Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

België staat voor lastig besluit over nieuwe coronamaatregelen

België staat voor lastig besluit over nieuwe coronamaatregelen

BRUSSEL (ANP) - Het Overlegcomité van de zes regeringen in België staat opnieuw voor een besluit over nieuwe coronamaatregelen, negentien dagen na het vorige. Toen werden de scholen vervroegd voor de kerstvakantie gesloten en werd de mondkapjesplicht uitgebreid tot kinderen vanaf 6 jaar. Ook moest de horeca om 23.00 uur dicht en werd thuiswerken voor vier dagen per week verplicht. Sindsdien is de deltavariant in het land, getuige de dalende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames, op zijn retour. Maar nu dreigt de omikronvariant roet in het eten te gooien.

In het land worden als een razende herhalingsprikken gezet in de hoop de opkomst en verspreiding van de nieuwe, uiterst besmettelijke coronamutant te drukken; in Vlaanderen heeft al een derde van de bevolking een booster gekregen. België heeft nog speling als het over de capaciteit op de ic-afdelingen gaat en veel steun voor keiharde maatregelen als in Nederland is er niet.

Maar virologen dringen aan op het verder vervroegen van de sluitingstijd van de horeca naar 20.00 uur en maatregelen tegen drukte in winkelstraten. Winkelen zou verplicht alleen moeten. Alle massa-evenementen buiten moeten worden afgelast en bij voetbalwedstrijden zou geen publiek meer kunnen zijn, vinden zij. Maar net als in Nederland is het definitieve besluit aan de politiek. Het Overlegcomité begint om 14.00 uur.

Meer uit Buitenland

Poetin spreekt met ex-commandant van Wagner Groep

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft met een ex-commandant van huurlingenbedrijf de Wagner Groep, Andrej Trosjev, gesproken over de inzet van vrijwilligers in de oorlog in Oekraïne. Een onderminister van Defensie, Joenoes-Bek Jevkoerov, was ook bij het onderhoud aanwezig. Poetin zou Trosjev hebben gevraagd om vrijwilligers voor de strijd in Oekraïne te regelen.

24 minuten geleden
Tweede lozing afvalwater Fukushima gepland voor volgende week

TOKIO (ANP/AFP) - Japan gaat volgende week een tweede lading afvalwater van de verwoeste kerncentrale Fukushima in zee lozen, heeft de Japanse energiemaatschappij Tokyo Electric Power Company (TEPCO) gemeld. De eerste lozing vond plaats op 24 augustus. "De inspecties na de eerste lozing zijn voltooid. De tweede lozing vindt plaats op 5 oktober", zei TEPCO donderdag.

2 uur geleden
Dit jaar al meer dan 400.000 migranten Darien Gap overgestoken

PANAMA-STAD (ANP/AFP) - Het aantal migranten dat op weg is naar de Verenigde Staten en daarvoor de Darien Gap oversteekt is dit jaar gestegen tot meer dan 400.000, heeft de Panamese regering donderdag gezegd. Dat is 62 procent meer dan het aantal migranten dat vorig jaar dit junglegebied op de grens van Panama en Colombia overstak.

2 uur geleden
Zweedse premier wil leger inzetten tegen criminele bendes

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De Zweedse premier Ulf Kristersson heeft donderdag beloofd het leger in te zetten tegen criminele bendes, na een uitbarsting van geweld die groeiende aantallen dodelijke slachtoffers onder kinderen en onschuldige burgers eist.

5 uur geleden
Zes ontvoerde Mexicaanse tieners dood teruggevonden

MEXICO-STAD (ANP/AFP) - Zes lichamen die in Noord-Mexico zijn gevonden, blijken van de tieners die zondag na een feestje waren ontvoerd. Een zevende slachtoffer is levend maar gewond aangetroffen.

10 uur geleden
EU-landen laten kans op doorbraak voor migratiebeleid liggen

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben een lonkende doorbraak over de Europese regels voor migratiecrises donderdag nog niet waargemaakt. Het compleet nieuwe Europees migratiebeleid waarvan die regels een sleutelonderdeel zijn, blijft daardoor nog in de waagschaal. Na een ommezwaai van Duitsland leek een akkoord voor het grijpen. Maar nu aarzelt, in ieder geval, Italië.

11 uur geleden
Azerbeidzjan wil honderden Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken

STEPANAKERT (ANP/RTR) - Azerbeidzjan wil "enkele honderden" Armeniërs in Nagorno-Karabach oppakken vanwege gepleegde misdaden. Elin Suleymanov, de Azerbeidzjaanse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, zegt dat zij zullen worden berecht volgens de wetten van Azerbeidzjan.

15 uur geleden