Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

België stelt geplande versoepeling coronamaatregelen uit

België stelt geplande versoepeling coronamaatregelen uit

BRUSSEL (ANP) - België gaat vanwege de sterk stijgende coronacijfers de maatregelen niet versoepelen. De geplande heropening op 1 april van de pretparken en opstart van buitenevenementen met maximaal 50 personen is tot nader order uitgesteld, evenals uitbreiding van georganiseerde buitensporten tot tien personen. In de paasvakantie mogen de jeugdkampen, die immens populair zijn in België, doorgaan. Maar alleen met activiteiten met maximaal 10 in plaats van 25 kinderen in de buitenlucht en zonder overnachtingen, aldus premier Alexander De Croo.

De Croo had het Overlegcomité van de zes regeringen vanwege de zorgen over de snelle stijging van het aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames een week eerder bijeengeroepen dan was gepland. Het blijft de bedoeling om per 1 mei de horeca weer open te stellen, maar dan moeten nu de nauwe contacten sterk aan banden, zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke na afloop van een persconferentie. De onderwijsministers is gevraagd maandag een plan te presenteren om op de scholen de infectierisico’s zoveel mogelijk te beperken, zei De Croo. België wil op 19 april, na de paasvakantie, alle scholen open hebben.

Volgens De Croo is de stijging van het aantal besmettingen niet onverwacht, "maar de versnelling is wel sneller dan verwacht". De hoeveelheid besmettingen op de scholen is zorgelijk. Vooral onder jongeren onder de 18 jaar is er een grote toename. "De kinderen pikken het virus op en dan is er het risico dat ze hun ouders infecteren. Als die ouders niet telewerken dan is er de kans dat zij collega's op het werk besmetten." Hij riep de Belgen opnieuw op thuis te werken. "Telewerken is geen luxe maar een verplichting." Waar telewerken niet kan willen de autoriteiten sneltesten beschikbaar stellen.

Meer uit Buitenland

Poetin prijst 'ware helden die in Oekraïne vechten'

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft in een toespraak "de ware helden van het volk" geprezen die in Oekraïne vechten. Het zijn de verdedigers van het vaderland. Hij zei verder dat de Russische wapenindustrie de productie heeft verveelvoudigd en de hoogstnodige bewapening voor de troepen kan leveren.

38 minuten geleden
Netanyahu stelt kabinet plan voor naoorlogs Gaza voor

JERUZALEM (ANP/DPA) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn oorlogskabinet voor de eerste keer een formeel plan gepresenteerd voor wat er met de Gazastrook moet gebeuren na de grondoorlog. Dat schrijft onder meer The Times of Israel.

2 uur geleden
Trump wil dat rechtszaak rond geheime documenten wordt afgewezen

MIAMI (ANP) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump wil dat de rechter de strafzaak tegen hem rond het achterhouden van geheime documenten afwijst. Zijn advocaten in de zaak zeggen dat de vervolging juridisch gebrekkig is, blijkt uit een rechtbankdocument.

3 uur geleden
Maanlander staat rechtop en stuurt foto's naar de aarde

CAPE CANAVERAL (ANP) - De maanlander Odysseus van Intuitive Machines staat rechtop op de maan en stuurt data terug naar de aarde, maakte het Amerikaanse bedrijf bekend zo'n twee uur na de maanlanding.

3 uur geleden
Ngo: nog iedere dag komen 38 Oekraïners om

DEN HAAG (ANP) - Het deel van de 10 miljoen vluchtelingen dat na twee jaar oorlog in Oekraïne terugkeert naar huis, treft daar extreme omstandigheden aan. Voor de helft van de 1,1 miljoen teruggekeerde kinderen is de armoede zo groot dat ze fysiek en mentaal in grote nood verkeren. Dat zegt ngo Save the Children.

5 uur geleden
Zelensky: terughoudendheid VS-Congres kost Oekraïense levens

KYIV (ANP) - De terughoudendheid van Amerikaanse volksvertegenwoordigers om extra militaire hulp voor Oekraïne goed te keuren zal het land mensenlevens kosten. Dat zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in een interview met de zender Fox News.

5 uur geleden
Britse autoriteiten doen recordvangst van 5700 kilo cocaïne

SOUTHAMPTON (ANP) - De Britse autoriteiten hebben in de haven van Southampton 5700 kilo cocaïne onderschept in een lading bananen uit Zuid-Amerika. De recordvangst gebeurde al op 8 februari, maar is nu pas bekend gemaakt, melden de National Crime Agency en de Border Force in een persbericht.

6 uur geleden