Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

België besluit over al dan niet verlengen lockdown

België besluit over al dan niet verlengen lockdown

BRUSSEL (ANP) - De Nationale Veiligheidsraad van België overlegt woensdag met premier Sophie Wilmès en de leiders van de deelregeringen over de coronamaatregelen. De verwachting is dat de periode met beperkingen voor burgers en bedrijven opnieuw verlengd wordt, tot maandag 4 mei.

Het land trof op 14 maart met het sluiten van de horeca en scholen de eerste maatregelen. Enkele dagen daarna werden ze verscherpt, met onder meer een samenscholingsverbod. België ging met het sluiten van de grenzen op 20 maart vervolgens nagenoeg op slot. De einddatum van de lockdown werd een week daarna door de veiligheidsraad verschoven van 5 naar 20 april, met de optie daar afhankelijk van de ontwikkelingen nog twee weken aan vast te plakken.

Sinds het begin van de uitbraak zijn 4157 mensen in België overleden aan een bevestigde of veronderstelde besmetting met Covid-19. Hoewel het aantal ziekenhuisopnames licht blijft dalen, blijft het aantal mensen dat overlijdt nog heel hoog.

De beslissing over verlenging wordt onder meer genomen op basis van de aanbevelingen van de werkgroep exitstrategie die begin deze maand in het leven is geroepen. Mogelijk komt er ook nieuws over festivals die deze zomer staan gepland.

Meer uit Buitenland

Media: VS overwegen Gaza vanuit de lucht hulp te leveren

WASHINGTON (ANP) - Nu Israël de leveringen over land van humanitaire hulp aan Gaza vertraagt en dikwijls simpelweg verhindert, overwegen de Verenigde Staten rechtstreeks hulp te bieden aan de Palestijnen in Gaza via de lucht. Dat meldt het Amerikaanse nieuwsplatform Axios.

1 uur geleden
Trump ook van stembiljet geweerd voor voorverkiezingen Illinois

CHICAGO (ANP) - Een rechter in de Amerikaanse staat Illinois heeft voormalig president Donald Trump uitgesloten van deelname aan de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen in die staat. Ze deed die uitspraak vanwege Trumps rol in de aanval op het Capitool op 6 januari 2021. Daarmee zou Trump de anti-opstandclausule van het veertiende amendement van de Amerikaanse grondwet hebben overtreden.

1 uur geleden
Leiders Congres VS voorkomen overheidssluiting met tijdelijke deal

WASHINGTON (ANP) - De leiders van de twee kamers van het Amerikaanse congres hebben een overeenkomst bereikt die tijdelijke financiering garandeert van de overheidsuitgaven in 2024, waardoor een mogelijke sluiting van de overheid op zaterdag wordt vermeden. Dat melden de Democratische meerderheidsleider in de Senaat, Chuck Schumer, en de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, de Republikein Mike Johnson.

2 uur geleden
Hooggerechtshof VS behandelt Trumps claim presidentiële immuniteit

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft ingestemd de bewering van Donald Trump dat hij als voormalig president immuniteit geniet tegen strafrechtelijke vervolging in behandeling te nemen. Dat melden Amerikaanse media.

2 uur geleden
Flat van opgepakt RAF-lid Klette ontruimd om granaat

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) - De flat van het onlangs opgepakte oud-lid van de Rote Armee Fraktion (RAF) Daniela Klette is woensdag ontruimd, nadat er een granaat in haar appartement was gevonden. Die is op een veilige plek onschadelijk gemaakt, meldt de politie. Een aantal andere voorwerpen worden nog onderzocht.

4 uur geleden
Flat van opgepakt RAF-lid Klette ontruimd om gevaarlijk voorwerp

BERLIJN (ANP/DPA) - De flat van het onlangs opgepakte oud-lid van de Rote Armee Fraktion (RAF) Daniela Klette is ontruimd. De politie meldt dat bij een doorzoeking van het gebouw in het Berlijnse stadsdeel Kreuzberg "iets gevaarlijks" is gevonden.

6 uur geleden
McConnell stopt in november als leider Republikeinen in Senaat

WASHINGTON (ANP) - Mitch McConnell stopt in november als leider van de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat. Hij is wel van plan om lid te blijven, zo heeft hij gezegd in de Senaat: "voorlopig ga ik nergens naartoe". McConnell is een van de invloedrijkste figuren binnen zijn partij.

8 uur geleden