Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belgische keeper Courtois zegt af voor EK voetbal

Belgische keeper Courtois zegt af voor EK voetbal

BRUSSEL (ANP) - Thibaut Courtois zal komende zomer niet met het Belgische voetbalelftal meedoen aan het Europees kampioenschap in Duitsland. De doelman van Real Madrid geeft voorrang aan het herstel van zijn zware knieblessure. De 31-jarige Courtois scheurde afgelopen zomer de voorste kruisband van zijn linkerknie.

"Door de blessure zal er sowieso geen EK zijn voor mij", zegt Courtois tegen Sporza. "Ik moet eerst de volle 100 procent recupereren en dan plak je er beter geen datum op. Als ik geluk heb, kan ik in mei nog een wedstrijd spelen. Maar dan kan je nooit 100 procent klaar zijn voor een groot toernooi. Volgens mij is het beter om die duidelijkheid dus meteen te geven naar de nationale ploeg toe."

Courtois speelde al meer dan honderd interlands voor de 'Rode Duivels'. Hij speelt sinds 2018 bij Real Madrid. Hij liep de zware blessure op kort voor het begin van het seizoen en onderging ook een operatie.

Excuses

De Belgische doelman bood in het gesprek met Sporza ook zijn excuses aan voor zijn onverwachte handelen afgelopen juni. Courtois speelde gewoon mee in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk, maar verliet daarna vrij plotseling de ploeg en was afwezig in het duel met Estland. "Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden tegenover de ploeg en vooral de supporters. Die twee groepen zijn het meest geschrokken, denk ik. Ik speel enorm graag voor de Rode Duivels."

Courtois zou ongelukkig zijn geweest over de keuze van bondscoach Domenico Tedesco om de aanvoerdersband tegen Oostenrijk aan Romelu Lukaku te geven. "Het hele verhaal is veel genuanceerder. Laat me eerst duidelijk stellen dat het niks met die aanvoerdersband te maken had. Als mijn vertrek zuiver om het aanvoerderschap draaide, dan was ik in maart (toen Tedesco voor Kevin De Bruyne als aanvoerder koos) al opgestapt. Maar toen Tedesco zei dat Romelu aanvoerder was tegen Oostenrijk en ik op dinsdag tegen Estland, knapte er iets bij mij. Het ging niet meer. Het feit dat ik geen waardering meer voelde van de federatie en trainer deed bij mij iets ontploffen."

Meer uit Voetbal

Voetbalclub Hellas Verona neemt afscheid van trainer Baroni

VERONA (ANP) - Hellas Verona heeft "in goed overleg" afscheid genomen van trainer Marco Baroni. De 60-jarige coach was sinds vorige zomer in dienst bij de Italiaanse voetbalclub uit de Serie A.

1 uur geleden
Veerman ziet rol na blessures bij Oranje opeens belangrijk worden

ROTTERDAM (ANP) - Joey Veerman heeft zijn rol bij het Nederlands elftal binnen een dag flink zien veranderen. De Volendammer was de belangrijkste kandidaat om de nog niet fitte Frenkie de Jong in de openingswedstrijd van zondag tegen Polen te vervangen. Nu duidelijk is dat De Jong het EK helemaal niet haalt en Teun Koopmeiners door een liesblessure mogelijk ook niet, is Veerman niet meer uit de basis te denken.

1 uur geleden
Wegvallen De Jong tempert euforie bij Oranje na goede oefenduels

ROTTERDAM (ANP) - Veel supporters van het Nederlands elftal waren na de oefenzege op IJsland (4-0) nog in polonaise op weg naar de uitgang van De Kuip toen de KNVB een kort persbericht verspreidde. Frenkie de Jong herstelt niet volgens verwachting van een enkelblessure en moet het EK in Duitsland aan zich voorbij laten gaan, meldde de bond.

3 uur geleden
Afgehaakte De Jong is 'verdrietig en zeker teleurgesteld'

ROTTERDAM (ANP) - Frenkie de Jong baalt dat hij toch niet met het Nederlands elftal naar het EK in Duitsland kan. "Ik ben verdrietig en teleurgesteld dat ik het EK niet ga halen", laat de 27-jarige speler van FC Barcelona via sociale media weten. 'We hebben er de afgelopen weken alles aan gedaan. Alleen mijn enkel heeft helaas meer tijd nodig."

7 uur geleden
Koeman haalt na wegvallen De Jong uit naar FC Barcelona

ROTTERDAM (ANP) - Ronald Koeman baalt dat hij op het EK niet over Frenkie de Jong kan beschikken. "Maar wij plaatsen zijn gezondheid bovenaan. Het is jammer dat zijn club dat dit seizoen niet altijd heeft gedaan", doelde de bondscoach van Oranje na een oefenzege op IJsland (4-0) op FC Barcelona.

8 uur geleden
Koeman pessimistisch over meespelen van Koopmeiners op EK

ROTTERDAM (ANP) - Ronald Koeman vermoedt dat Teun Koopmeiners ook niet inzetbaar is voor het Nederlands elftal op het EK. De middenvelder van Atalanta liep een liesblessure op in de warming-up van het oefenduel met IJsland (4-0). "Het ziet er niet goed uit", zei de bondscoach van Oranje. "Maar misschien zit het een keer mee. We gaan wat testen doen en dan zal het wel duidelijk worden."

9 uur geleden
Oranje zonder middenvelder Frenkie de Jong naar EK

ROTTERDAM (ANP) - Frenkie de Jong kan niet voor het Nederlands elftal op het EK uitkomen. De middenvelder van FC Barcelona heeft toch nog te veel last van een enkelblessure. Medisch onderzoek heeft zondag en maandag uitgewezen dat zijn gekwetste enkel nog onvoldoende belastbaar is.

10 uur geleden