Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

België waarschuwt voor reizen naar Nederland

België waarschuwt voor reizen naar Nederland

BRUSSEL (ANP) - België waarschuwt inwoners dat een reis naar Nederland consequenties kan hebben. Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft van Nederland een oranje bestemming in plaats van een groene gemaakt, wat inhoudt dat er voorwaarden aan de reis zijn verbonden.

De enige reden is het dringende advies van de Nederlandse overheid dat mensen die in de provincie Antwerpen zijn geweest twee weken in quarantaine moeten gaan, zegt een woordvoerder van het ministerie. "Reizen van Knokke naar Zeeland of van Belgisch naar Nederlands Limburg is wat ons betreft geen probleem", vult hij aan.

In de provincie Antwerpen gelden vanaf woensdagavond een avondklok en andere strenge maatregelen om de verspreiding van het corononavirus tegen te gaan. Vooral in de stad zelf is het aantal besmettingen de afgelopen dagen snel gestegen.

"Reizigers afkomstig uit de provincie Antwerpen worden na binnenkomst in Nederland geacht in (thuis)quarantaine te gaan", staat op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. "Vanuit de provincie Antwerpen naar Nederland om te feesten, boodschappen te doen of een dagje uit is dus niet mogelijk."

Onder meer zorgprofessionals, grenswerkers en transportmedewerkers hoeven niet in quarantaine als ze voor hun werk reizen, tenzij ze gezondheidsklachten hebben. Mensen die terugkeren vanuit Nederland hoeven zich niet te laten testen en hoeven niet in quarantaine te gaan, aldus de woordvoerder.

Meer uit Binnenland

Eichelsheim: Europa moet snel meer munitie maken

DEN HAAG (ANP) - Europa moet sneller meer munitie produceren, zodat Oekraïne de strijd tegen Rusland kan volhouden. "De industrie moet echt een stap gaan zetten, willen we de hoeveelheden munitie produceren die nodig zijn. Anders verliest Oekraïne de wedstrijd", zegt Commandant der Strijdkrachten (CDS) Onno Eichelsheim in een interview met De Telegraaf.

2 uur geleden
COA meldt aantal asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) maakt donderdagochtend na 09.00 uur bekend hoeveel asielzoekers er om middernacht aanwezig waren in het aanmeldcentrum in Ter Apel. De rechter bepaalde in januari dat er vanaf donderdag 22 februari nog maximaal 2000 asielzoekers in Ter Apel mogen verblijven.

2 uur geleden
Nijmegen herdenkt bombardement in 1944

NIJMEGEN (ANP) - Nijmegen herdenkt donderdag dat tachtig jaar geleden een bombardement het centrum van de stad verwoestte. Op 22 februari 1944 kwamen ongeveer achthonderd mensen om het leven en duizenden raakten gewond. Het bombardement werd uitgevoerd door Amerikaanse piloten, die dachten dat ze een ander doel zouden raken. Ook Arnhem en Enschede werden getroffen.

2 uur geleden
Advies: Nederlandse steun aan Oekraïne blijft onverminderd urgent

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse steun aan Oekraïne blijft "onverminderd noodzakelijk en urgent", zeker nu de westerse eensgezindheid wankel wordt. Tegelijk moet volgens de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV), een belangrijk adviesorgaan van kabinet en parlement, de weerbaarheid van Nederland versterkt worden omdat de dreiging voor de veiligheid groter wordt.

6 uur geleden
Omgekomen slachtoffers brugongeval Lochem zijn Pool en Belg

LOCHEM (ANP) - De twee mensen die woensdag omkwamen door het brugongeval in Lochem, zijn een Pool en een Belg. De twee mannen waren er aan het werk. Dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie.

9 uur geleden
Strafrechtelijk onderzoek naar fataal brugongeluk Lochem gestart

LOCHEM (ANP) - Naar het dodelijke brugongeval in Lochem is een strafrechtelijk onderzoek gestart, dat meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. Rechercheurs van de bijzondere opsporingsdienst van de arbeidsinspectie zijn woensdag begonnen met het onderzoek. Zij doen dit onder leiding van het Openbaar Ministerie.

10 uur geleden
Burgemeester Heerlen: bezoek koning kan helpen bij opknappen stad

HEERLEN (ANP) - Roel Wever, de burgemeester van Heerlen, gelooft dat het bezoek van koning Willem-Alexander aan Heerlen-Noord zeker kan bijdragen aan het opknappen van het stadsdeel. Dat zei hij woensdag na afloop van het bezoek, dat in het teken stond van het project Nationaal Programma Heerlen-Noord. Het stadsdeel heeft te maken met armoede en gezondheids- en criminaliteitsproblemen, iets wat met het project flink wordt aangepakt.

10 uur geleden