Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belgen scoren 'coronahit' met lied Marco Borsato

Belgen scoren 'coronahit' met lied Marco Borsato

BRUSSEL (ANP) - Twee Belgische vrienden scoren een YouTubehit met een 'corona-parodie’ op het lied Hoe het danst van Marco Borsato. Het is een muzikale ode aan de Belgische viroloog Marc Van Ranst die door het coronavirus vrijwel permanent in het nieuws is. De video is al meer dan 80.000 keer bekeken, meldt de Vlaamse omroep VRT.

"We zitten thuis, corona gaat door heel het land. Maar ik reken op de expertise van één man", zingen Pieterjan Marchand uit Brugge en Jeff Bronder uit Aalst. "Zoals iedereen, zijn ook wij op zoek naar een manier om door te gaan in deze coronacrisis", zei Bronder op de radio. "Misschien brengt dit wel wat verlichting."

"Het nummer past perfect bij wat we wilden vertellen", aldus Bronder. "Alles begint heel ingetogen, maar op het einde zit er dan toch wat hoop in de melodie. En danst rijmt op Ranst, dat is ook mooi meegenomen".

Slot

Het openbare leven in België is om 12.00 uur verder op slot gegaan, kort nadat bekend werd gemaakt dat er sinds dinsdag 4 coronapatiënten zijn overleden. Het aantal komt daarmee op 14, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Het aantal bevestigde besmettingen in België is opgelopen met 243 tot 1486 gevallen. 496 mensen liggen in het ziekenhuis, van wie 100 op de intensive care.

Meer uit Buitenland

Biden kondigt steunpakket Oekraïne aan van 325 miljoen dollar

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag een militair hulppakket aangekondigd voor Oekraïne ter waarde van 325 miljoen dollar (bijna 305 miljoen euro). Dat deed hij na een ontmoeting met zijn Oekraïense ambtgenoot Volodymyr Zelenksy, die liet weten dat het pakket "precies is wat onze soldaten op dit moment nodig hebben."

1 uur geleden
Biden komt met nieuw militair steunpakket voor Oekraïne

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat donderdag een nieuw militair hulppakket voor Oekraïne aankondigen. Het nieuwe pakket zal onder meer luchtverdedigingssystemen bevatten, zei de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis Jake Sullivan.

6 uur geleden
Erdogan kan zich niet vinden in 'negativisme' over Poetin

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan vindt dat andere wereldleiders overdreven negatief staan tegenover zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. "Ik vind dat geen goede houding. Want Rusland is geen gewoon land", zei het Turkse staatshoofd in New York tegen verslaggevers uit zijn land.

6 uur geleden
President Polen: misverstand over wapenleveringen voor Oekraïne

WARSCHAU (ANP/AFP) - De opmerkingen van de Poolse premier Morawiecki over het niet langer bewapenen van Oekraïne zijn verkeerd opgevat. Dat zegt althans de president van Polen, Andrzej Duda. Mateusz Morawiecki's "woorden werden op de slechtst mogelijke manier geïnterpreteerd. Naar mijn mening bedoelde de premier dat we de nieuwe wapens die we momenteel kopen niet naar Oekraïne zullen overbrengen omdat we het Poolse leger moderniseren".

6 uur geleden
Bronnen: VS overwegen defensieverdragen met Saudi-Arabië en Israël

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten overwegen het sluiten van verdedigingsverdragen met Israël en Saudi-Arabië. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Zo moet een grote stap worden gezet richting het normaliseren van de diplomatieke relatie tussen de twee landen, die behoren tot de belangrijkste Amerikaanse bondgenoten in het Midden-Oosten.

7 uur geleden
Armeense premier: Rusland faalt in vredestaak

JEREVAN (ANP/AFP) - De Armeense premier Nikol Pasjinian heeft kritiek op de Russische vredesmacht die in de regio Nagorno-Karabach is gestationeerd. Hij verwijt de Russen dat ze er niet in zijn geslaagd een Azerbeidzjaans offensief af te wenden.

8 uur geleden
Zelensky in Washington: we verliezen de oorlog zonder hulp VS

WASHINGTON (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft tijdens een besloten bijeenkomst in Washington gezegd dat het wegvallen van Amerikaanse steun aan zijn land grote gevolgen kan hebben. De Democratische fractievoorzitter in de Senaat Chuck Schumer zei volgens Amerikaanse media dat de Oekraïense leider met een grimmige waarschuwing kwam: "Als we de hulp niet krijgen, verliezen we de oorlog."

8 uur geleden