Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

België raadt mondkapjes op kantoor aan, ook tijdens bellen

België raadt mondkapjes op kantoor aan, ook tijdens bellen

BRUSSEL (ANP) - Het is raadzaam op kantoor een mondkapje te dragen, ook tijdens het telefoneren en gesprekken met collega's, zelfs op meer dan anderhalve meter afstand. Volgens de adviesgroep van de Belgische gezondheidsautoriteiten zijn stoffen kapjes en wegwerpmaskers de beste keuze. Sjaals of kapjes met een ventiel worden niet meer toegestaan op plaatsen waar het dragen van een mondkapje in België verplicht is, zoals het openbaar vervoer, in winkels en op middelbare scholen.

Volgens viroloog Steven Van Gucht worden tijdens het praten de meeste speekseldruppeltjes uitgestoten en bewijzen mondkapjes op dat moment hun nut tegen mogelijke besmetting. Hij lichtte het nieuwe advies van de zogeheten Risk Assessment Group (RAG) toe tijdens een persconferentie over de stand van zaken in België. FFP2-maskers worden niet aanbevolen omdat ze duur zijn, niet kunnen worden hergebruikt en oncomfortabel zijn.

In België is thuiswerken verplicht tenzij het niet anders kan. Daar wordt ook op gecontroleerd, maar desondanks gaan te veel mensen naar kantoor. Van Gucht wees erop dat collega's elkaar vaak besmetten tijdens een koffiepauze of de lunch. "Mensen willen even ontsnappen aan het masker bij koffie of een sigaret. Ze slaan een praatje en besmetten elkaar", zei hij. De viroloog dringt erop aan alleen te pauzeren en bij voorkeur buiten.

België bevindt zich volgens Van Gucht momenteel op een "plateau" als het om de verspreiding van het coronavirus gaat. Het aantal nieuwe besmettingen blijft geleidelijk stijgen, terwijl het aantal ziekenhuisopnames lichtjes daalt, evenals het aantal sterfgevallen.

Meer uit Buitenland

Vrijgegeven stukken: Trump verdacht van 37 misdrijven

WASHINGTON (ANP/RTR) - Donald Trump wordt verdacht van 37 misdrijven. Dat blijkt uit rechtbankstukken die openbaar zijn gemaakt. De oud-president van de VS wordt onder meer verdacht van het achterhouden van documenten en het tegenwerken van een strafrechtelijk onderzoek.

56 minuten geleden
Advocaten in Trumps strafzaak rond geheime documenten stappen op

WASHINGTON (ANP/RTR) - Twee advocaten die de Amerikaanse oud-president Donald Trump bijstonden in zijn federale strafzaak, zijn teruggetreden. Jim Trusty en John Rowley zeggen zelf te zijn opgestapt. Ze verdedigen hem ook niet meer in de zaak rond de bestorming van het Capitool, op 6 januari 2021.

2 uur geleden
Poetin: Oekraïens offensief is begonnen, maar onsuccesvol

MOSKOU (ANP/RTR) - Niet alleen internationale media en waarnemers stellen dat Oekraïne is begonnen met het langverwachte offensief, dat denkt ook de Russische president Vladimir Poetin. Hij zegt dat de aanval nog niet succesvol is en dat de Oekraïners nog geen van hun doelen hebben bereikt.

3 uur geleden
VN: onafhankelijk onderzoek naar doorbraak Kachovka-dam nodig

GENÈVE (ANP/DPA) - Er is eerst meer onderzoek nodig rond het instorten van de Kachovka-dam in het zuiden van Oekraïne om vast te stellen wat er is gebeurd. "De omstandigheden van het incident zijn vooralsnog te onduidelijk", stelt woordvoerder Jeremy Laurence van het mensenrechtenbureau van de Verenigde Naties OHCHR. Volgens de woordvoerder is het nog te vroeg om te spreken van een oorlogsmisdaad.

3 uur geleden
Berlusconi terug in het ziekenhuis voor controles

MILAAN (ANP) - De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is vrijdag weer opgenomen in het ziekenhuis. Zijn dokters zeggen tegen Italiaanse media dat het om controles gaat vanwege zijn chronische leukemie. De controles zijn weliswaar enkele dagen naar voren gehaald, maar er zou volgens dokters en partijgenoten geen reden zijn voor paniek.

4 uur geleden
Poetin: tactische kernwapens kunnen begin juli naar Belarus

SOTSJI (ANP/RTR) - De voorbereidingen om Russische kernwapens op te kunnen stellen in Belarus worden op 7 en 8 juli afgerond. Direct daarna gaan de wapens die kant op. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd na een overleg met de Belarussische president Aleksandr Loekasjenko. De verplaatsing was al aangekondigd en met de voorbereidingen was al begonnen.

6 uur geleden
EU-buitenlandchef: Rusland enige verdachte van opblazen stuwdam

BRUSSEL (ANP/AFP) - De stuwdam in Oekraïne is opgeblazen en alles wijst erop dat Rusland daar de hand in had, zegt EU-buitenlandchef Josep Borrell. Hij verwijst andere theorieën over de verwoestende dambreuk naar de prullenbak.

7 uur geleden