Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belgische partijvoorzitters kunnen weer fysiek gaan onderhandelen

Belgische partijvoorzitters kunnen weer fysiek gaan onderhandelen

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De voorzitters van de zeven Belgische partijen die onderhandelen over een nieuwe regering kunnen hun collega’s weer fysiek ontmoeten. Ook uit een tweede test is gebleken dat ze niet zijn besmet met het coronavirus. Hun naaste medewerkers blijken het virus ook niet te dragen.

Een van de twee informateurs, de liberaal Egbert Lachaert, raakte eerder besmet waardoor de onderhandelingen vertraging opliepen. Koning Filip verwacht het duo op 21 september op het paleis voor hun eindverslag. Wellicht wordt dan een formateur benoemd.

De onderhandelaars zaten uit voorzorg in quarantaine totdat definitief duidelijk was of Lachaert het virus aan hen had doorgegeven. Ondertussen overlegden ze wel op afstand.

Lachaert zegt dat hij zich beter voelt en zijn isolatie beëindigt. "Dankzij het harde digitale werk van de voorbije dagen kunnen we nu snel weer fysiek met respect voor de regels rond de tafel", zegt zijn sociaaldemocratische mede-informateur Conner Rousseau.

De interim-regering van premier Sophie Wilmès blijft in ieder geval aan tot 1 oktober.

Meer uit Buitenland

Cubaanse ambassade in Washington bestookt met molotovcocktails

WASHINGTON (ANP/AFP) - Een man heeft in Washington molotovcocktails naar de Cubaanse ambassade gegooid. Het Cubaanse ministerie van Buitenlandse Zaken noemt het incident een terroristische aanslag. Het incident was een paar uur nadat de Cubaanse president Miguel Díaz-Canel de VS had verlaten na een bezoek aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en aan bijeenkomsten van Cubanen in de VS. In New York hebben Cubaanse Amerikanen betoogd tegen zijn bezoek.

13 minuten geleden
Bijna 3000 vluchtelingen uit Nagorno-Karabach in Armenië

JEREVAN (ANP/RTR) - Meer dan 2900 mensen zijn in een dag tijd vanuit de regio Nagorno-Karabach de grens overgestoken naar Armenië. Dat meldt het Russische staatspersbureau TASS.

2 uur geleden
Hollywoodstudio's en scriptschrijvers sluiten voorlopig akkoord

LOS ANGELES (ANP) - De stakende scriptschrijvers hebben een voorlopig akkoord bereikt met de grote Hollywoodstudio's. Als de 11.500 leden van schrijversvakbond WGA akkoord gaan met de deal, zullen zij na bijna 150 dagen staken weer aan het werk gaan.

4 uur geleden
Beruchte maffiabaas Messina Denaro overleden

ROME (ANP/DPA) - Een van de beruchtste maffiosi in Italië, Matteo Messina Denaro, is op 61-jarige leeftijd overleden. Messina Denaro was dertig jaar voortvluchtig, maar werd in januari gearresteerd in een kliniek in Palermo waar hij onder een valse naam werd behandeld voor darmkanker.

5 uur geleden
Steun voor meer inspraak inheemse bevolking Australië slinkt

CANBERRA (ANP/RTR) - Steeds minder Australiërs zijn van plan op 14 oktober in te stemmen met een plan om de inheemse bevolking van het land via een adviesorgaan meer inspraak te geven over het beleid. In beide opiniepeilingen die de stemming geregeld meten slinkt het aantal ja-stemmers behoorlijk.

5 uur geleden
Frankrijk trekt troepen en ambassadeur terug uit Niger

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk trekt in de komende maanden zijn troepen terug uit Niger, meldt de Franse president Emmanuel Macron. Ook roepen de Fransen hun ambassadeur terug uit het West-Afrikaanse land. "Frankrijk heeft besloten zijn ambassadeur terug te roepen en de militaire samenwerking met Niger te beëindigen", zei Macron in een televisie-interview.

12 uur geleden
Doden na strijd bij Kosovaars klooster

PRISTINA (ANP/AFP/RTR) - De politie heeft de strijd tussen gewapende mannen en de Kosovaarse autoriteiten in een klooster nabij de Servische grens beëindigd, meldt minister Xhelal Svecla van Binnenlandse Zaken. Volgens de politie zijn minstens drie mannen gedood en vier anderen opgepakt. Ook een agent werd gedood.

12 uur geleden