Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

België gaat Tedesco aanstellen als bondscoach 'Rode Duivels'

België gaat Tedesco aanstellen als bondscoach 'Rode Duivels'

BRUSSEL (ANP) - De Belgische voetbalbond heeft een nieuwe bondscoach voor de 'Rode Duivels' gevonden. Volgens onder meer Sporza en Het Nieuwsblad staat België op het punt om de 37-jarige Domenico Tedesco te benoemen tot opvolger van Roberto Martínez, die direct na de uitschakeling op het WK in Qatar opstapte. De Spanjaard is inmiddels bondscoach van Portugal geworden.

Tedesco (37) werd in september ontslagen bij de Duitse club RB Leipzig na een teleurstellende start van het seizoen. De geboren Italiaan, die ook de Duitse nationaliteit bezit, had eerder Schalke 04 en Spartak Moskou onder zijn hoede.

De Belgische bond moet nog wel een akkoord bereiken met RB Leipzig over de afwikkeling van het contract. De Duitse club betaalt Tedesco sinds zijn ontslag gewoon door. Zodra Leipzig hem vrijgeeft, kan Tedesco aan de slag bij de nationale ploeg van België.

De 'Rode Duivels' beginnen op 24 maart de kwalificatie voor het EK van volgend jaar in Duitsland met een wedstrijd tegen Zweden. Vier dagen later spelen ze een oefeninterland tegen de Duitsers. België bleef eind vorig jaar op het WK in Qatar steken in de groepsfase. Vier jaar eerder was de ploeg onder leiding van Martínez derde geworden op het WK in Rusland.

Meer uit Voetbal

Titel uit zicht voor Liverpool door 2-2 bij West Ham United

LONDEN (ANP) - Liverpool heeft in de uitwedstrijd bij West Ham United twee punten verspeeld. De ploeg van Jürgen Klopp bleef in Londen steken op 2-2. De titel in de Premier League raakt door het puntenverlies verder uit zicht.

1 uur geleden
Leicester City zeker van promotie dankzij nederlaag Leeds United

LONDEN (ANP) - Koploper Leicester City heeft promotie naar de Engelse Premier League veiliggesteld zonder te spelen. Dat was te danken aan de ruime nederlaag van rivaal Leeds United tegen Queens Park Rangers (0-4). Hierdoor is een plek bij de eerste twee in de Championship, die recht geeft op directe promotie, zeker.

15 uur geleden
Willem II mist eerste kans op promotie met 1-1 tegen FC Groningen

TILBURG (ANP) - Willem II heeft de eerste mogelijkheid om directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen niet benut. In het eigen Koning Willem II Stadion bleef Willem II steken op een 1-1-gelijkspel tegen concurrent FC Groningen.

18 uur geleden
De Ligt denkt vaak aan terugkeer naar Ajax

MÜNCHEN (ANP) - Matthijs de Ligt wil ooit weer bij Ajax voetballen. "Ik denk vaak over een terugkeer na en hoop dat het gaat gebeuren", zegt de 24-jarige verdediger van Bayern München op de website van de club uit Amsterdam. "Ik heb drie jaar in het eerste gespeeld, relatief kort dus. Ik had altijd gedacht dat ik iets langer bij Ajax zou spelen, maar de situatie deed zich even iets anders voor. Als ik ooit nog de kans krijg om terug te keren bij Ajax zou ik dat echt heel graag willen. Maar je weet het natuurlijk nooit."

19 uur geleden
Vitesse voelt ondanks degradatie steun van de supporters

ARNHEM (ANP) - De steun van de supporters voor het in grote financiële nood verkerende Vitesse is groot. Komende zondag zitten er naar verwachting 18.000 toeschouwers in de Gelredome bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, terwijl de club uit Arnhem is gedegradeerd.

20 uur geleden
Totale schuld Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro

ARNHEM (ANP) - De totale schuld van de noodlijdende voetbalclub Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro. Dat staat in de stukken die de club heeft overlegd aan de rechtbank Gelderland in het zogeheten WHOA-verzoek.

23 uur geleden
Ten Hag vraagt om steun voor naar vorm zoekende Rashford

MANCHESTER (ANP/AFP) - Trainer Erik ten Hag roept de supporters van Manchester United op Marcus Rashford meer te steunen. De 26-jarige aanvaller maakte vorig seizoen dertig doelpunten en werd daarvoor beloond met een nieuw contract tot 2028, maar zijn vorm is sindsdien flink afgenomen.

1 dag geleden