Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belgische krant: opnieuw inval bij Belgische depots PostNL

Belgische krant: opnieuw inval bij Belgische depots PostNL

WOMMELGEM (ANP) - Belgische autoriteiten hebben maandagochtend een inval gedaan bij drie Belgische depots van PostNL vanwege mogelijke misstanden. Volgens het post- en pakkettenbedrijf zijn daarbij ook medewerkers meegenomen voor verhoor.

De federale gerechtelijke politie (FGP) van Antwerpen bevestigt de invallen in Wommelgem, Willebroek en Turnhout aan het Belgische persbureau Belga. Acht personen zijn volgens een woordvoerder in de ochtend gearresteerd. Later is een negende verdachte opgepakt. Het onderzoek, in samenwerking met de sociale inspectiediensten, duurt voort, en richt zich ook op valsheid in geschrifte, criminele organisatie en mensenhandel.

Een woordvoerder van PostNL zegt "zeer verbaasd en verontwaardigd over de gang van zaken" te zijn. De impact op de betrokken collega's is volgens hem groot, al wil PostNL niet meer details vrijgeven. De depots in Wommelgem en Willebroek zijn verzegeld.

Overtredingen

In november waren er ook al invallen bij drie Belgische depots van PostNL. De sociale inspectie stelde toen in het depot in Wommelgem bij Antwerpen overtredingen vast rond zwartwerk en deeltijdarbeid. Het depot werd enkele dagen verzegeld. In september staat er een proces gepland tegen PostNL en nog een ander pakjesbedrijf, GLS, rond sociale fraude.

PostNL stelt nu dat het "volkomen onduidelijk" is welk doel de nieuwe acties hebben. Het bedrijf heeft in de afgelopen maanden naar eigen zeggen steeds zijn volledige medewerking gegeven aan alle onderzoeken en vragen van de autoriteiten. "Er zijn geen grote of structurele misstanden in onze manier van werken aan het licht gebracht. Deze gang van zaken vandaag roept dan ook grote vragen op over de willekeurige behandeling door de instanties."

PostNL België is onderdeel van PostNL. Het concern heeft momenteel tien pakkettendepots in België. De problemen daar hebben waarschijnlijk geen gevolgen voor de Nederlandse markt. Op het depot in Wommelgem worden geen pakketten behandeld voor Nederlandse klanten. PostNL geeft verder aan er alles aan te doen om de normale dienstverlening zo snel mogelijk te hervatten.

Meer uit Financieel

Flink verlies grote bank JPMorgan Chase op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase, de grootste bank van de Verenigde Staten, ging vrijdag fors omlaag op de aandelenbeurzen in New York die ook met stevige minnen zijn gesloten. De bank kwam met kwartaalcijfers, net als de grote branchegenoten Citigroup en Wells Fargo. Die banken lieten eveneens koersverliezen zien.

8 minuten geleden
FT: investeerder CVC kondigt mogelijk maandag beursgang Damrak aan

LONDEN (ANP) - De grote investeringsmaatschappij CVC Capital Partners is van plan mogelijk al op maandag haar plannen bekend te maken voor een beursgang in Amsterdam. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. CVC had deze beursgang meermaals uitgesteld in verband met onrust op de beurzen.

1 uur geleden
Ook Europese gasprijs flink gestegen door onrust Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - In navolging van de hogere olieprijzen is ook de Europese gasprijs flink gestegen door de onrust in het Midden-Oosten en de dreiging van een directe aanval door Iran op Israël. Door die spanningen zijn er zorgen dat gasleveringen uit het Midden-Oosten verstoord kunnen raken.

3 uur geleden
Shell koploper AEX door verder stijgende olieprijzen

AMSTERDAM (ANP) - Olie- en gasconcern Shell was vrijdag de sterkste stijger in de Amsterdamse AEX-index. Shell profiteerde van de stijgende olieprijzen door de toenemende spanningen in het Midden-Oosten. Iran zou volgens veiligheidsdiensten namelijk binnen 48 uur een directe aanval kunnen doen op Israëlisch grondgebied. Israël heeft al gezegd dan terug te zullen slaan op Iraans grondgebied.

4 uur geleden
Berlijns warenhuis KaDeWe overgenomen door Thaise investeerder

BERLIJN (ANP/DPA) - Het gebouw waarin het beroemde Berlijnse warenhuis KaDeWe, voluit het Kaufhaus des Westens, zit, is overgenomen door het Thaise winkelconglomeraat Central Group. De grote toeristische trekpleister was deels eigendom van het Oostenrijkse vastgoedconcern Signa, dat al een tijdje last heeft van geldproblemen. Daardoor kwam KaDeWe zelf ook in nood.

5 uur geleden
Olie hoger om dreiging aanval Iran, brandstof mogelijk duurder

DEN HAAG (ANP) - Automobilisten moeten rekening houden met verder stijgende prijzen van brandstof aan de pomp. De olieprijzen zijn namelijk gestegen naar het hoogste niveau in zes maanden, aangejaagd door de onrust in het Midden-Oosten. Iran zou werken aan een directe aanval op Israël als vergelding voor de Israëlische aanval op het Iraanse consulaat in Syrië vorige week.

5 uur geleden
JPMorgan Chase onder druk op Wall Street na resultaten

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase behoorde vrijdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. De grootste bank van de Verenigde Staten zag de omzet en winst afgelopen kwartaal stijgen. De bank bleef daarbij profiteren van de hoge rente en zag de rente-inkomsten verder stijgen. Topman Jamie Dimon waarschuwde wel voor de aanhoudende geopolitieke onzekerheden in de wereld en het risico van een hardnekkige inflatie. Ook denkt de topman dat de positieve impact van de hoge rente op de winst in de toekomst zal afnemen.

6 uur geleden