Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

België stelt geplande versoepeling coronamaatregelen uit

België stelt geplande versoepeling coronamaatregelen uit

BRUSSEL (ANP) - België gaat vanwege de sterk stijgende coronacijfers de maatregelen niet versoepelen. De geplande heropening op 1 april van de pretparken en opstart van buitenevenementen met maximaal 50 personen is tot nader order uitgesteld, evenals uitbreiding van georganiseerde buitensporten tot tien personen. In de paasvakantie mogen de jeugdkampen, die immens populair zijn in België, doorgaan. Maar alleen met activiteiten met maximaal 10 in plaats van 25 kinderen in de buitenlucht en zonder overnachtingen, aldus premier Alexander De Croo.

De Croo had het Overlegcomité van de zes regeringen vanwege de zorgen over de snelle stijging van het aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames een week eerder bijeengeroepen dan was gepland. Het blijft de bedoeling om per 1 mei de horeca weer open te stellen, maar dan moeten nu de nauwe contacten sterk aan banden, zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke na afloop van een persconferentie. De onderwijsministers is gevraagd maandag een plan te presenteren om op de scholen de infectierisico’s zoveel mogelijk te beperken, zei De Croo. België wil op 19 april, na de paasvakantie, alle scholen open hebben.

Volgens De Croo is de stijging van het aantal besmettingen niet onverwacht, "maar de versnelling is wel sneller dan verwacht". De hoeveelheid besmettingen op de scholen is zorgelijk. Vooral onder jongeren onder de 18 jaar is er een grote toename. "De kinderen pikken het virus op en dan is er het risico dat ze hun ouders infecteren. Als die ouders niet telewerken dan is er de kans dat zij collega's op het werk besmetten." Hij riep de Belgen opnieuw op thuis te werken. "Telewerken is geen luxe maar een verplichting." Waar telewerken niet kan willen de autoriteiten sneltesten beschikbaar stellen.

Meer uit Buitenland

Trumps oud-advocaat getuigt in onderzoek verkiezingen Georgia

ATLANTA (ANP) - De voormalige advocaat van de Amerikaanse oud-president Donald Trump, Rudy Giuliani, heeft woensdag getuigd in een strafrechtelijk onderzoek naar de presidentsverkiezingen van 2020. Dat onderzoek draait om pogingen van Trump en diens bondgenoten om de verkiezingsuitslag in de staat Georgia, waar Joe Biden won, te beïnvloeden.

2 uur geleden
VN-chef arriveert in Lviv voor overleg met Zelenski en Erdogan

LVIV (ANP/DPA/RTR) - VN-chef António Guterres is woensdag aangekomen in de West-Oekraïense stad Lviv. Hij praat daar donderdag met de Oekraïense president Volodimir Zelenski en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over de graandeal, beschietingen bij de kerncentrale van Zaporizja en een politieke oplossing voor de oorlog in Oekraïne.

3 uur geleden
Saudische vrouw veroordeeld tot 34 jaar cel voor Twittergedrag

RIYAD (ANP/AFP) - Een gerechtshof in Saudi-Arabië heeft een vrouw veroordeeld tot 34 jaar gevangenisstraf vanwege haar activiteiten op Twitter. Salma al-Shehab, met circa 2600 volgers op het sociale medium, had geregeld getwitterd over vrouwenrechten in het aartsconservatieve islamitische land. Ze hielp volgens de rechters dissidenten die "de openbare orde in het koninkrijk wilden verstoren".

4 uur geleden
Portugal worstelt met bestrijding enorme brand in natuurpark

COVILHA (ANP/AFP) - De Portugese brandweer heeft moeite met de bestrijding van de enorme brand in het natuurpark Serra da Estrela, in het midden van het land. Meer dan 1200 brandweerlieden proberen de opgelaaide brand onder controle te krijgen.

6 uur geleden
Ex-vicepresident Pence overweegt getuigenis Capitoolbestorming

MANCHESTER (ANP) - De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence, die diende onder Donald Trump, zou een getuigenis over de gebeurtenissen rond de bestorming van het Capitool op 6 januari vorig jaar overwegen als de onderzoekscommissie van het parlement dat verzoekt. Pence was in het Capitool om met het parlement formeel de verkiezingsoverwinning van Joe Biden vast te stellen toen Trump-aanhangers tijdens de bestorming riepen dat hij een verrader was en moest worden opgehangen.

7 uur geleden
Geld binnen voor beeld van afgemaakte walrus Freya

OSLO (ANP) - Ruim 1280 Noorse dierenliefhebbers hebben samen meer dan 200.000 kronen (20.000 euro) ingezameld om een standbeeld van de onlangs afgemaakte walrus Freya te laten maken. Voor initiatiefnemer Erik Holm was het doden van de walrus een teken dat Noorwegen, en vooral de hoofdstad Oslo, geen leefruimte kan bieden aan wilde dieren. Het standbeeld moet voor eens en altijd duidelijk maken "dat we de natuur niet altijd kunnen of mogen doden en verwijderen wanneer deze in de weg staat", schrijft hij.

8 uur geleden
Veel doden en tientallen gewonden door busongeluk Marokko

KHOURIBGA (ANP) - Door een busongeluk in centraal Marokko zijn volgens plaatselijke media zeventien mensen om het leven gekomen en zijn er meer dan dertig gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde op een hoofdweg bijna 100 kilometer ten zuidoosten van Casablanca. Een volle bus kantelde door nog onbekende oorzaak op de weg aan de zuidrand van de plaats Khouribga. De politie is een onderzoek begonnen naar de toedracht van het ongeluk.

11 uur geleden