Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belgische koning stelt gebouwen beschikbaar voor vluchtelingen

Belgische koning stelt gebouwen beschikbaar voor vluchtelingen

BRUSSEL (ANP) - Koning Filip en koningin Mathilde van België gaan Oekraïense vluchtelingen opvangen. Drie gezinnen zullen worden ondergebracht in appartementen van de Koninklijke Schenking, de organisatie die staatseigendom ter beschikking stelt aan de koninklijke familie.

De gezinnen kunnen vanaf begin april in de woningen, die eerst nog moeten worden ingericht. "Het oorspronkelijke doel van deze accommodaties was om ze ter beschikking te stellen aan sociale instanties om mensen met een laag inkomen te huisvesten, een missie die goed aansluit bij wat we met de Koninklijke Schenking willen bereiken", zegt Jan Smets, voorzitter van de Koninklijke Schenking, tegen Belgische media.

Filip heeft woensdag samen met premier Alexander De Croo een bezoek gebracht aan een registratiecentrum voor Oekraïense vluchtelingen in Brussel. De koning sprak daar onder meer met mensen die net waren geregistreerd.

Meer uit Buitenland

Mexico zet 27.000 militairen in bij verkiezingen

MEXICO-STAD (ANP/AFP) - Mexico zal dit weekend ongeveer 27.000 soldaten en leden van de Nationale Garde inzetten tijdens de algemene verkiezingen. President Andres Manuel Lopez Obrador zei de beslissing te hebben genomen opdat Mexicanen "kalm, veilig en zonder angst" kunnen stemmen.

1 uur geleden
Algerije stelt VN-actie voor om 'het moorden in Rafah te stoppen'

NEW YORK (ANP/RTR) - Algerije zal dinsdag nog een ontwerpresolutie verspreiden onder de leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, waarin het voorstelt om "het moorden in Rafah te stoppen". Dat zei de Algerijnse VN-ambassadeur Amar Bendjama na een bijeenkomst van de vijftien leden van de raad over de oorlog in Gaza. Het overleg was achter gesloten deuren.

1 uur geleden
Betoging bij Israëlische ambassade in België met geweld beëindigd

UKKEL (ANP/BELGA) - De Belgische politie heeft met geweld een betoging bij de Israëlische ambassade uiteengedreven. Activisten eisten een einde aan de oorlog in Gaza en sancties tegen Israël. De burgemeester van Ukkel, waar de ambassade gevestigd is, stelt dat ingegrepen moest worden omdat betogers geen gehoor gaven aan de opdracht om te vertrekken.

2 uur geleden
Macron en Scholz: Oekraïne mag doelen in Rusland aanvallen

MESEBERG (ANP/RTR) - Frankrijk en Duitsland vinden dat Oekraïne militaire doelen in Rusland moet kunnen aanvallen met westerse wapens, als van daaruit Oekraïne aangevallen wordt. Dat hebben de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Franse president Emmanuel Macron gezegd op een gezamenlijke persconferentie. De Russische president Vladimir Poetin had daar eerder nog tegen gewaarschuwd.

4 uur geleden
VN: Suriname en Aruba kwetsbaar voor gevolgen klimaat

NEW YORK (ANP) - Zo'n 41 miljoen mensen in Latijns-Amerika en de Cariben wonen in gebieden waar ze extra kwetsbaar zijn voor de gevolgen van klimaatverandering, waarschuwt een VN-organisatie. Dat komt doordat ze in laaggelegen delen van het land wonen. Het gaat onder meer om gemeenschappen in Aruba en Suriname.

4 uur geleden
VS blijven druk uitoefenen op Israël om burgers Gaza te sparen

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikanen blijven druk uitoefenen op Israël om burgers in de Palestijnse Gazastrook te sparen bij het offensief tegen Hamas. President Joe Biden zal volgens het Witte Huis de slachtoffers in Rafah niet door de vingers zien, en het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt aan te dringen op naleving van het internationaal recht.

4 uur geleden
Zelensky bij herdenking D-day in Frankrijk

PARIJS (ANP/AFP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is volgende week aanwezig bij de officiële herdenking van D-day in Frankrijk, meldt de Franse president Emmanuel Macron. Samen met andere leiders staat Zelensky op 6 juni stil bij de landing van de geallieerden tachtig jaar geleden op de kust van Normandië.

6 uur geleden