Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belg Biermans sprint naar ritzege Ronde van Luxemburg

Belg Biermans sprint naar ritzege Ronde van Luxemburg

MAMER (ANP) - De Belg Jenthe Biermans heeft de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg gewonnen. Het was een rit van Mondorf-les-Bains naar Mamer die eindigde in een massasprint. De 27-jarige renner van Arkéa-Samsic hield de Deen Søren Kragh Andersen en de Nederlander Tim van Dijke (Jumbo-Visma) achter zich.

Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck) nam dankzij bonificatieseconden de leiderstrui over van de Nieuw-Zeelander Corbin Strong, die nu tweede is op 2 seconden. De Ronde van Luxemburg duurt tot en met zondag.

Meer uit Sport

Franse middenvelder Tchouaméni met blessure enige tijd aan de kant

MADRID (ANP/AFP) - De Franse middenvelder Aurélien Tchouaméni kampt met een stressfractuur in zijn linkervoet, meldt zijn club Real Madrid. Het is nog onduidelijk of hij op tijd fit is voor de finale van de Champions League op 1 juni tegen Borussia Dortmund.

2 uur geleden
Spanjaard Sánchez troeft Alaphilippe af in zesde Giro-etappe

RAPOLANO TERME (ANP) - Wielrenner Pelayo Sánchez heeft de zesde etappe in de Giro d'Italia gewonnen. De 24-jarige Spanjaard van Movistar klopte na 180 kilometer in Rapolano Terme tweevoudig wereldkampioen Julian Alaphilippe uit Frankrijk in de sprint. De Australiër Luke Plapp werd derde.

3 uur geleden
Cavendish klopt Groenewegen in tweede etappe Ronde van Hongarije

KAZINCBARCIKA (ANP) - Mark Cavendish heeft Dylan Groenewegen van de zege afgehouden in de tweede etappe van de Ronde van Hongarije. De 38-jarige Britse sprinter van Astana was na 162 kilometer tussen Tokaj en Kazincbarcika de beste in de massasprint. Hij klopte Groenewegen en de Spanjaard Jon Aberasturi.

3 uur geleden
Norris gelooft in wereldtitel bij McLaren in 2025

WOKING (ANP/RTR) - Lando Norris is er zeker van dat hij volgend jaar met McLaren om de wereldtitel in de Formule 1 kan strijden. Dat zei hij bij Sky Sports tijdens een bijeenkomst in de fabriek van Britse renstal. Daar vierde Norris en het team de zege van afgelopen zondag in de Grote Prijs van Miami.

6 uur geleden
Schaatsster Leerdam kiest voor eigen traject, niet voor Team IKO

HEERENVEEN (ANP) - Jutta Leerdam heeft er na lang twijfelen voor gekozen om zich los van een schaatsploeg voor te bereiden op de Olympische Spelen van 2026. De 25-jarige schaatsster zegt dat ze dicht bij een overgang was naar Team IKO, die volgens berichtgeving in de media deze week al rond was, maar dat ze toch gekozen heeft voor haar gevoel. "Er zijn te veel signalen dat dit is wat ik wil, dus ik ga het gewoon doen", schrijft Leerdam op Instagram.

7 uur geleden
Canadees Woods stapt af in Giro na val

VIAREGGIO (ANP) - Voor de Canadees Michael Woods is de Giro d'Italia ten einde. De 37-jarige wielrenner kwam woensdag in de vijfde etappe ten val en vertoonde 's nachts vervolgens milde symptomen van een hersenschudding. Dat was voor zijn ploeg Israel - Premier Tech genoeg reden om hem uit de koers te halen.

9 uur geleden
Olympische vlam in Marseille begonnen aan estafette naar Parijs

MARSEILLE (ANP/AFP) - De olympische vlam is donderdag in Marseille begonnen aan zijn lange estafette door Frankrijk en de Franse overzeese gebieden. Voormalig Frans voetbalinternational Basile Boli was de startloper, die de toorts vanuit de basiliek in Marseille overhandigde aan de 83-jarige Colette Cataldo, een trouwe fan van Olympique Marseille.

10 uur geleden