Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belg Kielich klopt Eenkhoorn in wielerkoers Volta NXT Classic

Belg Kielich klopt Eenkhoorn in wielerkoers Volta NXT Classic

EIJSDEN (ANP) - De Belgische wielrenner Timo Kielich heeft de wielerkoers Volta NXT Classic gewonnen. De renner van Alpecin-Deceuninck versloeg in de sprint de Nederlander Pascal Eenkhoorn. Kort achter het tweetal won de Duitser Henri Uhlig de sprint om de derde plaats.

De koers, met start en finish in het Limburgse Eijsden, stond tot 2011 bekend als de Hel van het Mergelland en de afgelopen jaren als Volta Limburg Classic.

Huub Artz was in de finale de eerste aanvaller. Op de Gulperberg reed de Nederlander weg uit een kopgroep, maar 30 kilometer voor de finish werd hij ingerekend. In de slotfase probeerde Eenkhoorn (Lotto Dstny) te ontsnappen. De Nederlands kampioen van 2022 kreeg wat ruimte, maar zag vervolgens Kielich aansluiten.

Eenkhoorn kwam als eerste door de laatste bocht, maar had in de sprint geen kans tegen Kielich, die zijn tweede overwinning als profrenner boekte. Vorig jaar won hij een etappe in de Ronde van Wallonië.

Meer uit Sport

Volleybalbondscoach Koslowski verlengt contract tot en met 2028

UTRECHT (ANP) - De volleybalbond heeft het aflopende contract van de Duitser Felix Koslowski, bondscoach van de Oranjevrouwen, al voor de Olympische Spelen met vier jaar verlengd. Technisch directeur Herman Meppelink wil hiermee de volleybalsters zekerheid bieden richting de volgende Olympische Spelen in 2028. Koslowski werd vorig jaar aangesteld en leidde Oranje maanden later naar EK-brons, de eerste medaille sinds 2017.

36 minuten geleden
Alcaraz wil ook dubbel met Nadal op Spelen, maar 'wordt moeilijk'

MADRID (ANP/AFP) - Tennisser Carlos Alcaraz wil graag met Rafael Nadal dubbelen bij de Olympische Spelen in Parijs, maar ziet in dat het moeilijk wordt. Dat zei de 20-jarige Spanjaard in Madrid, waar hij momenteel het masterstoernooi speelt en in de kwartfinale staat.

1 uur geleden
Nadal hoopvol na uitschakeling in Madrid: twijfels weggenomen

MADRID (ANP/AFP) - Rafael Nadal verlaat het tennistoernooi van Madrid vol goede moed. De 22-voudig grandslamwinnaar zegt dat zijn optreden in eigen land hem in alle opzichten is meegevallen, ondanks zijn uitschakeling in de vierde ronde tegen de Tsjech Jiri Lehecka dinsdag (5-7 4-6). "Ik kwam hier met veel twijfels en ik ga weg met minder. Het ging veel beter dan ik had kunnen hopen", zei Nadal op een persconferentie.

2 uur geleden
Djokovic breekt na zeven jaar ook met fysieke trainer Panichi

BELGRADO (ANP/RTR) - Novak Djokovic gaat ook verder zonder zijn fysieke trainer Marco Panichi. De 24-voudig grandslamkampioen bedankte de Italiaan via Instagram voor de "geweldige jaren aan samenwerking", sinds 2017. Djokovic (36) nam in maart na zijn vroege uitschakeling in Indian Wells ook al na vijf jaar afscheid van zijn coach Goran Ivanisevic.

3 uur geleden
Tennisser Nadal uitgeschakeld op masterstoernooi in Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal is er niet in geslaagd om de kwartfinales van het masterstoernooi in Madrid te bereiken. De 37-jarige Spanjaard verloor met 5-7 4-6 van de Tsjech Jiri Lehecka, de nummer 31 van de wereld.

10 uur geleden
Girmay kopman Intermarché in Giro, debuut Van Sintmaartensdijk

VENARIA REALE (ANP) - Biniam Girmay is de kopman van Intermarché-Wanty in de komende Ronde van Italië. De 24-jarige Eritreeër rijdt zijn tweede Giro. In 2022 nam hij voor het eerst deel en won toen de tiende rit naar Jesi.

14 uur geleden
Alcaraz en Sinner bereiken in drie sets kwartfinales Madrid

MADRID (ANP) - Een finale tussen tennissers Jannik Sinner en Carlos Alcaraz blijft bij het masterstoernooi van Madrid nog altijd mogelijk. De nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst hadden het in de achtste finales allebei lastig, maar wonnen wel.

15 uur geleden