Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belgisch Lanaken, naast Maastricht, blaast carnaval af

Belgisch Lanaken, naast Maastricht, blaast carnaval af

LANAKEN (ANP) - De Belgische gemeente Lanaken, aan de Nederlandse grens pal naast Maastricht, blaast vanwege corona alle carnavalsactiviteiten voor 2022 af. De optochten en bals gaan niet door omdat Lanaken vanwege "de hoge besmettingscijfers in een alarmfase zit", schrijft het gemeentebestuur.

Net als in Nederlands Limburg en Brabant dreigt de besmettelijke omikronvariant in Vlaanderen roet in het eten te gooien voor carnavalvierders, ook voor Nederlanders die hopen naar België te kunnen uitwijken. "Door de omikronvariant zijn in Nederland strenge maatregelen van kracht", stelt het gemeentebestuur van Lanaken, waar omikron ook hard toeslaat. "Deze situatie belet ons nog steeds om carnaval te vieren op de manier waarop we dat gewoon zijn."

Meerdere Vlaamse gemeenten wachten af hoe de coronasituatie zich ontwikkelt. Eerder werd de grote carnavalsoptocht in Aalst eind februari wel al afgelast, maar over die in bijvoorbeeld Genk is nog geen besluit genomen.

Het Overlegcomité van de Belgische regeringen komt vrijdag weer bijeen om over de coronamaatregelen te spreken. De winkels en restaurants mogen nu nog, tot 23.00 uur, openblijven. De scholen zijn inmiddels ook weer begonnen.

Meer uit Buitenland

Ruim 400 branden in Canada, miljoenen hectare grond afgebrand

OTTAWA (ANP/RTR) - In Canada woeden woensdag honderden ongecontroleerde bosbranden. Ze bedreigen belangrijke infrastructuur en zorgen voor grote rookoverlast in het land zelf en Amerikaanse steden zoals miljoenenstad New York. Vele duizenden Canadezen hebben hun huizen moeten verlaten en naar verwachting volgen nog meer evacuaties.

27 minuten geleden
Politico: Trump doelwit strafrechtelijk onderzoek

WASHINGTON (ANP) - Federale aanklagers hebben voormalig president Donald Trump in een brief laten weten dat hij het doelwit is van een strafrechtelijk onderzoek. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite Politico op basis van een bron die op de hoogte is van de zaak.

3 uur geleden
Trump-adviseur Bannon gedagvaard in onderzoek Capitoolbestorming

WASHINGTON (ANP) - Voormalig Trump-adviseur Steve Bannon is gedagvaard in verband met het federale onderzoek naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 door aanhangers van voormalig president Donald Trump. Dat meldt NBC News op basis van twee bronnen. De dagvaarding zou eind mei al zijn verstuurd.

3 uur geleden
Trein richting Amsterdam strandt wegens brand in Tiroler tunnel

FRITZENS (ANP) - De Oostenrijkse hulpdiensten hebben woensdagavond vanwege brand 151 treinpassagiers uit een ruim vijftien kilometer lange tunnel in Tirol moeten redden, melden de regionale autoriteiten. Eerder werd gesproken over rond de 370 reizigers, maar de hulpdiensten baseerden dat op het aantal reserveringen. 33 mensen raakten lichtgewond, eerder sprak de politie nog over vijftig slachtoffers. Ze hebben rook ingeademd en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

3 uur geleden
VK houdt eerste wereldwijde top over veiligheid AI

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Het Verenigd Koninkrijk houdt dit najaar een wereldwijde top over de veiligheid van kunstmatige intelligentie (AI). Dat heeft minister-president Rishi Sunak woensdag bekendgemaakt in Washington. Het onderwerp komt ook aan bod tijdens een gesprek dat de Britse premier donderdag heeft met de Amerikaanse president Joe Biden.

3 uur geleden
Milieudienst EPA: 100 miljoen Amerikanen hebben last van rook

WASHINGTON (ANP/AFP) - Door de natuurbranden in Canada komt zoveel rook vrij, dat in een gebied met ruim 100 miljoen mensen een waarschuwing geldt voor slechte lucht. De Amerikaanse milieuautoriteit EPA zegt dat mensen goed op de luchtkwaliteitswaarden moeten letten. Zeker als ze gezondheidsproblemen hebben.

5 uur geleden
Pence zet zich bij start van presidentscampagne af tegen Trump

ANKENY (ANP) - De voormalige Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft zich bij de aftrap van zijn campagne voor de presidentsverkiezingen afgezet tegen Donald Trump. Zijn "voormalige running-mate", zoals Pence Trump noemde, vindt zichzelf belangrijker dan de grondwet, zo zei hij.

8 uur geleden