Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

België heft reisverbod op, terras open en avondklok weg begin mei

België heft reisverbod op, terras open en avondklok weg begin mei

BRUSSEL (ANP/BELGA) - België heft maandag het verbod op niet-noodzakelijke reizen op, dat was ingesteld wegens de coronapandemie. Ook gaan de scholen die dag weer open. De terrassen mogen vanaf 8 mei weer open en dan wordt meteen ook de avondklok afgeschaft en vervangen door een samenscholingsverbod, melden Belgische media.

Op 26 april mogen de kappers en andere contactberoepen weer aan de slag en gaan alle winkels weer gewoon open en niet alleen op afspraak. De 'buitenbubbel', het aantal contacten buiten het gezin waarmee Belgen in de buitenlucht mogen afspreken, gaat van vier naar tien, aldus onder meer De Morgen.

Het Overlegcomité van de zes regeringen zou de versoepelingen overeen zijn gekomen na een vergadering die zo 'n zeven uur duurde. Premier Aleksander De Croo geeft om 17.00 uur een persconferentie over de beslissingen.

Meer uit Buitenland

Zelensky wil snel vitale militaire hulp van Amerikaans parlement

KYIV (ANP/AFP/RTR) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft een krachtig pleidooi voor vitale militaire hulp gehouden bij een kopstuk van het Amerikaanse parlement. Hij oefende druk uit op de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Mike Johnson. De Republikeinen van ex-president Donald Trump blokkeren een omvangrijk steunpakket van 60 miljard euro voor Oekraïne.

2 uur geleden
Vier mensen verdronken in Spanje tijdens hevige storm

SAN ESTEBAN DE PRAVIA/TARRAGONA (ANP) - Tijdens zwaar stormachtig weer in Spanje zijn kort na elkaar vier mensen aan de kust verdronken. In de noordelijke regio Asturië raakte een Britse toerist te water die vanaf een dam naar de extreem hoge golven was gaan kijken. Hij werd door metershoge golven meegesleurd en is verdronken.

3 uur geleden
Rusland blokkeert verlenging missie VN-waarnemers van Noord-Korea

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Rusland heeft in de Veiligheidsraad zijn veto gebruikt om een VN-missie over toezicht op sancties tegen Noord-Korea te stoppen. Het gaat om een jaarlijkse verlenging van het werk van specialistische waarnemers die moeten kijken of de vele sancties tegen Noord-Korea worden nageleefd.

4 uur geleden
Gerechtshof VN eist dat Israël voedsel toelaat tot Gaza

DEN HAAG (ANP/RTR) - Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag eist dat Israël alles in het werk stelt om de basisbehoeften aan voedsel in de Gazastrook toe te laten. Dit moet volgens alle rechters van het hof doelmatig en snel gebeuren.

6 uur geleden
Frankrijk steunt UNRWA dit jaar met 30 miljoen euro

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk steunt de hulporganisatie van de Verenigde Naties voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) dit jaar met 30 miljoen euro. Dit gebeurt "op voorwaarde dat de organisatie de missies neutraal uitvoert en zich verre houdt van oproepen tot haat en geweld", aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

6 uur geleden
Vier dodelijke slachtoffers busongeval bij Leipzig zijn vrouwen

LEIPZIG (ANP/DPA) - De vier dodelijke slachtoffers van het busongeval bij het Oost-Duitse Leipzig zijn vrouwen. Het gaat om een Poolse, een Indonesische die in Berlijn woonde en een inwoonster van de deelstaat Beieren. De identiteit van de vierde vrouw kon nog niet worden vastgesteld, meldde de politie.

6 uur geleden
Rusland: aanslagplegers kregen geld van Oekraïense nationalisten

MOSKOU (ANP/RTR) - Moskou ziet een link tussen de dodelijke aanslag vrijdag bij Moskou en "Oekraïense nationalisten". Volgens een Russische onderzoekscommissie kregen de daders aanzienlijke hoeveelheden cash en cryptogeld uit Oekraïne. Daarvoor zou zelfs bewijs zijn gevonden.

7 uur geleden