheid bevestigde maandag dat nu in totaal 671.468 mensen in het land het virus hebben opgelopen. Ruim 30.000 patiënten zijn bezweken aan Covid-19.

2 uur geleden
Koning Filip weigert ontslag informateurs

BRUSSEL (ANP) - Koning Filip heeft het ontslag van de Belgische informateurs Egbert Lachaert en Conner Rousseau geweigerd. Het tweetal moet doorwerken aan de vorming van een federale regering en uiterlijk woensdag verslag uitbrengen, meldt het paleis. De koning wil dat alle betrokken partijen "zo spoedig mogelijk het vertrouwen herstellen".

2 uur geleden
Opnieuw meer dan 4000 nieuwe coronagevallen in VK

LONDEN (ANP/RTR) - De gezondheidsautoriteiten hebben in het Verenigd Koninkrijk in de afgelopen 24 uur 4368 nieuwe coronagevallen geregistreerd, ruim 450 meer dan zondag. Het aantal infecties stijgt de laatste tijd verontrustend en komt inmiddels overeen met de cijfers van begin mei, toen de epidemie net over haar hoogtepunt leek in het land.

2 uur geleden
Centrum-links grootste in Toscane, Italiaans parlement kleiner

ROME (ANP/RTR/DPA) - De regering van premier Giuseppe Conte heeft de eerste waarderingstest sinds de uitbraak van de coronacrisis in Italië doorstaan. In Toscane bleef centrum-links, hoewel nog niet alle stemmen zijn geteld, de grootste coalitie bij de regionale verkiezingen. De streek rond Florence is al vijftig jaar een progressief bolwerk en dat verandert niet, ondanks de hoge verwachtingen van het rechts-populistische blok van Lega-leider Matteo Salvini.

5 uur geleden
EU nog altijd oneens over sancties Wit-Rusland

BRUSSEL (ANP) - De lidstaten van de Europese Unie zijn er ook maandag niet in geslaagd het eens te worden over sancties voor Wit-Rusland. De regeringsleiders en staatshoofden moeten zich er later deze week over buigen, zegt EU-buitenlandchef Josep Borrell. "Geen mooie dag voor de EU", constateert een "teleurgestelde" minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken).

5 uur geleden
EU straft voor het eerst schenders wapenembargo Libië

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie legt voor het eerst sancties op aan schenders van het wapenembargo voor Libië. Het gaat om een Turkse en om een Jordaanse vrachtrederij en een Kazachstaanse vliegmaatschappij. Daarnaast worden twee Libiërs bestraft voor het schenden van de mensenrechten.

6 uur geleden
Trump komt eind deze week met naam opvolger opperrechter

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Donald Trump stelt vrijdag of zaterdag de kandidaat voor die hij als opvolger wil van de onlangs overleden opperrechter Ruth Ginsburg. Hij zei dat tegen de zender Fox News. Hij wil wachten tot na de afscheidsdiensten voor Ginsburg, die naam maakte als liberaal en progressief rechter.

7 uur geleden