Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

België verwacht eerste vaccins eind december

België verwacht eerste vaccins eind december

BRUSSEL (ANP/BELGA) - België verwacht vanaf eind december te kunnen beschikken over de eerste coronavaccins. Maar het leeuwendeel komt pas in het tweede en derde kwartaal van 2021, zei premier Alexander De Croo zondag in het televisieprogramma De Zevende Dag.

België heeft via de Europese Unie ingetekend op vier vaccins. Het inenten zal, net als in Nederland en andere landen, geleidelijk gebeuren zodra een vaccin is goedgekeurd. De eerste vaccins gaan naar zorgpersoneel en kwetsbare groepen.

"We moeten nog een relatief lange periode voorzichtig zijn", temperde de premier de verwachtingen. Het gaat volgens De Croo de goede kant op met de coronacijfers in België, maar hij herhaalde de boodschap dat een derde golf, een "kerstgolf", absoluut moet worden vermeden.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke waarschuwde daar ook voor. "Een ezel mag zich geen twee keer aan dezelfde steen stoten." Hij vertrouwt erop dat de verdeling van de vaccins onder leiding van een taskforce vlot zal verlopen. "Als het niet lukt, mag u op mij schieten", aldus Vandenbroucke.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 86 1 week geleden
en hoe lang werkt het?? wat zijn de bijwerkingen? nog onbekend? steek dan de naald maar in een ander.
Aceb 1 week geleden
Wie krijgt welk van de vier?

Meer uit Gezond

'Testen en behandelen van hiv-patiënten verstoord door corona'

AMSTERDAM (ANP) - De coronapandemie raakt ook de strijd tegen hiv, het virus dat aids kan veroorzaken. Bijna driekwart van alle lopende hiv-testprogramma's en meer dan de helft van alle behandelprogramma's is ernstig verstoord geraakt door corona, concludeert het Aidsfonds.

3 uur geleden
Weer iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Ziekenhuizen behandelen elf minder coronapatiënten dan op zaterdag. Momenteel liggen er 1700 mensen in een ziekenhuis vanwege een besmetting. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Zaterdag waren er 58 patiënten minder in ziekenhuizen dan op vrijdag.

19 uur geleden
RIVM: zondag 5609 nieuwe coronagevallen, toename van 1110

BILTHOVEN (ANP) - In het afgelopen etmaal is het aantal nieuwe coronabesmettingen met 1110 toegenomen. Tussen zaterdag en vrijdagochtend werden 5609 positieve tests doorgegeven aan het RIVM. Zaterdag waren dat er nog 4499.

19 uur geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen opnieuw gedaald

ZEIST (ANP) - Ziekenhuizen behandelen minder coronapatiënten dan op vrijdag. Momenteel liggen 1711 mensen vanwege een besmetting in een ziekenhuis. Het zijn 58 patiënten minder dan op vrijdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

1 dag geleden
Flinke stijging van aantal coronagevallen afgelopen etmaal

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal coronagevallen is flink gestegen. Tussen donderdag en vrijdagochtend werden 5790 positieve tests gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Op donderdag meldde dat instituut ongeveer 4500 nieuwe gevallen en op woensdag ruim 4900.

2 dagen geleden
Nog maar eens per drie jaar preventief onderzoek naar borstkanker

DEN HAAG (ANP) - Het bevolkingsonderzoek naar borstkanker loopt verdere vertraging op door de corona-uitbraak. Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) ziet zich genoodzaakt de periode tussen twee onderzoeken tijdelijk te verlengen, van twee jaar naar maximaal drie jaar.

3 dagen geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt verder af

ROTTERDAM (ANP) - Het aantaI coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is opnieuw gedaald. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 1781 coronapatiënten. Dat zijn er 58 minder dan woensdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

3 dagen geleden