Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

België scherpt reisadvies aan voor regio's in Europa

België scherpt reisadvies aan voor regio's in Europa

BRUSSEL (ANP/BELGA) - België heeft het reisadvies voor regio's in Bulgarije, Zwitserland, Roemenië, Frankrijk en Spanje aangescherpt naar code rood. De zuiderburen kondigden eerder deze week al code oranje aan voor Nederland. De Belgische overheid waarschuwt specifiek voor reizen naar Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland, vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen.

Code rood geldt voor delen van Bulgarije, meerdere Franse regio's, de Zwitserse regio rond het Meer van Genève, met onder meer de steden Genève en Lausanne, de Spaanse regio's Catalonië, Navarra en Aragón en Centraal- en Zuidoost-Roemenië.

Mensen die vanuit een gebied waar code rood geldt naar België gaan, moeten zich verplicht laten testen op het virus en ze moeten verplicht veertien dagen in quarantaine. Net als reizigers die vanuit een land buiten de EU of Schengenzone komen. Voor code oranje zijn die maatregelen niet verplicht, maar worden wel aangeraden door de Belgische overheid.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

wink-wink 1 week geleden
Het probleem met de Belegen is dat ze een plan trekken en er nooit naar handelen. Neem nu code oranje; met overtuiging ja zeggen, maar hypocriet nee doen. De Belg luistert niet naar advies; zij hoort het aan.

Meer uit Buitenland

Duizenden mensen bij vreedzame protesten in Wit-Rusland

MINSK (ANP/DPA/AFP) - In Wit-Rusland is vrijdag voor de zesde dag op rij massaal gedemonstreerd. Betogers verzamelden zich onder meer op het Onafhankelijkheidsplein in hoofdstad Minsk. Daar omhelsden en kusten mensen leden van de veiligheidsdiensten die een overheidsgebouw bewaakten.

1 uur geleden
Hezbollah wil regering van nationale eenheid na ramp

BEIROET (ANP/AFP) - De leider van de machtige Libanese Hezbollah-beweging wil dat een regering van nationale eenheid het land gaat besturen. De Libanese regering stapte deze week op na de verwoestende explosie in de haven van Beiroet.

2 uur geleden
'Justitie Libanon vervolgt 25 mensen voor havenramp'

BEIROET (ANP/RTR) - Justitie in Libanon vervolgt 25 mensen vanwege de ramp in de haven van hoofdstad Beiroet. Het gaat onder meer om hoge havenbestuurders, douanemedewerkers en veiligheidsfunctionarissen, zegt een ingewijde tegen persbureau Reuters. Het is nog onduidelijk waar ze precies van worden verdacht.

2 uur geleden
Voorlopig geen nieuwe ambtenaren in Suriname

PARAMARIBO (ANP) - In verband met de belabberde financiële situatie waar Suriname in verkeert, heeft de nieuwe president Chan Santokhi een ambtenarenstop afgekondigd. Dat bevestigde zijn woordvoerder vrijdag. Het besluit zou vorige week al zijn genomen.

3 uur geleden
Loekasjenko haalt uit naar 'Nederlandse' rol bij protesten

MINSK (ANP) - De Wit-Russische leider Aleksandr Loekasjenko heeft na dagenlange protesten gezegd dat vanuit het buitenland wordt geprobeerd om onrust te stoken in zijn land. Hij zei volgens staatsmedia dat onder meer mensen uit Nederland zijn gekomen. "De agressie tegen ons land is begonnen", waarschuwde hij.

4 uur geleden
Trump naar 'erg zieke' jongere broer in ziekenhuis

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump gaat zijn jongere broer opzoeken in het ziekenhuis in New York. Amerikaanse media berichten dat de 71-jarige Robert Trump naar verluidt "erg ziek" is, maar het is onduidelijk waar hij precies aan lijdt.

6 uur geleden
Polen en Litouwen komen inwoners Wit-Rusland te hulp

WARSCHAU (ANP/AFP) - Polen en Litouwen hebben aangekondigd dat ze inwoners willen helpen van buurland Wit-Rusland. Daar wordt al bijna een week gedemonstreerd tegen de omstreden verkiezingsoverwinning van president Aleksandr Loekasjenko.

6 uur geleden