Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

België verkoopt groot deel belang in BNP Paribas

België verkoopt groot deel belang in BNP Paribas

PARIJS (ANP/RTR/BELGA) - De Belgische overheid verkoopt een fors deel van haar belang in de Franse bank BNP Paribas. Het geld dat dit oplevert willen de Belgen in andere "strategische" beleggingen steken, meldt het ministerie van Financiën.

België verwierf na het uitbreken van de financiële crisis van 2008 een belang in BNP Paribas, dat nu een van de grootste banken van de eurozone is. Dat kwam doordat BNP Paribas de Belgische onderdelen kocht van de bank Fortis, wat onderdeel was van een reddingsactie van de overheid.

De Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), die de staatsdeelnemingen van België beheert, laat nu weten dit belang terug te willen brengen van 7,8 procent naar 5,1 procent. Door iets meer dan 5 procent van alle aandelen in bezit te houden behoudt de Belgische regering nog invloed op het bestuur van de bank.

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem zei in een radio-interview dat de opbrengsten van zo'n 2 miljard euro naar strategische investeringen in andere bedrijven gaan. Het gaat dan om deelnemingen in de verzekeraar Ageas en de financieel dienstverlener Euroclear, die grote transacties in bijvoorbeeld aandelen afhandelt.

Meer uit Financieel

Ticketmaster-moeder Live Nation zakt op beurs na aanklachtgerucht

NEW YORK (ANP) - Live Nation Entertainment stond dinsdag tussen de sterkste dalers op de aandelenbeurzen in New York. Het moederbedrijf van kaartverkoper Ticketmaster heeft de aandacht van het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat volgens zakenkrant The Wall Street Journal van plan is het bedrijf aan te klagen. Zo zou Ticketmaster naar verluidt zijn marktpositie misbruiken om concurrentie te ondermijnen. Het aandeel verloor 7,6 procent.

46 minuten geleden
Fed-baas Powell hint op langer handhaven hoge rente om inflatie

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De recente inflatiecijfers bieden nog onvoldoende vertrouwen voor de Federal Reserve om de rente te verlagen. Volgens Fed-president Jerome Powell kan een verlaging daardoor waarschijnlijk nog even op zich laten wachten. Want als de prijsdruk aanhoudt, kan de Amerikaanse centrale bank de rente stabiel houden "zolang als nodig is", zei Powell tijdens een paneldiscussie in Washington.

2 uur geleden
Vakbond dreigt met vierdaagse staking grenspolitie op Heathrow

LONDEN (ANP) - Honderden medewerkers van de Britse grenspolitie dreigen vanaf 29 april vier dagen lang het werk neer te leggen op de Londense luchthaven Heathrow. Volgens vakbond PCS zijn zij het niet eens met veranderingen in hun roosters, waardoor onder meer zo'n 250 werknemers bij de paspoortcontrole een andere functie krijgen.

3 uur geleden
Boeren betogen in Brussel tegen mestbeperking en dreigen met meer

BRUSSEL (ANP) - Honderden Nederlandse boeren hebben in Brussel actie gevoerd tegen mestregels die de komende tijd strenger worden. Ze kwamen ditmaal niet met de tractor, maar met de bus. Het protest verliep ordelijk.

4 uur geleden
Adidas verhoogt winstverwachting, prestaties 'beter dan verwacht'

HERZOGENAURACH (ANP) - Sportartikelenmerk Adidas verwacht dit jaar meer winst te boeken als gevolg van "beter dan verwachte prestaties" in het eerste kwartaal. In plaats van een operationele winst van rond de 500 miljoen euro, verwacht het Duitse bedrijf nu een winst van rond de 700 miljoen euro te kunnen boeken.

4 uur geleden
Frans luxebedrijf LVMH ziet omzet minder hard groeien

PARIJS (ANP) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior en Givenchy, zag de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar minder sterk groeien. Dit kwam doordat rijke consumenten hun uitgaven aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac terugschroefden.

4 uur geleden
Verkoopgolf op negatief Damrak, ArcelorMittal zakt 7 procent

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenkoersen op het Damrak gingen dinsdag over een breed front omlaag, vooral door groeiende zorgen bij beleggers over hoe Israël gaat reageren op de aanval van Iran. ArcelorMittal kreeg een koersverlies van 6,9 procent te verwerken nadat Deutsche Bank het staalconcern van zijn kooplijst had gehaald.

5 uur geleden